Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Jag kan ligga raklång på vägen och inte bli överkörd på flera timmar

Den här dagen har varit bra. Jag har varit glad och förväntansfull. Vädret har varit gudomligt och det har på det stora hela varit en fin måndag. Framförallt tack vare dessa fem saker:

1. Jag satt på balkongen och jobbade fram till klockan 18 – i shorts och t-shirt!! – och tittade ut mot isen som snart släpper på Åresjön och Renfjället som är snötäckt.

2. När jag passerade Månsåsen på vägen mellan Hälsingland och Åre tidigt imorse och det var strålande sol och vår – med ett vitt toppigt fjäll i bakgrunden. Jag kommer alltid minnas när jag cyklade till Åre för några år sedan och såg fjäll för första gången på vägen. Det var ju också i maj!

3. När jag packade in mig i bilen svintidigt imorse och det var kalldimma och solsken. Magiskt ljus som man måste fota – som här!!

4. Lugnet som råder just nu i Åre. Magiskt det med. Jag kan ligga raklång ute på Årevägen och inte bli överkörd på flera timmar. Inte för att jag skulle göra det på riktigt – men vintertid åker här bilar jämt.

5. Tacksamhet. För det mesta just nu, men framförallt för att jag bestämt mig för att vända min energi lite inåt ett tag – eftersom jag varit så frikostig med den utåt. Men jag behöver den för mig själv en stund.

Bonusgrej: jag såg någon form av fasan på vägen upp imorse. De var tre stycken som stod still på vägen och inte ville flytta sig trots att jag kom körandes. Vilt gör mig glad – fast helst ska de inte vara på vägbanan såklart. Tills jag ser björn kommer jag att fortsätta välja den snåriga lilla väg jag kör när jag åker mellan Hälsingland och Jämtland. Jag möter sällan några andra bilar – men jag ser mycket annat.

Om jag hade haft energi skulle jag gärna gjort en favorit i repris och sprungit Blanktjärnsrundan idag. Bilderna nedan är från Östra Blanktjärn för nästan prick ett år sedan!

östra blanktjärn vålådalen östra blanktjärn vålådalen

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Östra Blanktjärn, känns som ett ställe jag skulle vilja besök under min helg i slutet av maj , då vi reser till Åre. Även min favorit ”off season”

  elisabeth 2016-05-03 23:31:10 http://www.ringgatan8.se
  Svara
 • Ja!! Snart får det bli premiärtur runt blanktjärnarna:) du kan väl testspringa så man får veta man hur blött det är;)
  Det borde ju tina rejält nu med den vårvärme son utlovas! Härligt.

  Alex 2016-05-03 21:45:51
  Svara
 • Första punkten gör mig så vårsprallig! älskar att man kan klä av sig mer och mer utan att frysa! 😉 och helt rätt beslut att foka mer på dig Sara, viktigt att kunna känna av sånt. kram!

  ISA 2016-05-03 20:12:36 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Den där tjärnen ligger på min topp-tio lista över platser jag vill simma på. Ser helt underbart ut!

  Kari 2016-05-03 16:59:04 http://forskojsskull.se
  Svara
 • Alltså, Blanktjärn. Jag kan inte fatta att jag aldrig hade hört talas om den rundan innan jag läste om den hos dig. En annan grej du fått mig sugen på är pyramiderna, men jag tror inte jag tar mig dit i sommar då annat står på listan men någon gång ska det allt bli av!

  Lina 2016-05-03 15:09:32
  Svara
 • Jag kan ligga raklång på vägen och inte bli överkörd på flera timmar under vintern. Nu på våren och sommaren så har alla sommarstugägare börjat hitta ut till sina stugor 🙂 Bor på Vänerns största ö, på vintern händer det inte mycket där….

  Rebecca 2016-05-03 12:31:34
  Svara
 • nej men vad ÄR detta för underbart turkost vatten? Dör lite

  jeanna bliss junkie 2016-05-03 09:38:55 http://healthyliving.se/blissjunkie
  Svara
 • Vilka magiska bilder från 2015 gillar spec den med dej och vovven på bryggan. Den borde platsa i en fototävling. / Margareta

  Margareta W 2016-05-02 22:08:32
  Svara
 • Bra tänkt på punkt 5, fortsätt på samma spår! Med de fem saker som du listat så förstår jag att dagen varit bra. Sen är jag nyfiken….om du ser björn, byter du då vög efter det eller hur menar du?

  Katrin 2016-05-02 21:54:37 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Katrins kommentar.

   Haha ja jag vet inte, men det blir lite ”check” på den vägen då – den som går över Los och där det finns björn ”överallt”.

   Sara Rönne 2016-05-02 22:56:32
   Svara
 • Så fina grejer. Härlig måndag 🙂

  Mari 2016-05-02 21:34:12 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger