kiviks musteri

Fråga mig om min absoluta favoritmaträtt och jag får huvudbry. Fråga mig vad jag helst beställer på restaurang och jag kan inte svara. När jag är riktigt hungrig och längtar efter en god lunch eller middag styrs mitt val lite beroende på humör.

Men oavsett allt det där så finns det inget som går upp mot en riktigt god burgare! Just därför får det bli burgare som jag kallar för världens godaste mat.

Burgare kommer i all former och variationer och jag kan tycka att alla slags burgare är goda så länge de är tillagade med kärlek – på riktigt bra råvaror. Burgaren har gjort en ordentlig comeback i restaurangköken och är idag ofta riktigt bra när du beställer in dem på en bra restaurang – men jag tycker också att det märks när man i köket tar genvägar och fuskar fram ett resultat som inte är det minsta gott.

Jag har börjat gilla burgare gjord på lax. Häromdagen gjorde jag just en laxburgare för att jag ville laga något riktigt gott som skulle passa bra till de nya måltidsdryckerna från Kiviks musteri. De har precis lanserats och finns i smakerna citron, äpple, tranbär och lingon.

Det slog mig att alla smakerna fungerar riktigt bra som alkoholfria alternativ till sommarens grillkvällar. Häll upp i karaff fylld med isbitar och garnera med färsk tärnad frukt och kanske lite mynta!

Kiviks musteri måltidsdryck Kiviks musteri måltidsdryck Kiviks musteri måltidsdryck

När du bygger en burgare ska du låta fantasin flöda – det är då det blir som allra bäst!

Jag skar två skivor av en limpa bondbröd och stekte dem lite lätt i en stekpanna. Den lite knapriga konsistensen blir en fin kombination tillsammans med den mjuka laxfilén som jag stekte i smör.

På den understa brödskivan lade jag mosad avokado med en liten nypa havssalt och några flingor torkad chili. På den avokadobädden lade jag laxbiten.

Jag gjorde en egen räkröra på räkor, majonnäs, citronsaft och färsk. Jag lade några skedar av det på laxen – och toppade med några färska räkor bara för att det är så väldigt gott med räkor.

Sedan var det dags för det sista steget: att lägga på locket med den andra brödskivan!

Istället för de klassiska pommes fritesen gjorde jag sweet potatoe wedges; klyftad sötpotatis som går snabbt att göra i ugn. Klyfta, lägg på plåt, häll på lita olja och strössla över havssalt och skjutsa in i ugn på runt 180 grader i en kvart eller så.

Kiviks musteri måltidsdryck Kiviks musteri måltidsdryck Kiviks musteri måltidsdryck Kiviks musteri måltidsdryck

Svårare än så är det inte att göra en riktigt god burgare! Om du undrar vilken av de nya smakerna från Kivik som var godast till så har jag precis som i början av det här inlägget lite svårt att välja – men lingon är alltid en klassiker tycker jag! Citron skulle jag däremot kunna tänka mig är riktigt svalkande en varm sommardag… och snart har vi mängder med varma sommardagar framför oss! Vilken burgare bygger du då?

> Kika in här så kan du inspireras av ett gäng recept skapade av TV:s mästerkock Jennie Walldén! Jag blir nyfiken på att provlaga zucchinibiffarna – och kyckling cashew.

0