Jag är en löpare men jag springer inte alltid. Eller, såhär: ett löppass är alltid nära tillhands men under vissa veckor är löpningen lite slaskträning, när jag inte orkar göra något annat. Andra tidpunkter är löpningen något jag gör dedikerat och med syfte.

Och jag tänker att det är nu jag ska börja springa med syfte för den här säsongen.

Det jag skulle vilja ha inför det är faktiskt ett par nya löparskor. Eller helst flera: jag behöver nya terrängskor (lätta och smidiga med bra grepp på blöt spång och sten) och nya mängdskor (jag trivs så himla bra i Adidas Ultra Boost men är nyfiken att prova på nya Pure Boost).

Den här veckan är målet 2-3 löppass. Rätt så korta för att komma igång mer regelbundet på ett bra sätt och mest för att hjärnan och musklerna ska hitta rätt. Ett av passen kommer att vara i form av intervaller men jag har inte bestämt ännu om det blir tröskelintervaller eller backintervaller.

De asfalterade vägarna ligger torra här i Åre men där det aldrig varit plogat i vinter är snön fortfarande djup och tungsprungen. Om det blir kalla nätter kan nog skaren ligga fin på morgonen och bjuda på fint underlag.

Om du också står inför årets första löppass – eller ska börja springa lite mer än tidigare, så tycker jag att du ska läsa detta:

> misstag du gör som löpare

> testa det här: trail safari!

Om du vill springa men tycker att det känns segt att komma upp ur soffan. Då har jag ett tips jag skrivit om många gånger förut: tänk att du ska springa i 15 minuter. Ja, bara en kvart! En kvart är inte så mycket, det grejar du – eller hur! Det är knappt jobbigt!

En kvart bortåt ger dig också en kvarts löpning hemåt – vilket blir ett bra pass på 30 minuter och det bästa sättet att lura hjärnan på!

löparblogg löparblogg löparblogg

0