Jag fick en lista från Marja på Baka sockerfritt. En lista om tid. Tid är min bästa och värsta grej i livet. Jag har till och med ett podavsnitt om just tid i Träningsglädje TALKS. Här är mina svar på frågorna om tid:

Vad är ditt förhållande till tid?

Tid ger mig lite lätt livsångest sett ur ett längre perspektiv. Jag får inte in i mitt huvud att den sekund jag har här och nu aldrig kommer tillbaks igen. Att jag hela tiden rör mig mot döden och att jag aldrig kommer vara så ung som jag är just nu i just denna sekund. Kanske är det därför jag alltid känner att jag måste maximera allting och planera in det jag vill göra för att känna att jag verkligen tar tillvara på tiden. Jag planerar även in tid när jag inte ska göra någonting alls för att känna att jag åstadkommer även det. Det värsta jag vet är att slösa med min tid. På senare år har det blivit min största källa till irritation: jag har inte tid med att någon annan ska slösa med min tid.

På ett annat plan är jag duktig på att ta hand om min tid. Jag förvaltar den väl och tappar aldrig kontrollen när det kommer till tid. Jag behöver sällan säga ”jag hinner inte” eftersom jag inte sätter mig i den situationen.

Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

Klockan 7 på morgonen om jag är vaken, för då känner jag att jag har riktigt mycket tid framför mig att spendera som jag vill innan dagen drar igång på riktigt. Likaså före klockan 10 på helgerna.

löpning blogg

Vilken är den bästa veckodagen?

Torsdagar!

När går tiden som snabbast?

När jag redigerar bilder. Alltså VAR tar tiden vägen då? Någon annan som upplevt samma sak?

När går tiden som långsammast

Enkelt: när jag väntar på tunnelbanan i Stockholm och den ska komma om 3, 5 eller 7 minuter. Av någon anledning minns jag bara att man väntar i ett ojämnt antal minutrar… Jag blir för övrigt irriterad på folk som klagar på att folk springer till tunnelbanan när nästa tåg går om ”bara 3 minuter”. Oftast handlar det ju om att man ska hinna med en tunnelbana eller buss efter det, eller att just den tunnelbana man vill med faktiskt går ända dit man vill.

Hur länge tar det för dig att sminka dig?

3 minuter kanske. Men jag kan bli klar på 30 sekunder också. Jag gör fransförlängning för att slippa hålla på med mascara. Och eftersom jag har lugg kan jag ibland hoppa över att fixa ögonbrynen utan att det syns. Då räcker det med foundation (jag använder Dior Nude) och det tar ju cirka ingen tid alls. Lite rouge (från MAC) och lite solpuder (från Dior) senare och har har spenderat cirka en minut. Jag använder penna (från MAC) till mina ögonbryn och det tar nog mest tid; 90 sekunder kanske?

Vilken tidsepok skulle du vilja leva i bortsett från denna?

Ingen alls, om jag inte måste?

Äter du fort eller sakta?

Alldeles lagom takt. Men hamburgare går alltid för snabbt att äta!

Vad gillar du mest att lägga ner tid på?

Min blogg och att utveckla mitt kontaktnät i digitala medier. Det är aldrig bortslösad tid utan istället alltid investerad tid!

Taffelberget Kapstaden

Vad gillar du minst att lägga tid på?

Att skicka fakturor och samla ihop kvitton till min bokföring. Synd, för det är ju rätt så bra att göra det ändå!

När brukar du gå upp och lägga dig på vardagar?

Jag går gärna och lägger mig mellan kl 22.30. Jag har ett larm på klockan som säger åt mig att stänga av alla skärmar kl 21.30 och som sedan påminner mig om att det är dags att sova. Mitt skärmlarm är riktigt bra och jag sover som bäst när jag agerar på det. Jag går helst upp runt 06.30 om jag ska vara realistisk – men strax före klockan 06 i en drömvärld.

Ditt längsta förhållande?

Mitt nuvarande – drygt tio år.

höst i hälsinglans sara hazel IMG_4656

Vad är den längsta perioden du varit singel?
Jag vet inte riktigt, mina första 16-17 år? Och sedan några ströår efter det. Jag håller inte riktigt reda på sådant där pga ser inte riktigt anledningen med det?

Vad skulle du gärna haft mer tid till?

Till allt. Jag tar gärna dubbelt så många timmar alla dagar; dvs jag vill ha extra långa måndagar och extra långa lördagar!

Vad gjorde du för tre timmar sedan?

Då var jag ute på gatorna i Boston!

Vad gör du om tre timmar?

Sover. Jag är himla petig med min sömn!

Var ser du dig själv om tio år?

Den där frågan gillar jag inte.

sara cykling

Om du blir sugen på listan – sno den!!

0