1.

Boston är en av de äldsta städerna i USA och på landets äldsta hus; ”Old state house” – som för övrigt byggdes 1713 –  sitter en enhörning och glänser på taket. Ja, en enhörning! Borde inte alla viktiga hus ha en enhörning på taket?

Boston unicorn old state house

2.

Vi bor i kvarteren kring Beacon Hill i Boston. Ett stenkast från vårt hotell, XV Beacon Hotel på 15 Beacon Street, finns små mysiga gator och gränder med tjusiga fönster att fota. Många av dem har fina blomdekorationer – men på bilden nedan har man satt ut sina löparskor istället…

Boston Beacon Hill

3.

Quincy market i Boston är ett av de ställen i hela USA som har flest turistbesök. Här finns en del butiker (t.ex. GAP, A&F och en butik som har julsaker året om) och en food court och på flera ställen underhåller gatukonstnärer hela dagen. Vi har passerat här flera gånger för att det ligger på vägen dit vi ska så det är inte konstigt att stället har så höga besökssiffror.

Boston Quincy market

4.

Athleta är en butikskedja med sportkläder som jag gillar; lite som Lululemon men med bredare range av storlekar (XS-XL i ordinarie sortiment och specialsortiment för t.ex. ”tall” och ”plus size” och ”petite”). Här finns mycket snyggt leisure wear och jag har med mig en påse hem!

Athleta store

5.

Boston commons är nog det jag förknippar allra mest med Boston; det är en stor park från 1634 – USAs först park. Från början var parken betesland för kor, sedan en plats för den brittiska armen och några år senare ett ställe där man hängde folk. Någonstans runt 1830 blev området en park där människor samlas mest hela tiden. Så också jag och mormor som slog oss ner för att kolla in folklivet. När påven pratade hör några år sedan samlades uppemot en miljon människor!

Boston commons

0