1.

Vakna upp på ett hotell som är härligt, lite smågalet och som framförallt ligger nära Central Park. Jag har hittat en ny favorit i 1 Hotel Central Park som öppnade i höstas och enligt min smak kunde läget inte vara bättre. Jag är två rödljus från världens bästa park där jag alltid vill börja mina morgnar när jag är i New York City!

En gång bodde vi på The James i Soho. Fantastiskt bra hotell men att bo i Soho var inte min grej trots att så många hajpar det. Jag tyckte inte att det fanns så roliga ställen att springa på – och det blev för omständigt att ta tunnelbanan till Central Park. Matmässigt så finns det otroligt bra ställen högre upp på Manhattan – inte minst i Hell’s Kitchen. Nu ska ju detta inlägg handla om morgnar men jag gillar restaurangerna El Centro (Hell’s Kitchen) och AG Kitchen (Upper West)

New York 1 Hotel Central Park

2.

Den perfekta morgonen i New York börjar alltid med ett varv i Central Park. Gärna tidigt. Beroende på jetlag kan det bli allt från klockan 6 till klockan 8. Den här gången har jag ingen jetlag alls och det är ju synd; annars gillar jag den sortens jetlag jag får när jag flyger västerut. Vi kom ut runt 07.30 och gick runt reservoaren som ligger en bit upp. En fin runda på nästan prick 10 000 steg!

Jag älskar hur man hittar alla former av löpning i Central Park: gammal som ung, snabba och långsamma, med eller utan skor och i alla möjliga sorters kläder. Här trängs snabba cyklister med varandra och hundarna leker ikapp.

New York Central park New York Central park New York Central park New York Central park New York Central park

3.

Efter en morgontimme i Central Park vill jag börja min dag på ett dekadent sätt. Igår innebar det en frukost på Norma’s och om du varit där så vet du vad jag menar – och om du inte varit där så måste du nästan uppleva det. Norma’s ligger inne på Parker Meridien och hit kommer både turister och affärsfolk.

Jag valde buttermilk pancakes med persikor och valnötter – medan Kenth beställde en helt makalös chocolate french toast.

Det finns tusen och en härliga frukostställen i New York. Det svåraste är att välja till vilken man ska gå!

New York Norma's New York Norma's

0