Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nya terrängskor från Icebug

Även om jag sprungit mycket stig och terräng – så har jag relativt få par riktiga terrängskor. På typ sex år så har jag haft två par Inov-8 X-talon 212 och ett par terrängskor från Icebug som jag inte minns vad de heter, men som var tunna och lätta. För mig är just en lätt och nätt sko en ”riktig” terrängsko. En sko där jag tydligt känner underlaget – vilket jag vill göra när jag springer terräng – så att min kropp kan anpassa sina rörelser beroende om det jag har under fötterna är rötter, lervälling eller sprängsten till exempel.

Min allra första terrängsko springer jag fortfarande med men det borde jag sluta med. Å andra sidan så känns det som att just terrängskor håller längre eftersom stig oftast är ett mjukare underlag – plus att jag springer tekniskt bättre på stig. Fast skon skulle jag inte springa om jag hade ett annat alternativ – och det har jag nu! Jag har visserligen haft ett annat par terrängskor efter det där första paret – nämligen dessa – men jag är lite osäker på var jag har lagt dem…

Hur som helst; eftersom jag blev så fast vid tanken att springa terräng och insåg att jag inte har några vettiga terrängskor så gick jag till Intersport (som har 25% på allt fram till söndag – för nya och gamla Intersport Club-medlemmar) och kollade vad som fanns där. Jag såg ett par färgglada Icebug på hyllan – ett par Icebug Acceleritas5 RB9X. Sedan gick det väldigt snabbt; jag provade dem och så köpte jag dem. Det gick på under tre minuter!

Såhär skriver Icebug om skon Acceleritas5 RB9X:

Acceleritas5 RB9X är en minimalistisk sko byggd för högt tempo i teknisk och krävande terräng. // Tack vare sulans RB9X-gummi har Acceleritas bästa tänkbara grepp på våta underlag. // Hälkappan är mjuk och dess höjd är sänkt mitt bak för att öka komforten för hälsenan. Materialet i överdelen är utbytt till en väldigt följsam och luftig textil vars låga vikt nästan ger en känsla av att springa barfota. Acceleritas absorberar minimalt med vatten, en helt avgörande faktor för en sko med naturens alla element som arbetsområde, våtvikten är nästan lika låg som dess torrvikten. Löpkänslan är fantastiskt tack vare den flexibla mellansulan och den låga sulprofilen. Insidan av den ny-designade hälkappan är fodrad med mikrofiber, det ger bättre hälgrepp för att undvika skavsår och blåsor, och ökar slitstyrkan. // Ska vi sammanfatta Acceleritas i ett ord så blir det: Löpglädje!

Jag har redan sprungit i dem och mina förra Icebugs hade ungefär samma känsla så jag kände mig hemma i skon på en gång. Jag försökte inte ens undvika leran under premiärpasset; terrängskor ska slitas med hälsan tänker jag. Men dessa skor kommer aldrig se såhär rena ut igen:

icebug terrängskor

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Har aldrig provat terrängskor och vintern var för kort för att ett par Icebugs skulle löna sig, men jag undrar om du tvättar/duschar skorna ibland? Eller låter du dem mest stå och torka som jag gör om de blivit blöta och smutsiga… Modigt att lera ner dem första dagen, det skulle jag nog haft svårt för!

  A mamman 2016-05-02 13:57:54 http://www.amamma2.wordpress.com
  Svara
  • Svar på A mammans kommentar.

   icebugs kommer ju utan spikdubb också – dessa är vanliga terrängskor! 🙂 jag duschar dem om de blir leriga! jag tänker nog att terrängskor är till för att användas! 😀

   Sara Rönne 2016-05-02 15:24:03
   Svara
 • Riktigt snygga och härligt med färg

  Vilma 2016-04-30 16:43:11 http://www.petterssonvilma.blogg.se
  Svara
 • Snygga! Jag är också sugen på att testad de där!

  Camilla 2016-04-30 14:56:04 http://www.camillatranar.com
  Svara
 • Har också funderat på dessa. Kanske ska ge dom en chans 🙂

  mari 2016-04-30 07:10:31 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Icebug verkar vara ett populärt märke har jag märkt. Kanske får ta och kolla in dom nästa gång jag köper nya.
  Jag älskar trail running. Så härligt att springa omkring i skogen på smala stigar. Ibland tar jag mig ut på älgstigarna, och då får man verkligen vara uppmärksam på fötterna och det slutar nästan alltid med leriga skor och blöta fötter, men visst är det kul!

  Ann 2016-04-30 05:48:54 http://ann-olsson.squarespace.com/blog
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk