Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Tips på poddar

Jag lyssnar på väldigt många poddar; dels när jag är ute och går – men jag har också dem på istället för TV om kvällarna. Jag har skrivit om träningspoddar tidigare så i det här inlägget tänkte jag lista några andra bra podcasts jag lyssnar på.

Olika poddar passar för olika saker tycker jag; vissa podcasts är perfekt bakgrundsljud som jag inte behöver lyssna så noga på medan andra podcasts har tagit platsen såsom rena underhållningsprogram gör. Och så finns det podcasts som jag hämtar inspiration och kunskap från – och de som ger mig tankeställare och som lämnar mig med långvariga reflektioner.

Den senaste podden som jag började prenumerera på är På ett annat plan med Kjell Enhager och Mia Öhrn. Bakom podden står Lufthansa och jag gillar denna typ av content marketing. Jag lyssnade länge på Norwegians ”Framgångsresor” som jag också gillade mycket. På ett annat plan beskrivs som ”en podcast om lugn och ro och prestation i världsklass” och handlar mycket om att medvetandegöra saker och ting – för att lägga fokus på det som är viktigt. Bland avsnitten finns många mentala övningar och jag kan inte låta bli att göra kopplingen till min egen podcast Träningsglädje TALKS och många av mina avsnitt, till exempel det om just meditation och mindfulness.

Stilpodden är en annan pod jag plöjt några avsnitt av och som skiljer sig så otroligt mycket från podden Säker stil. Om du lyssnar på någon av dem; testa att lyssna några avsnitt av den andra så förstår du vad jag menar. Medan Säker stil handlar mer om hur man ska klä sig på Stureplan så handlar Stilpodden mer om att hitta sin egen stil. Jag håller inte med om allt som sägs i poddarna men lyssnar ändå på båda och tar med mig olika saker från dem.

Jag har ännu inte upptäckt särskilt många poddar om resande men lyssnar på Att resa-podden som är rolig och inspirerande – och även New York-podden som jag tycker om eftersom den går bortom Soho och jag som ni nog märkt inte är så himla imponerad av just Soho.

Det finns en mängd podcasts med fokus på att intervjua olika människor, oavsett om det handlar om ledarskap och chefsskap eller sport eller digitala påverkare (typ bloggare och Youtubeprofiler). I den senare kategorin lyssnar jag på Avispodden och Blogg business.

Och så finns det poddar som egentligen är radioprogram. Typ God morgon världen som är P1:s sammanfattande nyhetsprogram (cirka två timmar långt) som alltid sänds på söndagsförmiddagar och som sammanfattar nyhetsveckan med reportage, intervjuer, satir och paneldiskussion. Det är mitt bästa söndagsnöje! Jag lyssnar även på MediernaSöndagsintervjun och Lördagsintervjun i podformat. Radioprogrammen släpps ofta tidigare som pod än när de sänds i radio, vilket jag tycker är kul.

Bland powertjejerna; unga tjejer runt 20 som är starka förebilder och som jag tycker är grymma, lyssnar jag på Josefin och Vanja och Flora & Frida och ibland även Nord & Francke fast de ligger en eller två ålderskategorier uppåt och hamnar under facket kultur. Jag har inte särskilt mycket gemensamt med dem men det kan ju vara intressant ändå.

Mina bästa podcasts inom underhållning är Veckans Bläcka, Lilla Drevet (vilket snarare är nyhetssatir), Februaripodden, Fredagspodden, Filip & Fredrik och Alex & Sigge.

De allra flesta poddarna kommer ut på torsdagar och det är synd på ett sätt; för då hetslyssnar jag lite och hinner i ärlighetens namn inte ta in allting. Jag tror att det finns en vinning i att släppa poddar andra dagar på veckan; särskilt måndag, tisdag eller onsdag!

Vilka poddar lyssnar du på? Även om jag lyssnar på många så letar jag alltid efter nya!!

charlotte kalla pod träningsglädje talks charlotte kalla podcast

Såhär kan det se ut när jag gör pod!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Jag tror inte du vill ha mitt tips egentligen, men för mig är det så häftigt att det finns så många olika världar. Just nu lyssnar jag på Nördic Knitting – om långsam och krånglig stickning…

  anneliten 2016-04-28 19:48:00 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
  Svara
 • Toppenbra tips även här :)Tack!

  Mari 2016-04-25 20:36:25 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Tack för tipsen! Har nyligen återupptäckt podd-världen och letar efter nya poddar. Har blivit VÄLDIGT mycket fokus på graviditet, förlossning och barn. Så det här var precis det jag letade efter. Veckan som kommer lär bli fylld av barnvagnspromenader bara för att hinna lyssna.

  För den som är intresserad av förlossningar och föräldraskap är mina favoriter Vattnet går och Pampers Barnvagnspromenader. Även IVF-podden är intressant för den som är nyfiken på fertilitet och allt som har med det att göra.

  Det finns verkligen poddar för alla skeenden i livet. Sååå bra!

  Cathrin 2016-04-24 23:04:02 http://Simplycathis.se
  Svara
 • Jag lyssnar knappt alls på poddradio men har fastnat för Dellasport. De beskriver den som ”en pod för de som älskar sport och de som hatar sport” så spannet lyssnare täcks in bra. =)

  Tack för en trevlig blogg!

  Elin 2016-04-24 22:13:11
  Svara
 • Oj vilken podplöjare du är. Många bra tips, tack!

  Jag är periodare när det gäller roddar. Hinner inte alltid eller föredrar musik/tystnad ibland, men så får jag nytt podsug 🙂

  Jag lyssnar gärna till DIN pod, Framgångspodden, Adam och Kompani, Träningspodden och några andra jag tipsat om här: http://trendotraning.se/2015/05/09/podcasts-7-tips-inom-traning-halsa/

  Sen händer det att jag lyssnar på enskilda avsnitt av olika poddar p.g.a. innehåll eller vem som blir intervjuad. Gillar t.ex. att lyssna till Jacob Gudiol och Kalle Wahlström när det gäller kost/träning.

  Anna Trend o träning 2016-04-24 20:52:18 http://www.trendotraning.se
  Svara
 • Efter att precis som du hetslyssnat på poddar och känt stress över att inte hinna med har jag skalat ner det till två poddar som jag följer, din och Träningspodden med lofsan och Jessica almenäs. Till sommaren blir det att jag lyssnar på de bästa avsnitten av sommarpratarna också.

  Evelina 2016-04-24 20:27:16
  Svara
 • Vilket härligt ämne. Jag lyssnar på poddar inom träning, mat, livsfilodofi och ekonomi. Min topplista just nu är:
  1. Happier av Gretchen Rubin – om hur du med små life hacks kan skapa vardagslycka
  2. 10% Happier m Dan Harriss om meditation. Har skrivit en underbar bok med samma namn. Lyssna på intervjun med forskaren Amy Cuddy!
  3. Startup av Gimlet. Om hur det är att starta ett företag. Mycket välproducerat och gripande, har precis kommit ut med säsong 3.
  4. Tim Ferriss show. ÄLSKAR Tim. Lyssna på intervjerna med Maria Popova, Tara Brach eller Naval Ravikant
  5. Freakonomics eller Planet money är lättsamma ekonomipoddar. Econ Talks är tyngre, men bättre. Lyssna t ex på Robert Frank om framgång och tur, Yuval Harari om SapiensRachel Laudan om matlagning…

  Anna 2016-04-24 18:59:15
  Svara
 • Men vad glad jag blir att du lyssnar på Att resa-podden, tack för omnämnandet! Kul också att få lite nya uppslag att utöka poddbiblioteket med.

  Resfredag Annika 2016-04-24 16:57:35 http://www.resfredag.se
  Svara
 • Vad kul att du lyssnar på oss och inspireras!
  Apropå det – och NY – så borde vi göra ett maxat program om NY ihop med dig!

  Vi släpper varannan vecka men inte någon helt bestämd dag, men det kanske ligger en poäng i det du säger – vi kanske borde sikta på måndag istället! Tack för inspiration själv – du är en stor förebild i både poddande, bloggande och resande!

  (försökte kommentera från mobilen först men verkar inte ha kommit in – du får väl radera om det råkar bli dubbelt)

  Lisa Att resapodden 2016-04-24 16:07:28 http://attresapodden.se
  Svara
  • Svar på Lisa Att resapoddens kommentar.

   hej hej, jag är gärna med! jag släpper inte heller någon bestämd dag men eftersom så många poddar kommer ut på torsdagar (och sedan onsdagar) så är nog måndag eller tisdag bra! 😀

   Sara Rönne 2016-04-24 23:11:16
   Svara
 • Vad kul att du lyssnar på oss och inspireras!
  Vi borde köra ett maxat NY-avsnitt ihop med dig!!!

  Vi släpper varannan vecka och det blir ofta torsdagar men inger skrivet i sten utan varierar lite – kanske finns en poäng att köra måndagar istället.

  Lisa Att resa podden 2016-04-24 16:02:16 http://attresapodden.se
  Svara
 • Jag har precis hittat podden Andra sätt med Patrik Andersson. Den handlar om downshifting på riktigt och är galet intressant.
  Sen lyssnar jag på Färd som handlar om friluftsliv i alla dess former. Den har min favvo bland poddjinglarna 🙂
  /Linnea i Bayern

  Lanclin 2016-04-24 15:47:58 http://www.lanclin.com
  Svara
 • Med tanke på att jag själv gör podd (En förbannad podd – om böcker och andra tidsfördriv), borde jag verkligen ägna mer tid åt att lyssna på andra poddar 😀 Din har jag lyssnat på! Och jag lyssnar på Styrkebyrån och Historiepodden och Blogg business. Nord & Francke har jag på listan över poddar som jag vill lyssna på, och även Ett eget rum samt Skrivarpodden. Alltså, det finns ju SÅ många spännande poddar.

  Katta på Move it Mama 2016-04-24 15:08:10 http://moveitmama.se
  Svara
 • Tack för några nya pod-tips. Det där med att hetslyssna känner jag igen. En vecka utan internet och jag var back, har inte hämtat upp det ännu. Jag lyssnar på Health for wealth, pratbart, yogapodden, hälsosnack med Lotta och Viktoria, yogiskt -en pod om yoga… , på jobbet mfl Kram

  Nellie 2016-04-24 15:00:39 http://www.minvardagshalsa.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Chrystelle Eriksberger