Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

5 tips på restauranger i New York

Lafayette Grand Café & Bakery (380 Lafayette Street)

Här åt vi frukost en solig morgon och det var så bra så vi satt där i två timmar. Jag valde lemon pancakes med bär på toppen och drack någon form av supervitaminjuice till – och en cappuccino. Utservereringen är en dröm alla soliga morgnar och just dem finns det många av i New York! För en trygghetsjunkie som mig så känns det skönt att man kan boka bord oavsett om man planerar att äta frukost eller middag.

Det är rätt dyrt; mina pannkakor kostade 18 dollar och min juice kostade 10 dollar.

Lafayette Grand Cafe and bakery Lafayette Grand Cafe and bakery Lafayette Grand Cafe and bakery

Brooklyn Diner (7th Av/57th St)

Här har vi ätit ganska många gånger de kvällar vi inte orkat göra något annat. Jag väljer shake och burgare och är himla nöjd så. Nu senast satt vi vid samma bord som Britney Spears suttit vid en gång. Vid varje plats finns här namnbrickor på alla kända personer som suttit just där någon gång innan.

Till skillnad från andra diners så är Brooklyn Diner lite dyrare; men maten är god och stället ser lite bättre ut. Att sitta och äta i bås har sin charm!

New York Brooklyn Diner

Quality Italian (6th Av/57th St)

En helt fantastisk italienskamerikanskt steak house som levererar både top notch mat och service. Inredningen är lika mycket industri som bohemiskt med tavlor som hänger bak och fram. Vinlistan är gedigen och vi valde ett ”överraskningsvin”; sommelier’s choice. Alltså lite udda vinflaskor som inte har en fast plats på listan utan som är handplockade av deras sommelier för att passa menyn. Vi fick en riktigt bra chilenare!

Ljudnivån kan vara lite väl hög för min smak men det är en fröjd att se servitörerna balansera brickor fyllda med mat på en hand högt upp i luften och smidigt svänga ner brickan utan att någon gång göra bort sig och svinga maten ner i golvet.

Quality Italian restaurant Quality Italian restaurant

Norma’s (6th Av/56 St – inne på Le Parker Meridien)

En brunchinstitution av rang. Galen meny med roliga namn – galna dekadenta frukostar. Det är inte jättemysigt inne på Norma’s; ett färgglatt tidigt 2000-tal välkomnar dig i den ändå rätt så nyrenoverade restaurangen men så snart du har tallriken framför dig så får du annat att tänka på. Läs mer här!

El Centro (9th Av/54th St)

Hit kommer vi alltid innan rusning (dvs runt 17.30) för här är det alltid bra, men det är skönt att vara först innan sorlet drar igång. Stämningen är uppsluppen och är vädret fint är de stora fönstrena öppna ut mot gatan och kungakronorna gjorda i aluminium vajar i vinden. Beställ en frozen margherita och knapra på nachos innan maten kommer in. Sedan vill du nog ha några fler frozen margheritas! Läs mer här!

New York El Centro Hell's kitchen

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Riktigt cool restaurang. Mycket folk, bra tryck, trevlig personal, supergod mat och inte minst STORA portioner. Tack för tipset?

  Lasse 2016-06-11 18:11:10
  Svara
 • När jag och sambon var i New York i höstas testade vi El Centro tack vare att jag läst om den restaurangen i din blogg. Älskade det! 🙂

  Alexandra 2016-04-24 08:40:12
  Svara
 • Alltså åh, kom hem från NYC för ett par veckor sedan och vill åka tillbaka nu igen. Vad ÄR det med den staden? :O

  Träningsblogga 2016-04-23 10:45:53 http://traningsblogga.se
  Svara
 • Jag har inte varit i New York på superlänge känns det som. På Onsdag åker jag till Washington… Känns inte alls lika kul… Några tips i Washington? Mat alltså. Turistgrejerna har jag gjort vid tidigare besök 🙂

  anneliten 2016-04-23 09:07:39 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
  Svara
  • Svar på annelitens kommentar.

   åh, washington dc har jag bara varit i en gång – på en roadtrip. minns inte riktigt vad vi gjorde eller vad vi åt faktiskt. men vi var på någon bar… nånstans. haha inte många bra tips där inte!! hoppas ni får trevligt!

   Sara Rönne 2016-04-24 23:17:09
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk