Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Boston North End – Little Italy

Jag tror att detta är mitt fjärde besök i Boston (eventuellt mitt femte) och jag kan stan rätt bra – men jag har aldrig riktigt promenerat omkring i North End förrän igår. North End är Bostons Little Italy; här trängs restaurangerna med varandra och här är gatorna och gränderna smala.

North End är Bostons äldsta stadsdel – här har människor bott sedan 1600-talet. Det är ingen stor stadsdel; här bor runt 10 000 människor (varav ungefär en tredjedel är italienare eller ”amerikanska italienare” – och så finns här runt 100 restauranger. Alla små – och väldigt populära dagen före marathon skulle det visa sig. Pasta är poppis före lopp…

Boston North End Little Italy Boston North End Little Italy Boston North End Little Italy

Mikes Pastry och Modern Pastry är två populära ställen för italienska kakor och sådant. Mike’s Pastry har förresten en sajt från förra århundradet – men de är nog bättre på bakverk!

Hanover Street är huvudgatan i North End. Här trängs skyltarna som guidar folk till rätt restaurang, café, glasställe eller butik. Det är från Hanover Street som du hittar till de mindre tvärgatorna och Salem Street som löper parallellt.

North End, eller Little Italy, är en kul stadsdel att promenera runt i – men det går rätt så snabbt så räkna med en förmiddag eller en eftermiddag här. Om du vill kan du fortsätta att gå Boston Harbour Walk eftersom Little Italy ligger ner mot vattnet. Boston Harbour Walk ger dig en promenad på flera mil om du känner dig pigg i benen.

Boston North End Little Italy Boston North End Little Italy

 

> Klicka här för fler tips till Boston!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Chrystelle Eriksberger