Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Naturkraft

Finax
Naturkraft är urkraft. Det är något som finns där ute bland skog och fjäll och sjöar och hav som ger energi. Naturen har varit snudd på evig – och jag hoppas att den förblir så.

När jag känner mig låg så hittar jag energi utanför dörren. Jag tänker inte alltid på det själv; men det är en längtan som drar i mig. Det som är så fantastiskt är att också mina tveksamma känslor inför våren botas av att vara ute – i just våren.

Just nu står min fjällvärld inför säsongsskifte med kallgrader på fjället och varmgrader i byn. Åresjöns vinteris luckras sakta upp och den stora vårfloden är på väg. Jag tar mig ofta till Tegeforsen strax utanför Åre. Ibland är det min vändpunkt när jag springer, andra gånger – som i helgen – är det en utflyktsplats för att få ro och en dos naturkraft.

Tegeforsen Tegeforsen Tegeforsen

Jag hade bakat müslikakor med müsli från Finax Urkraft som är en serie produkter gjorda på forntida sädesslag. Här har jag skrivit mer om Finax Urkaft!

Att baka müslikakor är enkelt och roligare än bars. Du behöver müsli, jordnötssmör och honung. Du får höfta lite med mängderna men tänk typ 3 dl müsli och ca 3 msk jordnötssmör – och lite ringlad honung. Rör ihop till en rätt så fast smet som du klickar ut i muffinsformar. Grädda i ca 15 minuter på 175 graders värme.

Dessa müslikakor passar perfekt med lite fet yoghurt och bär och blir ett bra mellanmål mellan jobb och träning till exempel – eller närhelst du behöver energi!

Finax urkraft IMG_4077 Finax urkraft IMG_4157 Finax urkraft IMG_4182 Finax urkraft IMG_4114 Finax urkraft IMG_4069

Snart släpper den sista isen just här – men det kommer dröja länge än innan snön smälter på fjället. Förra året kunde man åka skidor över midsommar här i Åre och jag sprang i snö också den första dagen i juli.

Finax urkraft IMG_4321 Finax urkraft Sara IMG_4277

 

Läs mer om Finax Urkaft här! Och inspireras av Finax Instagramkonto med galet vackra bilder!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Åh, nu fick vi ju veta vad behind the scenes-dagen ledde till 🙂 Så vackra bilder och nu ska jag ta mig till Ågelsjön för lite naturkraft 😀

  {"author":"Katta - Bucketlife" 2016-04-17 12:35:14
  Svara
 • Det är så härligt vig Tegeforsen! Jag gör också utflykter dit lite då och då.

  Karin Hörjegård 2016-04-14 16:30:41 http://Karinharjegardsblogg.blogspot.com
  Svara
 • Brownies? Haha… Jag tänkte på brownies så jag skrev det. Müslikakor är också bra!

  {"author":"Mia" 2016-04-14 09:19:17
  Svara
 • Alltså brownies – i storslagen natur! Det kan fan inte bli bättre 😀 Jag skulle i och för sig nöja mig med en kaka mjölkchoklad och lite skogsdunge just nu… Haha..

  {"author":"Mia" 2016-04-14 09:18:32
  Svara
 • Jag blir alltid lika överväldigad av naturens krafter, speciellt ute på havet i en segelbåt. Vi har seglat genom flera åskväder och då är man inte så tuff längre… Idag hoppas jag naturens kraft (och peppig musik) kan hjälpa mig på min sedan länge planerade löprunda. Kram

  Nellie 2016-04-14 09:09:51 http://www.minvardagshalsa.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Chrystelle Eriksberger