Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Enkel träning

Jag gillar träning som är enkel. Gärna både tufft och tungt och allt det där men krångligt ska det inte vara. Jag vill jobba med kroppen och inte med huvudet. Ett tips till dig som är som mig är att inte krångla till det. Alltså på riktigt, gör det inte svårare än vad det är!

Själva definitionen på krånglig träning är något man kan prata jättemycket om. Krånglig träning för en person är enkel träning för en annan, lite beroende på vilka mål man har. Målsättning är alltså det första man ska reda ut.

Målsättningar kan förändras över tid och framförallt ska man komma ihåg att det är okej att inte involvera prestation i sina målsättningar – även om lopp och andra äventyr kan fungera som krydda.

Jag springer gärna både marathon och ultramarathon och siktar på äventyr som innebär prestation främst för att man överhuvudtaget ska klara av det – men jag aktar mig för att fokusera för mycket på prestation. Just prestation är det som alla andra tårtbitar i mitt liv innebär och jag tycker att det är svårt att maximera allt på ett hållbart sätt i det långa loppet.

Träning är andrum. Även om träningen också är tuff, svettig, utmanade och allt det där.

I måndags tog jag fram min kettlebell från förrådet och körde ett pass på grusgången utanför min ytterdörr. Det är extremt praktiskt att ha sitt gym så nära även om det är jobbigt att öppna dörren ibland

Jag körde 3 set av följande övningar:

> drag till hakan

> enarmspressar

> good mornings

> stående sidcrunches

Och så gjorde jag 100 repetitioner av:

> coreövningen där man ligger på rygg i 90 grader och dippar tårna mot marken (utan kettlebell)

> rygglyft (utan kettlebell)

träningsblogg träningsglädje träningsblogg träningsglädje

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Tack för inspon, precis det jag behövde nu! 🙂

  Emmi i Tarifa - explorista.se 2016-04-17 23:32:32 http://explorista.se
  Svara
 • Åh, jag älskar enkel träning =)

  Mari 2016-04-13 19:59:04 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Du har så snygga kläder, vart hittar du dem ?
  Jag är en lång tjej med lite rumpa, som kräver stora storlek, men hittar inte snygga tränings tights, så kom med tips.
  Träna på enkelt sätt , det gillar jag också.
  Ha det !

  elisabeth 2016-04-13 11:09:33 http://www.ringgatan8.se
  Svara
 • Svar: Ja det är verkligen skönt att komma igång lite! Jag kan tänka mig att ni har mer snö kvar än vad vi har. Inne i skogarna på skuggiga partier är det lite mer, och man känner hur hård marken är men annars går det bra 🙂 Men åh vilken fin del av leden! Är SÅ sugen på att vandra den. HELA leden. Förstår inte för mitt liv hur det ska gå till dock haha. Förra året pajade fötterna efter 2 dagar… Fast nu kör jag ju med tejp + bambustrumpa + vandringsstrumpa. Förra året hade jag enbart en vandringsstrumpa och det var kanske inte så bra 😛

  {"author":"{ Rania Maria Photography }" 2016-04-13 09:03:42
  Svara
 • Jag har ett sånt härligt citat/tankesätt som är precis det du säger här, bara i superkort format ”träning som är enkel behöver inte vara lätt”. För så är det, ibland misstros enkel träning för att också vara något som inte känns, och då har man ju missuppfattat situationen, eller gör träningen lite sämre än nödvändigt. Iofs, all träning är bra osv, men ja, du fattar! Kul att ses sist!

  uppochhoppa 2016-04-13 08:23:27 http://www.uppochhoppa.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger