Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Den femte årstiden

Den femte årstiden i Norrland – kanske den bästa årstiden av den alla. Den som tar vid i gränslandet mellan vinter och vår. Som vi går och pratar om redan i mars – och som vi längtar efter och pratar drömmigt om oavsett tid på året. Nu är den här – den femte årstiden. Vårvintern!

Jag gillar när det är torr asfalt och snudd på grönt gräs i byn – men fin skare och fantastisk skidåkning på berget. Det är som att få det bästa av båda världar. Det svåra är att bestämma sig för vad man ska göra!

Åre Ullådalen vårvinter Sara IMG_4737 Åre Ullådalen vårvinter IMG_5750Åre Ullådalen vårvinter IMG_5748

Igår packade jag min väska med en sen frukost och packade in snöskorna i bilen. Det var sol, klarblå himmel och alldeles vindstilla.

Parkeringen i Ullådalen fylldes snabbt – men ändå är fjället så stort att tystnaden är det närmsta sällskapet. Någon gång hör man skällande hundar långt bort – eller ett skratt som färdas över gnistrande kallsnö som solen snabbt värmer.

Åre Ullådalen vårvinter snöskor IMG_5755 Åre Ullådalen vårvinter yoga Sara IMG_4735 Åre Ullådalen vårvinter yoga Sara IMG_4728 Åre Ullådalen vårvinter IMG_5786 Åre Ullådalen vårvinter IMG_5788

Med mina snöskor kan jag gå var som helst. Jag promenerade upp mellan träden och vände höger och vänster lite när jag kände för det. Till slut satte jag mig på min fårskinnsfäll med utsikt mot Åreskutan och Åresjön och packade upp ostsmörgås, ägg och kaffetermos.

Jag såg små prickar swisha nedför backarna och tänkte att så snart det går i veckan så ska jag upp och ta några svängar där jag med. Det är ju nu som solen inte går ner förrän det är sen kväll och timmarna ute är milda och sköna. Efter en stund lade jag mig ner och lyssnade på pod. Och hade det så himla, himla bra.

Åre Ullådalen vårvinter Sara IMG_4772 Åre Ullådalen vårvinter Sara IMG_4946 Åre Ullådalen vårvinter Silva picknick IMG_4957 Åre Ullådalen vårvinter Silva picknick IMG_4955 Åre Ullådalen vårvinter Sara Silva IMG_4991 Åre Ullådalen vårvinter IMG_5003 Åre Ullådalen vårvinter IMG_5765 Åre Ullådalen vårvinter IMG_5780 Åre Ullådalen vårvinter IMG_5788

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk