Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Till dig som har en blogg!

Har du en blogg? Då ska du fortsätta läsa det här lite extra noga. Nu har nämligen anmälan öppnat till BB Con – Better Bloggers Conference! Jag älskar inlägget som börjar med ”Underbara Clara, Josefin Dahlberg och Sara Rönne. Behöver du fler anledningar att köpa en biljett till BBCON?” av extremt bekräftelseegoistiska skäl. Vilken boost!

Om du är bloggare så ska du dels gå på konferensen, men också bli medlem i Better Bloggers om du inte redan är det. Då blir du inbjuden att vara med i den stängda Facebookgruppen med samma namn där en massa intressanta saker diskuteras; från hur man tar betalt till bloggare till en mängd andra olika praktiska frågeställningar. Dessutom kan du utvecklas från soffan och gå lite olika onlinekurser!

Och om du är bloggare har jag ett tips till dig. Gå in i ditt analyticsverktyg och se vilka bloggposter du fått mest trafik till från sökkällor. Kolla lite extra noga på dina topp tio inlägg – och gå in och kolla dem och skruva lite mer på din sökordsoptimering.

Mina topp tio inlägg som kommer från sök är inte alls särskilt optimerade för just sök; men jag vet att jag har valt bra rubriker som många söker på. Min hemläxa är att gå in och redigera texten så att den är bättre – och att länka vidare till andra relevanta inlägg som också tilltalar de som hamnat på min blogg tack vare en sökfras.

En ytterligare personlig reflektion är hur mycket jag har styrt om min uppmärksamhet sedan jag upptäckte Snapchat. Instagram blev med ens mycket tråkigare och jag spenderar betydligt mindre tid där. Istället finns den opolerade sanningen på Snapchat medan Instagram blir allt mer polerat och framförallt paketerat. Du hittar mig på @sararonne – på både Snapchat och Instagram!

> Vad är Snapchat? Här förklarar jag!

> Min strategi för sociala medier

> Bli en bättre bloggare!

IMG_5275-storlien-sara.jpg

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Tant här vet inget om Snapchat men älskar alla vackra bilder på Instagram. Jag är nog väldigt 2014 eller något.
  Men framförallt älskar jag denna blogg och den otroligt inspirerande, varma, vacka ton som finns i både bilder och texter. Alla som klagar på tränande människor, hälsohets och bloggar med nyttiga recept borde tvingas läsa Träningsglädje. De kan inte låta bli att ändra uppfattning då, jag är övertygad.

  A-mamman 2016-04-07 16:45:37 http://www.amamma2.wordpress.com
  Svara
 • Kul att du ska vara med på BBCON! Min plan är att gå och det ska bli kul att lyssna på dig. Och kul att träffa dig också såklart!

  Jag slås också av att många av de inlägg som dagligen får mycket söktrafik är inlägg som jag egentligen inte optimerat så mycket, i alla fall inte haft någon tanke bakom på samma sätt som jag kan ha med andra. Handlar istället ofta om att det söks mycket på den sökfras som finns med i rubriken.

  Jag tänker att det kan vara lite vanskligt att gå in och redigera dessa inlägg allt för mycket. Jag menar, eftersom de redan rankar så bra kan ju risken vara att man förstör något som var bra med det. Men att internlänka till dem är ju alltid en bra boost!

  Karin Fitness & Hälsa 2016-04-05 22:33:21 http://fitnessochhalsa.se
  Svara
  • Svar på Karin Fitness & Hälsas kommentar.

   japp, men ofta kan det vara bra med just länkningar och att egentligen bättra på längd och sådant lite – men självklart inte ändra viktiga rubriker etc som gör att de ger bra rate från början. det vore ju enbart dumt.

   Sara Rönne 2016-04-05 23:45:02
   Svara
 • Jag föredrar absolut att läsa framför att titta / lyssna, framför allt för att jag är bättre på att läsa. Jag minns mer av det jag har läst än det jag har hört (föreläsningar är bortslösade på mig) och så läser jag snabbt och gillar att ha kontroll över den information jag får och i vilket tempo. Jag blir galen på alla video-meddelanden vi får på jobbet från ledningen eftersom jag inte kan skumma igenom för att se om klippet innehåller någon information jag behöver.

  Kari 2016-04-05 22:28:40 http://forskojsskull.se
  Svara
 • Bra tips Sara, och stort grattis till uppgiften!

  jeanna / bliss junkie 2016-04-05 19:51:13 http://www.healthyliving.se/blissjunkie/
  Svara
 • Jag känner precis samma med instagram, snapchat är så mycket närmre och mer levande och jäkligt roligt också! Vet inte riktigt vad instagram ska vara för mig, håller på att fundera på det. Överlag är jag väldigt mycket mer sugen på rörligt och försöker få till mina grundkunskaper i redigering där. Det är ju galet roligt alltså och ett sånt superverktyg för att förmedla känsla, personliga tankar osv.

  {"author":"Katta" 2016-04-05 18:10:10
  Svara
  • Svar på {"author":"Katta"s kommentar.

   ja, rörligt är kul. men fortfarande är det rätt så få som klickar på rörligt i min blogg. dvs ett blogginlägg har mycket högre trafik än någon som kollat mer än 30 sek på youtube. eller är det bara vår ”generation”?? men jag gillar ju rörligt, så då borde fler gilla!

   Sara Rönne 2016-04-05 18:39:33
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Chrystelle Eriksberger