Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Ett av de bästa hotellen jag bott på

Jag måste få berätta lite om en av mina absolut bästa hotellupplevelser: på Leeu House i Franschhoek. Det är ett litet ställe – men de bygger just nu en hel vingård så att man ska kunna bo bland vinrankorna. Jag tror jag måste komma tillbaka till Franschhoek då – och testa deras nya hotell.

Franschhoek är för övrigt ett namn som jag aldrig lär mig stava till, jag blir bokstavsblind när jag ser bokstäverna efter varandra. Så när jag ska skriva ett inlägg som innehåller namnet Franschhoek måste jag gå in på deras officiella sida och copy+paste direkt därifrån så att jag inte skriver fel.

Franschhoek Leeu House Franschhoek Leeu House

Hur som helst; Leeu House är ett sådant där ställe som fått ett riktigt högt omdöme på Booking.com – 9.9 tror jag det var. För 3500 rand (typ 1700-1800 kr) bokade jag en natt där. Jag ångrar det inte sekund. Herremingud vilket ställe. Allting var så extremt perfekt (minus vädret) så jag hade kunnat stanna en evighet!

Franschhoek Leeu House

Leeu House drivs av en indier. Det märks på subtila sätt; i hur personalen är klädd och i hur stilrent sobert allting är. Tänk stram indisk lyx som varken är för prålig eller för bufflig utan bara avslappnat modern. Rummen är ljusa och fina med fantastiskt skön säng att sova i. Perfektion helt enkelt!

Franschhoek Leeu House Franschhoek Leeu House

Förutom hotellet Leeu House så äger man också ett mikrobryggeri alldeles intill och topprestaurangen The Tasting Room där dresscode är vad man vill – beroende på vilken upplevelse man vill ha.

Leeu House är ett vänligt lyxhotell. Minibaren ingår – det gäller även vinerna som kylen är fylld med. Och som står i lobbyn på eftermiddagarna. Och all övrig dricka eller snacks. När vi satt i lobbyn och väntade på att åka mot flygplatsen när vi skulle hem så fick vi en liten bricka med handgjorda snacks – och när vi varit ute på kvällen innan och kom tillbaka till rummet stod världens fluffigaste tofflor och väntade vid sängen, tillsammans med en flaska vatten och en bit mjuk fudge. Och en liten present där köpet hotellet gjort gått till välgörande ändamål. Små saker som gör stor skillnad i upplevelsen.

När vi checkade in så undrade nyfiken personalen var vi bokat bord på kvällen, och en kvart innan vi skulle gå dit så ringde de till rummet och erbjöd en bil som tog oss dit.

Frukosten på Leeu House var magiskt bra: ett litet utbud men riktigt bra kvalitet. Vi fick ingefärsshots och jag åt världens godaste omelett med bacon medan Kenth tog en rösti gjord på kikärtor som var lika snygg som en elegant middagstallrik.

Franschhoek Leeu House Franschhoek Leeu House Franschhoek Leeu House

Utanför hotellet finns en pool med dramatisk berg som snygg backdrop. När vi var där var det blåsigt och lite regnigt så poolen hamnade mest på mina bilder – men den väntar på mig när jag kommer tillbaka!

Franschhoek Leeu House Franschhoek Leeu House Franschhoek Leeu House

> Franschhoek Wine Tram – ett tips för att besöka vingårdarna!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Så dödens cool ny headerbild!

  jeanna / bliss junkie 2016-04-03 16:56:49 http://www.healthyliving.se/blissjunkie/
  Svara
 • Tack för alla härliga inlägg och bilder från Sydafrika – får mig att minnas när jag själv var där. Ganska många år sen nu, känns som det var nyss men när jag räknar efter så inser jag ju att det var hela 16 år sedan. Bodde inte på sådana här härliga hotell då, utan på en Rosa buss, det har också sin charm. Var ute på en rundresa med dem, så fick uppleva Syfafrika, Botswana, Namibia och Zimbabwe – en härlig resa att minnas.

  Lena 2016-04-03 12:37:52 http://frokenappelbo.blogspot.com
  Svara
 • Men hallå.. *hjärtögon* SÅ vackert! Och vad fin bloggen är med de nya kläderna.

  {"author":"Angelica" 2016-04-03 08:48:48
  Svara
 • Så vakkert!! Kunne godt tenke meg å dra dit jeg også 🙂

  L 2016-04-02 18:12:34
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Dasha Girine
Man
Marcus Schuterman
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Niklas Berglind
Man
Viktor Frisk