Det är roligt att läsa bloggar från Vasaloppet; för de flesta sitter bänkade med lyxfrukost. De som kör Vasaloppsspinning har inte hunnit hem ännu; så de rapporterar mest på Instagram.

Jag älskar verkligen den här söndagsmorgonen i mars; dessutom var det utmärkt väder utanför mitt fönster för att jag skulle trivas riktigt bra i soffan. Det blåser rätt så hårt och är grått och trist – vilket innebär perfekt TV-väder. Ändå visar faktiskt min stegräknare mer än 10 000 steg eftersom jag och Hazel varit ute dels i morse och dels efter målgången.

Nu sitter vi hemma igen och jag kollar livesändningen från SVT-Rickard; det är kul att se vanliga människor åka loppet och inte bara eliten!

Strax innan starten kl 8 rörde jag ihop ett bakpulverbröd som fick gräddas i ugnen en timme. Det blev ett grovt rågbröd med lingon efter det här receptet. Till pålägg hade jag köpt några olika charkuterier från Magnus Nilsson som har Undersåkers charkuterifabrik vid sidan om jättehyllade Fäviken Magasinet med sina två michelinstjärnor.

Jag pressade egen juice på blodapelsin och i en skål hällde jag upp Bollnäsfil och de nya flingorna från Risenta som jag fick i ett pressutskick för ett tag sedan. Min latte är gjord på Oatlys iKaffe. Perfekt Vasaloppsfrukost!

Under åren har jag spenderat mina Vasaloppsmorgnar på lite olika sätt:

> 2013 stod jag längs med spåret och hejade på Anja Pärson med flera. Kolla vädret!!

> 2010 är ett av flera år som jag cyklat spinning till Vasaloppet.

> 2008 (tror jag det var) sprang jag marathon på löpband framför Vasaloppet, tyvärr verkar inte det inlägget finnas kvar.

vasaloppet frukost IMG_0872jaktcocker hazel IMG_0893

0