Ressuget börjar göra sig påmint så jag stillade det lite med en lista som handlar om just resor. Listor som handlar om just resor inspirerar mig och får mig att tänka nytt. Svara på listan du med (länka gärna till din blogg så kan jag gå in och läsa dina svar) – det är härligt att antingen få längta lite, eller drömma sig bort!

Favoritutflyktsmålet på orten där du bor?

Om man bara gör en enda sak i Åre så är det att åka upp på fjället med kabinbanan – oavsett om det är sommar eller vinter. Åreskutans topp är nog min största Årefavorit om jag bara får välja en grej. Dessutom tar du dig hit alla årstider på året. Fast detta är den absolut jobbigaste vägen upp!

Var vill du helst möta våren?

I södra Europa – eller på Österlen. I slutet av maj 2010 var jag på en fantastisk löparhelg på Österlen – bilderna från då är inte så himla bra men här är ändå en återblick från en av dagarna.

Tre weekendstäder du gillar – eller tror du skulle gilla?

Jag kom fram till att jag tokälskade London när jag var där i november och Prag överraskade mig för några år sedan. Jag har bara varit i Köpenhamn en gång men skulle gärna uppleva det på nytt – och med nya ögon.

Ditt bästa sommarställe i Sverige?

Halmstad ligger nog en hårsmån före Åre – eftersom stränderna är längre och vattnet allt som oftast lite varmare…

Om du fick välja ett ställe i ditt grannland, var skulle du vilja åka då?

Enkelt: Lofoten.

Finns det något resmål du blivit nyfiken på från att ha läst en bok, tidningsreportage, blogginlägg – eller sett film?

Boken (och filmen) Wild gjorde mig nyfiken på trail running i USA.

Om du fick 20 000 kronor och en veckas ledig tid – var skulle du åka?

20 000 kr skulle knappt räcka för den hyrbil jag vill ha när jag kör Route 66 i USA.

Var finns paradisstranden?

I Florida.

Var skulle du helst åka med din bästa vän?

London!

…och var vill du åka med din partner?

Till Söderhavet eller någon paradisö.

Var skulle du helst vilja äventyra?

Jag skulle gärna springa trail i USA eller i England (jag har fastnat för Cumbria…) och åka skidor i Whistler eller i USA.

Av de ställen du varit på, i Sverige eller utomland, var skulle du helst vilja åka tillbaka?

USA som land, men Whistler (Kanada) som specifikt ställe.

Vilka resor, nästgårds eller långt bort, har du inplanerade?

Sydafrika i mars, Boston och New York i april och Nice i maj.

Dina topp tre drömresor i Sverige som du ännu inte upplevt?

En cykelhelg (racer) på Gotland på försommaren när ingen annan är där, en löpresa till Höga kusten och några dagar med havspaddling i Bohuslän.

Dina topp tre drömresmål i världen som du ännu inte upplevt?

Colorado i USA, Island (hela ön) och Antibes i Frankrike.

Sara Rönne Träningsglädje Åreskutan

Åreskutan – nästan på toppen!

1