På måndag åker jag och dessa snabba fötter till Kapstaden i Sydafrika. Det är ingen slump att vi åker dit – min sambo ska springa Old Mutual Two Oceans Marathon. Jättelångt namn – jättelångt lopp. Precis som Tjejmarathon är detta marathon längre än ett marathon. 56 km för att vara exakt. Och tydligen världens vackraste lopp enligt arrangörerna.

I anslutning till det jättelånga loppet anordnas lite andra lopp; bland annat en halvmara och ett kortare rätt så tuff trallopp. Jag hade tänkt anmäla mig till något av dem men hann inte – platserna tog slut för snabbt.

Men; det finns en hel del annan löpning att göra i Kapstaden. Vi bor i Camps Bay och det finns en lång strandpromenad att springa på – och så kan man göra en hike uppför Table mountain. Det ska vara rejält tufft enligt allt jag läst på – och det finns en mängd olika trails att välja på. I mars går också ett gigantiskt stort cykellopp av stapeln men vi missar det eftersom vi kommer till Kapstaden dagarna efter.

Även om jag inte kommer att springa lopp i Kapstaden så finns det en hel del andra lopp jag sprungit utomlands, bland annat dessa:

> 8 km i Amsterdam. Mitt härligaste lopp någonsin. Jag sprang helt utan klocka och det gick snabbare än jag trodde. Efter det loppet föredrar jag att springa alla lopp utan klocka egentligen. Här är en rätt så glad (och lite krass) race report!

> 5 km på Curacao. Det här loppet (som var en del av KLM Curacao Marathon) sprang jag också helt utan klocka – och sprang snabbare än jag trodde. Trots det så var det bästa med loppet när vi var på after run på stranden. Här är alla bilderna!

> Cyprus 4 day international challenge. Fyra lopp på fyra dagar alltså – på Cypern. Det här är faktiskt rätt så kul att läsa om, varje dellopp var ett litet äventyr i sig. Läs i den här ordningen: 1) 6 km time trial 2) 11 km hill run 3) 21 km multi terrain 4) 10 km city run

> Dublin marathon. Detta lopp sprang jag i höstas och jag vet – jag har länkat jättemycket till det här inlägget. Men vet ni – jag är sjukt stolt över att jag genomförde det där loppet! Allra bäst race report får ni dock i podden – avsnittet är lätt att hitta, sök bara på Träningsglädje TALKS i din podcastapp.

> Valencia halvmarathon. Detta höll jag på att glömma bort men det är en av mina trevligaste köparresor – jag åkte dit med några kollegor. Vi var en otippad grupp som hade himla kul. Mitt största minne är nätet med apelsiner – och ölen – som vi fick efteråt. Här kan du läsa allt om det.

Om jag fick välja några ställen som jag skulle vilja springa lopp på utomlands så är det:

> Något millopp i USA. Det spelar ingen roll i vilken stad men USA är troligtvis det peppigaste landet av alla att springa lopp i.

> Ett lopp i London.

> Ett kort lopp i något varmt land. Den där femkilometaren i Curacao var faktiskt rolig. Det gjorde sig riktigt fint under en solsemester!

IMG_0634-klm-curacao-marathon.jpgIMG_0637-klm-curacao-marathon-sara.jpg IMG_0620-klm-curacao-marathon.jpg IMG_0610-klm-curacao-marathon-sara.jpg IMG_0607-klm-curacao-marathon.jpg

 

Bilder från Curacao.

0