När jag läser på TripAdvisor om vad folk tycker är den absolut bästa sevärdheten i Kapstaden så säger en del att vandra uppför Lion’s Head. Det är inte så långt men det är ändå rätt så äventyrligt; leden upp till Lion’s Head är välskyltad och börjar med en bra sandig väg – men efter ett tag blir det stenigt och snart nog får man klättra på klippor och stegar.

Jag tycker vi ska omfamna ordet ”hike” i svenskan på ett annat sätt i tidigare. Det är som en vandring i träningskläder (jämfört med klassiska vandringskläder) – oftast uppför. Hike är något man gör i Runyon Canyon i Hollywood – eller här i Kapstaden; dvs man lämnar flanellskjortan och vandringskängorna hemma och kör i träningstights och löparskor. Se det lite som ett träningspass!

Cape town hike Lion's head Cape town hike Lion's head Cape town hike Lion's head

Vi mötte visserligen lite alla möjliga outfits på vår hike uppför Lion’s Head, men jag gissar att alla som var flipflops eller långklänning faktiskt vände tillbaka rätt så tidigt.

Räkna med runt 1 timma uppför – och typ samma tid nedför. Det finns många platser att stanna och fota på så du vill ha lite extra tid på dig. Utsikten från leden är fin från alla håll; först ner mot Camps Bay och Clifton beach – sedan slingrar sig leden runt hela berget och du får en fin vy mot Sea Point, Signal Hill och så det som kallas för ”the bowl” eftersom stadsdelen kantas av berg.

Cape town hike Lion's head Cape town hike Lion's head Cape town hike Lion's head Cape town hike Lion's head Cape town hike Lion's head Cape town hike Lion's head

När du inte har långt kvar delar sig leden i två alternativ och du kan välja en lite kortare men brantare parti där du får klättra med hjälp av kedjor och steg som monterats på klippväggen – eller om du vill fortsätta stigen en liten omväg. Vi valde ena alternativet upp – och det andra ner.

Cape town hike Lion's head Cape town hike Lion's head Cape town hike Lion's head

Vi gick uppför Lion’s Head runt kl 16 och hade inte velat gå upp särskilt mycket senare nu när det är höst eftersom det blir mörkt så snabbt. Om du vill se solnedgången här uppifrån ska du ha med dig pannlampa eller annan belysning för att ta dig ner. Det stupar rätt så brant på sina ställen så du vill veta var du sätter fötterna.

Lion’s Head är en kul och lättillgänglig hike som jag tycker att du ska passa på att göra om du är i Kapstaden. Jag håller inte med om att det var den absolut bästa sevärdheten, för det tycker jag nog att vårt besök i the townships (kåkstäderna) var – så det ska jag berätta mer om i ett annat blogginlägg. Men Lion’s Head är ändå ett bra tips!

Du tar dig enkelt hit med Uber; knappa in Lion’s Head parking lot – härifrån börjar vandringen! Om det är varmt när du ska vandra så ta med en vattenflaska!

Cape town hike Lion's head Cape town hike Lion's head

> Åk upp på Table Mountain – Taffelberget

> 7 tips på bra restauranger i Camps Bay

> Läs alla inlägg från min resa till Kapstaden – här finns många tips på barer och sevärdheter i Kapstaden

0