Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

En riktigt bra träningsjacka

Det finns en jacka som alltid åker med i min packning när jag vill säkra upp inför lite sämre väder. Alltså en jacka som passar en typisk svensk sommardag. När jag springer långt så har jag alltid den här jackan med mig i packningen; den väger ingenting och är enkel att vika (eller ja – knyckla) ihop till en liten boll och stoppa i köparryggsäcken – eller i fickan på en cykeltröja om man är ute på två hjul.

Även om namnet på jackan har bytt namn och lite design under årets gång så har jag haft olika versioner i säkert 5-6 år.

Jackan jag pratar om är Focus hood jacket från Craft. Den finns som löparjacka, som cykeljacka och som cykelväst (fast för cykling så heter den Featherlight men är gjord i ungefär samma material). Grunden är densamma i alla tre varianterna; superlätt material som ger ett lagom skydd mot blåst och lättare regn. Featherligt är gjord för cykling, med lite fickor och annan passform – medan köparmodellen Focus hood jacket är designad för löpning.

Ni har sett mängder med bilder på mig med just den här jackan i olika färger – och det är just för att jag gillar den massor.

> Här hade jag Focus hood jacket på mig på en hike uppför Lion’s Head i Kapstaden. Det var sen eftermiddag, det var blåsigt – och i början av hiken så regnade det lite på oss. Regndropparna stannade kvar utanpå jackan och torkade snart bort.

> Här är samma jacka i snyggt vinröd nyans med härlig print – jag körde back/cirkelträning i fjällen i slutet av september. Älskar hela den här outfiten förresten, supersnyggt ju!

> I början av april såg jag ut såhär när jag sprang längs havet i Halmstad. Då hade jag en neongrön jacka på mig – i sådant väder som liksom är soligt och fint men som även kräver pannband. Förmodligen körde jag ett tunt underställ underst.

> När jag sprang förra sommarens bästa trail i Åre åkte jackan på igen; då var den lila med detaljer i orange – just denna variant har jag nog slitit sönder för den har varit med absolut överallt. Jag började använda den redan i mars i Åre!

Såhär ser Craft Focus hood jacket ut i lite mer närbild:

Craft focus hood jacket Craft focus hood jacket

Just den här nyansen heter schock och jag gillar färgen massor. Den är färgstark men ändå sober tycker jag. Materialet är riktigt tunt och lätt – och det är bra med lite reflexdetaljer här och där.

Jackan finns i lite olika färger; här hittar du den! Jag tycker att den svartmönstrade är vansinnigt snygg också – och den i turkos!

PS. Älskar för övrigt att springa med skärm. Förra sommarens favorit kommer hålla i sig också i år! Mina glasögon kommer för övrigt från Bliz, men jag minns inte vad modellen heter…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Har precis hittat din blogg och måste säga att du inspirerar mej på flera sätt. Men nu till saken jag är väldigt intresserad av din jacka och undrar hur den är i storleken? Vilken stl har du? Tacksam om du svarar.
  Ha de gott!

  Margareta 2016-04-03 22:03:28
  Svara
 • Världens bästa jacka! Jag har den också i alla varianter, löpjacka-vindväst-cykeljacka. Nördigt! Men väl värt det!

  Anna 2016-03-31 21:14:36 http://www.annamjansson.se
  Svara
 • Älskar min turkosa! Fast det blev lite kris i familjen för ALLA ville ha den. Så jag har gömt den på hemligt ställe. Fredrik insåg dock snabbt att den var för liten för honom och klickade hem den röda. Nu är det bara dottern jag måste gömma den för 🙂

  {"author":"Anna (orka mera)" 2016-03-29 22:55:47
  Svara
 • Löjligt snygg jacka 🙂

  Mari 2016-03-29 19:51:17 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk