Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Styrketräna hjärnan – bygg pannben!

Egentligen borde väl alla vilja vara lite mer medvetna i sina liv. Att se vad som händer runt omkring oss – och att ha förmågan att lägga energi på rätt saker. Att ha lite mer mindfulness i själen, eller i hjärtat eller i hjärnan eller vad nu vår kärna finns någonstans.

Man måste inte sitta still för att hitta den där känslan av mindfulness. Ibland är det så att känslan hittar dig, oavsett vad du gör. Kanske är du ute och springer, kanske går du en långpromenad, kanske klipper du gräset – kanske gör du något helt annat. Så länge du inte aktivt behöver tänka på något kan du låta alla andra tankar komma och gå som de vill – och de enda du behöver göra är att notera att de finns där.

Att sitta still och fokusera på att vara här och nu för att på riktigt hitta känslan, kan hjälpa till en början. Men sedan kommer du hitta de där tillfällena lite varstans i livet där du känner dig trygg och hemma.

När jag sitter still och mediterar så tycker jag om att göra det på ett ställe som också påminner mig om hur fantastisk världen är när jag öppnar ögonen. Som på en brygga till exempel, i en skogsglänta – eller i en igloo.

Men för någon annan kan just detta vara distraherande – och att sitta i tystnad i ett rum utan något annat som stör kan fungera bättre.

Det finns ingen sämre eller bättre meditation, ingen sämre eller bättre mindfulness – det som funkar för dig funkar för dig.

För mig fungerar meditation, eller att aktivt jobba på min mindfulness, som en slags styrketräning för hjärnan. Alltså på riktigt: det handlar om att bygga pannben. Vad du sedan vill göra av det där pannbenet är upp till dig men det är bra att ha i många lägen. Känslan av att vara mentalt stark är angenäm.

Mindfulness appen Mindfulness appen

Det senaste halvåret har Mindfulness appen varit en sponsor till min podcast Träningsglädje TALKS – och nu är det din tur att prova om du inte redan gjort det!

Jag har 30 stycken koder till appen att tävla ut – så att du kan ladda hem den gratis till din smartphone.

Appen har laddats ner runt en miljon gånger världen över och ger dig tillgång till både kortare och längre meditationer. Eftersom de finns i din telefon är det enkla att ta med sig överallt; till sovrummet eller till sommarstugan till exempel. Och om du har svårt att sova så prova att lyssna på en guidad meditation så kommer du till ro. Om inte annat så visar forskningen att en av alla hälsofördelar med meditation är att du faktiskt sover bättre.

För att tävla om en av koderna:

1. Här finns mer information om appen. Bland annat visar en undersökning hur Mindfulness appen påverkat användarna. Hitta ett exempel!

2. Skriv en kommentar till det här inlägget med exemplet från ovan – och nämn kort varför du är nyfiken på att prova!

3. Kom ihåg att ange rätt mailadress!

Tävlingen avslutas den 15 april. Vinnarna meddelas via mail. Alla som deltar i tävlingen medger att bli kontaktade av Mind Apps. 

Och du – det finns som sagt 30 koder i potten så skriv en kommentar och var med i tävlingen – det är enkelt!

Mindfulness appen Mindfulness appen Mindfulness appen Mindfulness appen

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
31kommentarer
 • Jag skulle gärna testa appen som en utmaning till mig själv – att använda den på tåget in till jobbet – varje dag i 30 dagar. Se vad som händer med energin och kreativiteten den månaden.

  Sofie 2016-04-11 15:36:57 http://lanttolife.se
  Svara
 • 77 % säger att de känner sig mer tillfreds med livet av Mindfullness. Jag jobbar dagligen med mig själv, och att bli nöjd. Jag har börjat yoga och den gör mig gott och jag är nyfiken på se vad Mindfullness kan ge mig. Vill hitta lugnet och en få en stund varje dag som inte kretsar kring prestation. I kampen mot att bli fri från min anorexi som jag kämpat med i 8 år tror jag Mindfullness kan hjälpa mig. Om jag kan hitta in i lugnet, finna en trygghet i mig själv och hitta en inre styrka tror jag det kan hjälpa mig i friskhetsprocessen och i acceptansen med mig själv.

  Janina 2016-04-11 08:27:10
  Svara
 • Har fått rådet att testa mindfullness så många gånger av så många olika människor. Läkare, terapeuter och vänner har beskrivit för mig att det skulle göra mig gott. Och jag har försökt, och försökt och försökt….att förstå grejen. Men jag lyckas inte…. Jag som person och det livet jag lever skulle må gott av mindfullness och jag vill verkligen ge det en chans till….

  Linda Däldebring 2016-04-11 06:39:23
  Svara
 • Jag skulle gärna testa appen för att kunna slappna av och hitta lugnet i vardagen då det ofta blir väldigt stressigt. Det har varit många utmaningarna de senaste månaderna och det skulle vara skönt att hitta ett verktyg som hjälper mig att koppla av.

  Jenny 2016-04-10 21:20:53
  Svara
 • Min älskade styvfar dog idag, o lämnade min mamma ensam efter 29 härliga år tillsammans. Ännu då hans kropp i övrigt gett upp, så plutade han med läpparna då min mamma kom nära, o gav henne en puss. Utan att kunna komunicera på annat sätt så visade han in i det aista hur mycket han älskar henne. Nu vill jag ge det här åt henne, för att underlätta i sorgen o hjälpa med somnandet på kvällarna.

  Nina 2016-04-10 16:51:57
  Svara
 • Just nu lever jag i en period av mkt stress och press. Jag har precis börjat på universitetet, mycket är nytt och läser ett program med mycket högt studietempo och väldigt mycket press. Jag är rädd att jag ska tappa nuet ibland mitt i allt detta och glömma att stanna upp. Jag vill prova appen för att koppla av, stanna upp och sänka stressnivån i min vardag.

  Caroline 2016-04-10 09:16:04
  Svara
 • Jag har i perioder varit bra på att meditera och yoga, men halkar alldeles för lätt ur och har svårare och svårare att komma tillbaka. Är just nu i en längre ”av” period och saknar det fokus meditationen ger. Jag har länge tänkt testa en app, men har som sagt svårt att komma igång. Detta skulle kunna vara en möjlighet att skapa en stabil kontinuitet, genom att det finns ett enkelt verktyg att falla tillbaka på. Jag hoppas få prova.

  Natalie 2016-03-31 18:19:25
  Svara
 • Jag befinner mig på utbyte i södra europa nu och under min tid här har jag verkligen fått upp ögonen för yoga och mindfulness. Snart tar min termin slut och jag kommer att åka hem till Finland igen. Jag är rädd för att alla goda vanor som jag skapat här kommer att upphöra när jag kommer hem, därför vore den här appen perfekt att fortsätta med när jag kommer hem.

  Lina 2016-03-29 12:27:52
  Svara
 • Har länge tänkt att jag ska testa mindfullness då jag har mycket svårt att koppla av, många järn i elden hela tiden och en del stress. Så det vore grymt att få testa denna app och få lite inspiration!

  Sanna 2016-03-28 13:08:45
  Svara
 • Bättre sömn är en av fördelarna som användare har märkt av. Jag skulle vilja testa för att se om jag blir bättre på att koppla av och koppla bort tankar på alla bollar som jag har i luften.

  Karin 2016-03-27 10:09:52
  Svara
 • Jag fastnade direkt för exemplet att få mer fokus. Jag står inför en spännande utmaning på jobbet, som jag vill kunna ha helhjärtat fokus på under tiden jag genomför den.

  Veronica 2016-03-26 20:48:19
  Svara
 • Jag tycker själv att jag kommit rätt långt på vägen gällande kost, träning och hälsa, men upplever ofta att stress är den svagaste länken.
  Har provat några guidade meditationer på youtube och känner att det skulle vara toppen att få testa under en sammanhängande period. Tänker att det skulle ge en knuff i rätt riktning att få chansen.

  Tina 2016-03-26 13:58:20
  Svara
 • Efter en tid med mycket stress pga en inte så trivsam arbetsmiljö skulle jag behöva hjälp med att varva ner och hitta mig själv igen.

  Annelie 2016-03-26 12:14:35
  Svara
 • 1. 79 % upplever att de känner sig mindre stressade.

  2. För mig skulle appen innebära att jag skulle ta tag i livet och få det mer som jag vill ha det.

  Karin Almqvist 2016-03-26 08:18:05
  Svara
 • Jag skulle verkligen vilja testa mindfulness för att se om jag kan lära mig att slappna av, hitta ett inre lugn och vara mer närvarande i nuet.

  Anki 2016-03-26 08:06:00
  Svara
 • Att bygga pannben istället gör att stånga pannan blodig in i en vägg. Att stanna upp och vila kropp och själ istället för att springa vidare bara. Det är vad jag måste träna på framöver. Appen skulle bli ett värdefullt träningsredskap. Och att de hjälper mig med regelbundenheten – som de säger är en framgångsfaktor – känns bra!

  Helen 2016-03-26 07:19:38
  Svara
 • Att bygga pannben men sluta köra pannan i väggen. Att lyssna till kroppen och hjärnan som säger vila istället för spring vidare. Det är vad jag vill lära mig och tror att mindfullnessappen skulle ge mig ett värdefullt verktyg.

  Helen Karlsson 2016-03-26 07:11:02
  Svara
 • Det står att 79% känner sig mindre stressade. Jag skulle jätte gärna ha appen då jag går på gymnasiet och blir stressad när vi har många uppgifter samtidigt. Appen tror jag skulle kunna hjälpa mig att bli mindre stressad.

  Elin D 2016-03-26 06:26:32
  Svara
 • Blir nyfiken att prova, försökte att ta till mig mindfulness för några år sedan men det var inte rätt tillfälle i livet. Känner mig redo nu.

  Linda 2016-03-26 06:12:13
  Svara
 • 1.ett exempel från forskning är att appen påvisat att 62% upplever att de sover bättre.
  2. I ett hektiskt liv med karriär, renovering, man, barn och alla krav som ställs är återhämtning en viktig del i vardagen, med appen ser jag en möjlighet att få det var som helst/ när som helst /när lusten faller på och när jag behöver det som allra bäst.

  Charlott 2016-03-26 05:49:45
  Svara
 • Av de som provat appen känner sig 79 % mindre stressade. Jag har precis fått en liten bebis och skulle med hjälp av appen vilja lära mig att vara mer närvarande i nuet och att lära mig tackla de nya utmaningar en bebis ger med lugn och harmoni i kropp och knopp!

  Anna 2016-03-26 05:24:43
  Svara
 • Just nu skulle jag behöva sova 🙂
  Mindfulness kan vara rätt verktyg att sortera tankar och hitta lugnet innan natten kommer. Hjälpa att fokusera på rätt saker och välja det som är viktigt. Släppa det som inte är viktigt. Känna mig trygg i besluten jag tar. Och kanske framförallt våga ta beslut…

  Emma 2016-03-26 04:16:08
  Svara
 • Jag har svårt att varva ner och ge mig själv tiden att ge mig själv mental avslappning. Försöker komma iväg på yoga och annat men det är inte alltid att tiden går ihop eller att detta prioriteras. Med mindfullness appen skulle jag ha möjlighet att göra det när som helst, var som helst vilket hade varit helt underbart och hade kanske hjälp till på traven att få in de där viktiga stunderna i vardagen.

  Jasmine Isgren 2016-03-25 22:13:26
  Svara
 • Vilken härlig tävling! Undersökningen visar att användarna bland annat sover bättre och upplever mindre stress. Jag skulle gärna prova appen för att se om jag upplever samma sak:)

  {"author":"Frida" 2016-03-25 21:21:44
  Svara
 • Jag kom hem med ett lugn i själen och andningen nere i magen efter nästan två veckors av surfande på Sri Lanka. Jag skulle vilja hålla kvar den känslan trots att jag står inför utmaningar med ömförändringar i livet just nu, från anställd till frilans, och vill hitta sätt att behålla andningen i magen. Hela tiden.

  Anna 2016-03-25 20:17:29 http://mandalaya.se/blog
  Svara
 • Den kan kanske hjälpa mig att vara närvarande i nuet och koppla av och ladda kropp och knopp för nya utmaningar. Karin

  karin 2016-03-25 19:39:03
  Svara
 • Blev nyfiken på om den här appen skulle kunna förbättra min förmåga till fokus och att leva i nuet, något som jag känner att jag verkligen behöver bli bättre på för att få jobb, familj, vardagsbestyr och träning att gå ihop!

  Linn 2016-03-25 14:35:35
  Svara
 • Jag är sjukskriven pga utmattningssyndrom och min hjärna är så stressad. Jag har velat testa meditation för att se om det kan hjälpa mig mot ett lugnare inre, och det vore så intressant att få testa appen.

  Sofia P 2016-03-25 12:25:37
  Svara
 • Jag skulle vilja testa mindfulness för att få in en lugn stund varje dag som inte handlar om att prestera eller vara bra på något. Helt enkelt försöka lära mig att hitta ett inre lugn där jag kan sänka kraven på mig själv och känna mig nöjd med mig själv och mitt liv.

  Therese 2016-03-25 10:57:50
  Svara
 • För att jag och mitt pannben står inför en tid av förändringar och utmaningar och skulle behöva jobba mycket mer tillsammans än vi gör just nu. Det där med att slänga sig ut i nya saker, välja väg i vuxenlivet och prova vingarna i nya sammanhang kräver pannben. Herregud vad det kräver pannben…

  {"author":"Louise" 2016-03-25 09:35:21
  Svara
 • Från att ha haft väldigt mycket pannben till inget alls och en tid av alldeles för många tankar skulle jag behöva träna på att ha en tanke…

  Josefin 2016-03-25 07:13:24
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk