Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Åk upp på Taffelberget – tips till Kapstaden

Taffelberget är det svenska ordet för tafelberg som är afrikaans och betyder bordsberg. Table mountain på engelska helt enkelt. Att ta linbanan upp till toppen av Taffelberget står som rekommendation i alla guideböcker och bloggar när du letar efter tips på saker att göra i Kapstaden i Sydafrika.

Dessutom ska man göra det så snart det bara går och man ser att linbanan är öppen. Det är en väderkänslig turistattraktion att ta den roterande linbanan (cableway) upp till 1086 meter över havet och blicka ut 360 grader över världen.

Taffelberget Kapstaden

Vi hade tur och kom upp på berget med Table mountain aerial cableway redan första dagen. Klockan var 17 på eftermiddagen och vi funderade på hur vi bäst skulle spendera de tre timmarna före middagen – och eftersom det var en strålande fin dag med perfekt väder så tog vi en uber till kabinbanans dalstation. Det var ingen som helst kö – vilket är ovanligt. Däremot var det kö på nervägen istället eftersom alla ville se solnedgången från toppen!

Taffelberget Kapstaden Taffelberget Kapstaden Taffelberget Kapstaden Taffelberget Kapstaden Taffelberget Kapstaden Taffelberget Kapstaden solnedgång

Att åka upp till Taffelberget på eftermiddagen är ett tydligt tips när man läser på. Om morgonen kommer de stora turistbussarna hit och sedan är det jämntjockt hela dagen.

Dessutom sparar man tid genom att köpa biljetterna till kabinbanan online (R240 för en tur och retur). Spara boxningsbekräftelsen som du får som pdf på din smartphone så kan den scannas av direkt på plats så behöver du inte ta med pappersbiljetter.

Ett annat tydligt tips som jag lagt märke till att uber är det bästa sättet att ta sig runt. Det är riktigt billigt! Vi åkte från vårt hotell i Camps Bay till Table mountain och det kostade typ 30 kr. Vi har åkt säkert fem gånger med uber bara idag och det har inte ens kostat 100 kronor!

Kabinbanan upp till toppen är en häftig resa som tar runt 7 minuter. Golvet snurrar så att man får utsikt åt alla håll och bergssluttningen är som ett brant stup.

Uppe på toppen finns alla möjligheter att ta coola bilder. Det finns lite uppbyggda murar och så precis vid entrén men på många håll har man full frihet att vingla på vilken sten som helst. Vilket vi såklart gjorde även om vi inte chansade och balanserade alltför våghalsigt. Det vore ju tråkigt om resan tog slut redan efter en dag!

Taffelberget Kapstaden Taffelberget Kapstaden Taffelberget Kapstaden Taffelberget Kapstaden Taffelberget Kapstaden

Utsikten från toppen är häftig – och här uppe är det alldeles platt. Det finns en hel del stigar och skyltade kortare promenader att gå; och vill man så kan man även ta en hike antingen uppför eller nedför. Men; det är brant och kan vara rätt så våghalsigt. Det finns de som specialiserat sig på guidade turer uppför Taffelberget där svårighetsgraden varierar från några timmars relativt enkel vandring till i princip klättring.

Jag tycker att Taffelberget är något man ska ta sig upp på när man är här; men det är mycket folk vilket kan ta förta lite av upplevelsen. Du kommer inte att vara ensam här!

Taffelberget Kapstaden Taffelberget KapstadenTaffelberget Kapstaden  Taffelberget Kapstaden Taffelberget Kapstaden Taffelberget Kapstaden

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Fy så läskigt med höjden och att folk kan knalla runt hur de vill! Jag tänker på fallolyckorna i Portugal (paret vars dotter såg deras fall – så vidrigt) och Norge (en tjej från Australien som föll). Lova att ni är försiktiga 🙂

  A-mamman 2016-03-24 09:00:26 http://www.amamma2.wordpress.com
  Svara
 • Jag fick en himla lust att bestiga berget till fots…..

  Anna Jansson 2016-03-23 21:43:03 http://www.annamjansson.se
  Svara
 • Men alltså, wow!! Så galet…

  mari 2016-03-23 20:10:10 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Vilket skönt ställe, och snygga bilder!

  {"author":"Hasse" 2016-03-23 10:24:28
  Svara
 • Helt galet häftigt! Så glad för dina resereportage och så glad att få veta vad som väntar mig!

  Anna (orka mera) 2016-03-23 09:31:03 http://piggelina.se
  Svara
 • Tips är att vandra upp från baksidan (Skeleton Gorge från Botaniska trädgården) en dag när det är hyfsat blåsigt. Då är linbanan stängd och man är helt ensam däruppe, hur härligt som helst! Dessutom märker man inte av vinden så särskilt mycket som vandrare eftersom man vandrar i raviner. Detta gjorde vi och vi var helt ensamma däruppe, så det kan rekommenderas!

  Tove 2016-03-23 09:27:45
  Svara
 • Fy satan vad häftigt!!! Är riktigt riktigt avis 😀

  Annie - lättlagat vegokäk 2016-03-23 07:12:29 http://vegokak.se/
  Svara
 • Men wow vad häftigt!! Såå högt, jag som är extremt höjdrädd hade aldrig åkt den där ååå…
  Jag vill se mer bilder, de är fantastiska!!

  Cecilia 2016-03-23 05:03:26 http://www.nouw.com/lyckorus
  Svara
 • Men SÅ häftigt! Längtat till Sydafrika och Kapstaden så länge och förstod att dina skildringar därifrån skulle vara något extra. Gimme more! Och ha en riktigt härlig resa!

  Lisa & livet från den ljusa sidan 2016-03-22 23:33:33 http://livetfrandenljusasidan.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk