Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Vegetarisk pasta

Jag har aldrig förstått det här med att vegetarisk mat på något sätt ska vara svårt att laga. Jag kan faktiskt inte tänka mig något enklare. Häromdagen letade jag lite i skafferiet när jag skulle fixa lunch och snodde ihop en snabb pasta med vitlöksfräst spenat sådär lite på en höft. Gott och enkelt. Och sa jag snabbt?

Jo men såhär:

> Koka pasta i en kastrull.

> Fräs spenat med vitlök i en stekpanna, eventuellt med lite smör.

> Riv parmesan.

> När pastan är klar, häll i lite frysta ärtor som får snabbtina i det varma vattnet.

> Sila bort pastavattnet och häll den vitlöksfrästa spenaten i pastakastrullen. Strössla över flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.

> Lägg upp på tallrik och toppa med parmesan.

Jo men jag sa ju det: enkelt! Och gott!

vegetarisk pasta vegetarisk pasta vegetarisk pasta

 

Vill du ha fler tips på vegetarisk mat? Kolla här:

 

> Gröna goda plättar

> Citronglaserad palsternacka med rostade hasselnötter

> Riktigt god sallad med belugalinser

> Pasta bake

> Himla enkel – och riktigt god – linsgryta

> Ruccola pesto

> Ljummen sallad med jordärtskocka

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Gott, och jag håller självklart med dig! Vego är enkelt 😀

    Annie - lättlagat vegokäk 2016-03-22 17:12:50 http://vegokak.se/
    Svara
  • Perfwkt tajming. Kom på att jag lovat vegmåndag idag, det blev ett klick bort och röda linsgrytan, enkelt och gott!

    Emma 2016-03-21 21:29:43
    Svara
  • Ser ju riktigt gott ut också. Bra tips!

    Träningsblogga - Ida 2016-03-21 21:22:39 http://traningsblogga.se
    Svara
  • Lät riktigt gott! Jag tror att de flesta tycker det är krångligt för att om man ska få i tillräckligt med protein måste man tänka efter lite extra, mer än vad man vanligtvis gör om man lagar med kött. Och känslan av att det fattas något om man inte lagar med kött, det tror jag också många kan känna. Egentligen behöver det ju inte vara så svårt, men det är nog där det tar emot… Parmesan & spenat, kan vara det bästa! 😀

    {"author":"Emmi i Österrike - explorista.se" 2016-03-21 19:46:05
    Svara
  • Mmm.. det verkade gott! 🙂
    Nä, jag förstår inte heller varför många tycker att vegetariskt verkar vara så krångligt? Jag tror att det kanske inte riktigt gått fram att det bara kan vara vanlig mat och inte långkokande böngrytor -Jag menar, är en lagd åt det hållet så finns det ju både vego falukorv och köttbullar i varje affär nästan.

    {"author":"Charlotta Sofia springer o trimmar" 2016-03-21 16:20:07
    Svara
  • Mums! Det där ska jag testa till lunchen imorgon 🙂

    Cherie 2016-03-21 15:54:46 http://borjaspring.wordpress.com
    Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk