Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

En måndag i mitt liv

Jag vaknar före klockan och funderar ett tag på vad den kan tänkas vara. 6, visar det sig. Ute är det alldeles vitt så jag ligger kvar tills de lugna tonerna med jojk börjar spela. Ja, det är så jag har min väckningsfunktionen inställd på min telefon ända sedan den här dagen. Samernas historia är gripande och det är så märkligt att vi lär oss så lite om den i skolan – dessutom är det oacceptabelt hur vi än idag är så oförstående för den.

Vid 7 går jag och Hazel ut i snöyran. Hela dagen snöar det lovikavantar; riktig decembersnö som gör att jag inte ens ser fjället mittemot mig. Skidbackarna i Åre är helt magiska just nu – så mycket snö!

Jag äter frukost och lyssnar på morgonnyheterna och en kvart före vårt måndagsmorgonmöte på jobbet hoppar jag i jeansen och tar mig dit. Vi pratar sommarfjäll och planerar en jobbresa till några fjällpärlor i Lappland som jag ska besöka rätt så snart.

Timmarna fram till lunch sitter jag på kontoret och jobbar och klockan 12 är jag hemma igen. Hazel är som alltid överförtjust när jag kommer hem; varje gång är det som att det är det bästa som någonsin hänt henne.

Efter en snabb lunch tar jag fram sparken från förrådet och vi sparkar iväg längs Årevägen. Efter några kilometer finns en trampad stig i snön och nyfikenheten i mig vänder sparken mot spåren och följer stigen ner mot sjön och hittar lite nya vägar tillbaka.

spark 2

En stund senare har jag ett möte på Bageri Grädda; jag träffar Emelie som har grundat Rent a plagg med världens smartaste affärsidé: att hyra ut sådant man behöver till sitt friluftsliv. Alltså allt från dyra skidkläder som man kanske inte vill köpa för en enstaka veckas skidsemester – till tält och all utrustning man behöver när man ska ut och tälta men aldrig kommer sig för eftersom det blir så dyrt.

Just det där med utrustning gick jag igång på; för mig som inte har någonting alls i tältväg men som vill prova på så är detta supersmart. Vi hyrde grejer från Rent a plagg förrförra hösten när vi skulle ut och tälta; men sedan visade sig att det skulle blåsa storm så det blev inget av med den tältningen. Men nu har jag och Emelie kommit överrens om att vi ska ut och vintertälta någon gång snart!

På eftermiddagen jobbar jag några timmar till tonerna av nyhetssändningarna på P1. Sedan messar en kompis med hund att de är utanför vårt hus; så då går jag och Hazel ner och leker. Eller ja, hundarna leker i alla fall.

För min del återstår några timmars jobb med mina andra uppdrag och klockan 21.30 stänger jag ner mina skärmar för att gå in i det här rummet. En måndag som är rätt så fin ändå.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Åh, en bra dag ser det ut som!;) Härligt, själv har jag spenderat dagen i köket, nya goa recept arbetas fram, mer om det på min blogg, så kika gärna in där!:) Keep up the good work. Kram /Sandra

  Sandra 2016-03-09 15:10:15 http://nouw.com/energik%C3%B6ket
  Svara
  • åh vad härligt det låter – äntligen är det fina fotoljuset tillbaka också!

   Sara Rönne 2016-03-09 16:05:35
   Svara
 • Vilken genialiskt idé, för det är alltid så mycket prylar som ska inhandlas om man bara råkar få för sig en spontan idé om ett äventyr man vill göra men som annars inte brukar göra.

  Clara Edvinsson 2016-03-09 13:30:43 http://www.claraedvinsson.se
  Svara
  • genialisk!!

   Sara Rönne 2016-03-09 14:26:10
   Svara
 • Rent a plag, så himla bra!! Min syster samarbetar lite (med hennes eget klädföretag!) med en lånegarderob i Göteborg, gillar verkligen tanken på att minska konsumtionen och att kunna hyra sånt som man kanske inte använder så ofta.

  Anna Jansson 2016-03-08 16:59:00 http://www.annamjansson.se
  Svara
  • verkligen bra – särskilt när det gäller grejer man inte använder så ofta (eller använder väldigt intensivt i perioder) – som man dessutom vill byta ut!

   Sara Rönne 2016-03-08 18:40:32
   Svara
 • Jag är så himla förtjust i såna här inlägg, där en får följa med under en dag och få lite inblick i någons vardag! Fin vardag lät det som också 🙂

  Charlotta Sofia springer o trimmar 2016-03-08 10:48:25 http://www.springerochtrimmar.se
  Svara
  • kul att du gillar. mer vardag åt folket?

   Sara Rönne 2016-03-08 14:02:52
   Svara
 • Tumme upp för såna måndagar! Spännande med Lappland – längtar tills jag får åka på en jobbresa dit 🙂

  Katta - Bucketlife 2016-03-08 09:54:25 http://www.bucketlife.se
  Svara
  • ja men verkligen!! har dessutom en rätt så bra tisdag!!

   Sara Rönne 2016-03-08 14:03:08
   Svara
 • Lät som en härlig måndag =)

  Mari 2016-03-08 09:47:42 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
  • en av de bättre!!

   Sara Rönne 2016-03-08 14:03:38
   Svara
 • Låter som en härlig dag:)//Mirella

  Mirella 2016-03-07 21:15:19 http://livetmedhund.se
  Svara
  • en bra måndag! 🙂

   Sara Rönne 2016-03-07 21:26:36
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Man
Niklas Berglind
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Sanne Alexandra
Mode
Linn Eklund
Lifestyle
Dasha Girine
Man
Kevin Triguero
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Chrystelle Eriksberger
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Flora Wiström
Man
Viktor Frisk
Home
Sanna Fischer
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Marcus Schuterman
Man
Johan Hurtig
Home
Amelia Widell
Man
Philip Conradsson