Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Att ha känslan av semester en torsdag

Att ha känslan av semester en torsdag. Stänga jobbdatorn timmen före det blir mörkt i Åre. Hälla upp fjällfil och flingor i en skål för snabb energi och sedan ta med hunden i bilen och styra upp mot fjället. Höra hur det viner runt knuten och snöar småspik mot ögonen. Tänka att det är bara väder.

Knäppa på snöskorna och ta de första stegen vid sidan av längdspåret. Och sedan; vika av rätt ut mot det stora vita. Passera fjällbjörkar och gå över en frusen rusande fors. Höra ingenting mer än blåsten om öronen. Och bara se snös som ligger vit framför fötterna. Få pulsa ovanpå det tjocka snötäcket med snöskorna; verkligen kunna gå var som helst och få naturliga pulstoppar av den böljande terrängen.

Komma hem lite väderbiten i ansiktet. Tända en brasa och byta om till mjuka kläder. Sätta på ugnen och klyfta potatisar. Ringla över olja och honung och strössla på hampafrö innan det skjutsas in i ugnen. Skära skivor av älgkött från markerna i Hälsingland, och hälla upp ett glas rött.

Det är en fin torsdag det. Som ska avslutas med några minuter på yogamattan innan jag tackar för mig för den här kvällen.

karolinermonumentet duved åre IMG_9978

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Chrystelle Eriksberger