Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina senaste tio år

I år är det tio år sedan jag började blogga. TIO år! Det är så himla länge sedan, ändå känns det nästan som igår. Jag tänkte göra en snabb recap för dessa tio år. Alltså en supersnabb en, för jag kommer göra fler tillbakablickar under våren som kommer. Vi börjar med vad jag jobbat med – och var jag har bott:

2006:

När jag börjar skriva min blogg jobbar jag som mediasäljare och med lite PR samtidigt som jag pluggar till journalist. Det är mitt första riktiga år hemma i Sverige sedan jag var 18.  Jag är 24 år (nästan 25) och har redan hunnit med utbildning (till nationalekonom), analytikerjobb i finansvärlden och ett livsstilsomkast till skidlärare. Jag har varit tillsammans med min sambo i ett halvår och vi bor på 23 kvm på söder i Stockholm i världens finaste lilla lägenhet.

2007:

Någonstans här i krokarna tar min svenska karriär fart på riktigt. Jag jobbar med marknadsfrågor på ett storbolag och lär mig massor. Det är ett tidsbestämt frilansuppdrag och när jag lämnar det efter ett år har jag en stor väska med erfarenhet som jag tar med mig in i nästa jobb.

2008:

På senhösten flyttar vi in i vår lägenhet i Halmstad. Det är en nyproduktion på Nissastrand med toppfint läge och dubbla balkonger.

2009:

Jag börjar jobba som omvärldsanalytiker; mer specifikt med semantisk textanalys och fokus på digitala medier. Min officiella titel är ”social media intelligence advisor”.

2010:

Jag pendlar en del till både Göteborg och Stockholm, i övrigt hände inte så himla mycket. Såhär såg jag ut då förresten:

Lynga bild från 2010 sara rönne

2011:

Jag säger upp mig och börjar på en konkurrent; Sveriges största bolag inom omvärldsanalys. Jag är en av få digitala specialister som ska lära upp fler inom bolaget. Vi säljer min etta på söder och köper en tvåa på Kungsholmen. Mellan lägenheterna bor vi på soffan hemma hos mina föräldrar. Compact living är lite av min grej och jag är bra på det; och på att flytta runt.

2012:

Jag utvecklar min tjänst på jobbet och får mer ansvar inom det digitala och inom marknad. Jag föreläser en hel del om digital utveckling, projektleder massor och är rådgivare till både storbolag och uppstickare. Jag börjar jobba med en del frilansuppdrag inom PR och digitala medier och har rätt många strängar på min lyra.

2013:

Det här året kommer jag på att jag inte vill göra det jag gör. Så jag säger upp mig och vill vara egen på heltid; men det är inte så enkelt när många andra helst vill anställa. På hösten flyttar jag till Sälen och stannar där några månader och jobbar med content och min arbetsgivare får pris för bästa sajt med bäst content. Såhär ser jag ut på sommaren:

sara rönne 2012

2014:

I mitten av mars flyttar jag till Åre och för att börja jobba med digital turism. Det är snart två år sedan. Alltså en femtedel av mina bloggår. Det känns sjukt. Jag har andra uppdrag vid sidan om; bland annat är jag ansvarig för sociala medier för ett stort företag som gör träningskläder.

2015:

Detta år känns som ett mellanår; bloggen flyttar till Metro Mode och jag utökar min frilanskundstock med en kund till. Jag börjar ta fotouppdrag och jag sätter budgetmål.

2016:

Det här är just nu och i vår fyller bloggen tio år. Jag kan klicka in på random inlägg från flera år tillbaka och jag minns fortfarande exakt hur jag kände och var jag var när jag skrev just de orden. Ändå har jag aldrig bloggat för att jag vill dokumentera saker och ting. Jag skriver för att det är roligt. Och så länge det är roligt kommer jag att fortsätta!

Hur länge har du läst min blogg? Kanske redan från början? Från när jag bodde vid Zinkensdamm? Eller från när jag bodde i Halmstad? Eller har du nyligen börjat läsa?

Om du vill veta mer om mig så läs detta:

> Min ovanliga utbildning

> Några frågor om mitt liv

> Alla mina hem

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
49kommentarer
 • Jag har funderat i en vecka och försökt komma på när jag började följa dig – jag har suttit och bläddrat tillbaka en, två, tre år, men kommer inte på riktigt när. Jag läste garanterat under 2012, men osäker om jag hade hittat hit redan innan det. Hursom, ett antal år är det. Du är en av de vettigaste och mer intressanta som finns att hitta på Internet. 🙂

  Johanna 2016-03-07 08:26:35 http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.com
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   tack för fina ord Johanna – och så roligt att läsa att du hängt med så länge! det är kul att läsa kommentarerna av två skäl; dels vad ni kommenterar förstås – men också vilka ni är så kommenterar. jag känner ju igen både från blogg-url och från mailadress! 🙂

   Sara Rönne 2016-03-07 16:53:30
   Svara
 • Roligt att läsa! Jag har hängt hos dig sedan 2011 när jag började läsa bloggar och tränade mycket, hittade både hit och till Uppochhoppa och Trendoträning ungefär samtidigt! Inspirationsboost!

  Emmi i Österrike - explorista.se 2016-03-06 14:56:45 http://explorista.se
  Svara
 • Har läst sedan början, kanske inte allra första inläggen men i alla fall från 2006.

  Ulrika 2016-03-04 21:53:17 http://enbildavmig.se
  Svara
 • Vilken härlig bloggresa! Du är en stor inspiration!

  Camilla 2016-03-04 21:30:05 http://Www.camillatranar.com
  Svara
 • Fantastisk jobbresa du har gjort under de här tio åren. Jag har började läsa din blogg på senhösten 2010. Den hösten utbildade jag mig till cykelinstruktör i Göteborg och åkte sen på ett event på Gymnasium som precis då blev Elixia. Jag hade hört ditt namn av flera bekanta och kanske kikat lite sporadiskt på din blogg men inte fastnat. Sen såg jag dig på håll och förstod att det var du och minns att du såg så genuin ut och hade ett härligt leende (det tycker jag fortfarande). Vad jag minns hälsade vi kanske inte ens på varandra. Efter det bestämde jag att jag kanske skulle läsa din blogg lite mer och fastnade. Läser inte bloggar nu alls lika ofta men läser ikapp med jämna mellanrum men då inte alla inlägg lika noga. Du har fantastiska bilder och jag gillar din beskrivning av din vardag och dina tankar om mycket.
  Kommer inte riktigt ihåg när vi träffades och pratade första gången, men jag vet att Torekov var i juni 2011 så innan dess någon gång. Väldigt lyckad helg på många sätt.
  Fortsätt att bara inspirera på det varma sätt du gör!

  Annica 2016-03-04 21:04:55
  Svara
 • Jag tror jag började läsa din blogg runt 2008, vet att du hette Puma på den tiden och det var i denna veva jag började läsa bloggar. Det är några år sedan! 🙂

  Jessan 2016-03-04 08:09:43 http://jessansworld.blogg.se
  Svara
 • Åh vilka år! Riktigt coolt att du bloggat i 10 år och det verkar som du har hunnit med väldigt mycket. Jag tänkte faktiskt på den tanken, den sista frågan häromveckan när jag var i Åre. Jag kom fram till att jag nog började läsa din blogg då du cyklade till just Åre, eller det är det tidigaste minnet jag har i alla fall och att det är flera år sedan nu känns mycket konstigt! Din blogg har alltid varit favoriten och ingen har inte ens varit i närheten hittills.

  Clara Edvinsson 2016-03-03 22:55:18 http://www.claraedvinsson.se
  Svara
 • Tror att det måste varit 2012 jag hittade hit. Jag var med när du jobbade i Sälen och hade då varit med ett tag så då låter 2012 rimligt.

  Julia 2016-03-03 20:45:03 http://annaverajulia.wordpress.com
  Svara
 • Ja tiden går verkligen fort. Jag har läst din blogg sedan 2010. Det var då jag började blogga själv.

  Ida 2016-03-03 19:30:33 http://mittaktivaliv.com
  Svara
 • Ja tiden går verkligen fort. Jag började läsa din blogg 2010. Lite efter att jag börjat blogga själv.

  authorIdaemailmittaktivalivgmail.comurlhttpmittaktivaliv.com 2016-03-03 19:28:09 http://mittaktivaliv.com
  Svara
 • Vilken härlig tillbakablick och vad mycket du har gjort! Vilken kompetens du sitter på!
  Och tänk så mycket inspiration du har spridit under åren. Jag har läst i många år, kanske regelbundet sedan 2011.

  Helena Enqvist 2016-03-03 16:54:49 http://www.helenaenqvist.se
  Svara
 • Vilken kul tillbakablick! Mycket som jag inte visste även om jag har varit en flitig läsare länge

  hopihopi 2016-03-03 15:11:57 http://www.hopihopi.wordpress.com
  Svara
 • De två åren i Åre har onekligen gått snabbt! Jag vet faktiskt inte hur länge jag har läst dig. regelbundet sedan 2012 skulle jag tro. Visste inte att du är utbildad journalist. Du har mycket i bagaget!

  jeanna - bliss junkie 2016-03-03 12:39:00 http://www.healthyliving.se/blissjunkie/
  Svara
  • Svar på jeanna - bliss junkies kommentar.

   en ögonblinking – och så har det gått två år!! ja, en del i bagaget. men det känns som det mesta gjorde jag för länge sedan; jag har svårt att värdera det jag gjort ”nyss”. lite dumt egentligen. eller nej; mycket dumt!

   Sara Rönne 2016-03-03 13:02:42
   Svara
 • Hmm, jeg husker ikke helt når jeg begynte å lese bloggen din… kanskje det var da du syklet til Åre? Når var det?

  L 2016-03-03 12:06:47
  Svara
 • Önskar att jag hittat din blogg tidigare men såg att Better bloggers länkade till din sida för ett tag sedan men efter det är jag inne varje dag och kikar runt här. Älskar din blogg just för att den handlar om hälsa och att må bra inte träning och dieter. Själv har jag bloggat i två år och två månader men det har tagit ett bra tag för mig att hitta det jag vill skriva om och att våga skriva så att andra kan läsa. Dela med mig. Men det har släppt nu och den glädjen jag känner när jag ska lägga upp ett nytt inlägg är otroligt härlig.

  Vilket fantastiskt liv du verkar ha haft och att du vågat ta klivet som så många drömt om. Varför flyttade du till Sälen till att börja med? Är det något som du har ångrat nu när du ser tillbaka? Tack för en grym blogg//Mirella
  www.livetmedhund.se

  Mirella 2016-03-03 10:03:36 http://livetmedhund.se
  Svara
  • Svar på Mirellas kommentar.

   du får läsa ikapp mirella!! skämt åsido, KUL att du börjat läsa! nej jag ångrar inte sälen; det öppnade så många nya dörrar och från sälen gick ju vägen till åre. jag ångrar överlag ingenting alls tror jag – istället lär jag mig från det jag gör och förstår lite mer vad jag faktiskt vill göra! jag flyttade dit för att jobba på skistars huvudkontor.

   Sara Rönne 2016-03-03 10:24:10
   Svara
 • Jag tror jag började följa dig 2012. Det är länge. Tycker du skriver om intressanta ämnen och har en fin inställning till livet. Älskar att följa med på dina äventyr. Hoppas du fortsätter skriva länge till. Det är inspirerande läsning. 🙂

  Alexandra 2016-03-03 09:35:04
  Svara
 • Så kul att läsa om din resa! Kommer att kasta mig över inläggen med återblickar, älskar sånt. Du är ju faktiskt min nyaste bloggupptäckt, men nu har du också blivit en av dom som jag följer trognast. Jag bläddrade förresten igenom mina gamla dagböcker igår när jag gjorde en rensning och det är fascinerande att se hur jag verkligen har vuxit upp med internet. När jag var 10 år skriver jag typ något varje dag om att ”idag var jag ute på internet” och 6 år senare (runt 2006) listar jag upp alla bloggar jag följer: Ebba von Sydow, Lipglossbitch, Luckyem osv. Himla gulligt!

  Annie - lättlagat vegokäk 2016-03-03 07:47:15 http://vegokak.se/
  Svara
 • Din jobbkarriär är så jäkla intressant och inspirerande! modig som vågade bli egen också 🙂

  ISA 2016-03-02 23:30:45 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Svårt att söga, men typ 2011-2012?
  Hoppas du fortsätter tycka att det är roligt! 🙂

  Lisa & livet från den ljusa sidan 2016-03-02 23:18:21 http://livetfrandenljusasidan.se
  Svara
 • Har för mig att du precis höll på att flytta till Åre när jag hittade dig 🙂

  Träningsblogga - Ida 2016-03-02 23:18:11 http://traningsblogga.se
  Svara
 • Jag har läst din blogg lite sporadiskt sedan jag började blogga runt 2010 och strax innan du flyttade till Åre fastnade jag ordentligt! <3

  Elna - Cykellycka, mjölksyra & äventyr 2016-03-02 22:28:24 http://www.elnadahlstrand.se
  Svara
 • Hmmm! Känns som jag följt med väldigt länge. Får för mig att det kan ha varit från start, försöker minnas var jag befann mig i mitt eget liv. Kanske var det någon gång 2007-2008. Minns i alla fall att jag läste om att du var uppe i vasaloppsspåren. Var det kanske innan Öppet Spår eller någonting sådant?

  Tack för att du fortsätter inspirera!

  Anna Finnborg 2016-03-02 22:21:53 http://beautifullife.se
  Svara
  • Svar på Anna Finnborgs kommentar.

   åh den gången!!! det minns jag. jag tänkte ju åka spåren på egen hand innan själva vasaloppsveckan drog igång. åh, nu blev jag sugen på att göra det igen. TACK för att du läser!!

   Sara Rönne 2016-03-03 10:26:59
   Svara
 • Jag började läsa sporadiskt när du bodde i Halmstad. När du flyttade till Sthlm blev det mer läsning varje dag.

  Nipe 2016-03-02 22:11:25 http://enlitenplatsietern.blogspot.com
  Svara
 • Jag började blogga i början av 2007 och det var i samband med det jag hittade dig. Eller Puma som du hette då 🙂
  Galet vad tiden går!

  Anna (orka mera) 2016-03-02 22:00:54 http://piggelina.se
  Svara
 • wow! Vilket häftigt liv!!! grymma du!

  authorAnnieemailansofisticatedgmail.comurl 2016-03-02 21:24:25
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk