Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Välj din morgon

Jag är med i en liten ruta i tidningen Amelia och pratar om morgnar. Min dag blir bäst när jag har en medveten morgon. Alltså när jag styr över min morgon och väljer hur den ska bli. Det finns liksom morgnar – och så finns det morgnar.

De senaste veckorna när min mormor och morfar tagit hand om Hazel har mina morgnar varit hastiga. Det har visserligen varit skönt att kunna gå upp ur sängen en kvart innan jag ska vara på jobbet, men det betyder också att jag slarvar med mina morgnar och tar inte hand om dem. De blir hastiga och lite vettlösa.

Imorse var första morgonen med Hazel på många veckor här i Åre. När jag har henne så skärper jag mig; jag går och lägger mig i tid eftersom jag vet att vi ska ha en morgon tillsammans dagen efter – och jag vill att den ska vara fin.

När klockan ringer vaknar vi tillsammans. Vi tittar sömndruckna ut mot världen och kollar vad det är för väder – och hur kallt det är. Sedan går vi ut en timma. Imorse tog vi ett varv på sjön i snabb takt. Det är så ljust ute nu att jag undrar varför vi är alldeles ensamma mitt i Åre trots att det är sportlovsrusch. Men resten av världen sover för att det är tidig morgon; det är bara vi och morgonsolen.

Den där timmen gör mycket för insidan. Det hade inte spelat någon roll om vi istället sprungit eller åkt skidor; hur jag spenderar min morgon blir ett aktivt val och det sätter ribban för resten av dagen. Den blir inte bara som den blir – den blir som jag vill.

sommar-halsingland-hazel-img_7730_18795523680_o hazel-wwwtraningsgladjese_18169481750_o

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Låter helmysigt <3

  mari 2016-03-02 15:11:36 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Jag håller helt med. Vardagsmorgnar när det bara handlar om att skeppa iväg barn till skolan och panikpacka grejer man borde ha packat dagen innan, de är inte bra. Nån gång då och då (som idag) har jag dock lediga vardagsmorgnar när jag kan äta frukost länge, dricka kaffe i soffan med en tidning och sen gå en bra runda med hunden, då mår jag så otroligt mycket bättre.

  Märta 2016-03-02 14:51:24 http://trailflirt.wordpress.com
  Svara
 • Alltså, jag är inget superfan av hundar, gillar dem men lite på avstånd – fast den där bilden på Hazel i krans får mig att vilja hundgosa OCH skaffa vovve som kickar igång mina hopplösa morgonar. Att gå ut med katten är ju meningslöst för den vill ju bara gå ut när man själv inte vill att den ska det. Grattis till ruta i Amelia, vad kul!

  Elna - Cykellycka, mjölksyra & äventyr 2016-03-01 22:15:53 http://www.elnadahlstrand.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger