Jag är snart på väg till Mora och min start i Tjejvasan. Min nummerlapp har jag fått från SPP Pension och Försäkring och min lagkamrat i spåret blir Jessica – jag ska hämta upp henne på vägen till Dalarna.

Igår gjorde jag mindre ambitiösa skidtester för att välja ut vilka skidor jag ska åka på: mina nya Fischer längdskidor med skins (och riktigt bekväma pjäxor från Salomon) eller mina gamla lite halvbilliga Fischer som gjort Tjejvasan förut (med rätt så fula och inte lika bekväma pjäxor) som jag inte åkt på sedan tidigt förra året och som jag köpte för rätt många år sedan nu.

Efter att ha testat både glid (i en utförsbacke bakom huset) och känsla (lite allmänt sådär i obefintliga spår på åkern) så har jag bestämt mig: det blir mina gamla trygga Fischerskidor som dessutom gick riktigt snabbt förra gången vi åkte Tjejvasan. Jag ska bara se till att hinna valla dem…

Ska du också åka Tjejvasan eller något av de andra loppen under Vasaloppsveckan? Berätta hur det känns; är du taggad? Åker du med specifikt mål i sikte eller för upplevelsens skull? Har du åkt förut och hur var det då?

Det var fyra år sedan jag åkte sist – såhär såg det ut då! När jag läser inlägget inser jag att jag helt glömt bort hur jobbigt jag verkade ha tyckt att det var. Jag minns det med någon form av solig walk in the park-känsla men så var det tydligen inte…

Tjejvasan

0