Ni vet redan om att jag hänger en del i poolerna på Holiday Club; det var ju här jag lärde mig crawla förra vintern till exempel! Ett inlägg som jag tycker är rätt så läsvärt om du befinner dig i en simhall, eller vill befinna dig i en, är detta.

Igår simmade vi inte så mycket; däremot hängde vi bastuvärlden en del. Här finns alla sorters bastu; jag gillar framförallt loftbastun som är jättemörk och jämtbastun som inte är så himla varm och som man kan ligga ner i.

Katta tog rekordet i antal sekunder i isbastun; alltså ett rum med minusgrader (och stjärnhimmel) och massa is på väggarna. Det doftade eukalyptus där inne – alldeles ljuvligt!

Jag gillar också kneippbadet; inte för att det är särskilt skönt – men däremot för att det är välgörande. Ett kneippbad går ut på att du vadar i ömsom kallt ömsom varmt vatten och boostar blodcirkulationen – perfekt om du till exempel sprungit långt eller är trött i benen.

I bastuvärlden finns också en ”isvak” – och en vattenfylld hink som du tippar genom att dra i ett snöre. Och så finns här tropiskt regn, ångbastu och en massa andra varianter såklart.

Mitt tips är att komma hit på morgonen eller timmarna innan stängning; då är här extra lugnt och skönt! Här kan du läsa mer om spa på Holiday Club!

Förresten; nästa vecka släpps schemat till den 10:e upplagan av Workout Åre. Allt träningspass sker på Holiday Club; antingen inne i den stora arenan – eller utanför hotellet.

Holiday Club spa Holiday Club spa Holiday Club spa Holiday Club spa Holiday Club spa Holiday Club spa Holiday Club spa Holiday Club spa

0