Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Ristafallet på vintern

Gillar du vattenfall, särskilt de som fryser till vackra isskulpturer om vintern, så ska du följa med till Ristafallet. Här rinner Indalsälven över kanten i två olika vattenfall (det södra och det norra fallet) och bildar ett brett och häftigt vattenfall som är fint både sommar och vinter.

Ristafallet är 50 meter brett och 14 meter högt och du kan se den södra och norra delen från olika håll – fast aldrig samtidigt. Sommartid tycker jag om att springa runt hela fallet; då tar jag mig över Indalsälven på Mobron (vid Undersåker kyrka) i öster och den gamla träbron vid Änglagård i väster. Det blir en runda på drygt en mil. Här kan du läsa om Ristafallsrundan!

Om du är nyfiken på lite kuriosa så kan jag berätta att en del scener ur Ronja Rövardotter är inspelade från Ristafallet. Bland annat när Ronja och Birk flyter nedströms och håller sig i en björk.

Minns du när vi var vid Tännforsen? Båda vattenfallen är frusna vintertid och trots att Tännforsen är mycket större och mäktigare så kommer du närmre Ristafallet. Här kan du gå bakom isformationerna som bildats och då kan följa med på guidade turer inuti fallet.

Om du vill se fallet med minsta möjliga ansträngning ska du köra till Ristafallets camping och parkera där, för att sedan gå några hundra meter till fallet. Eller så följer du med på vår tur. Kolla, såhär såg det ut:

Ristafallet vinter Ristafallet vinter Ristafallet vinter Ristafallet vinter Ristafallet vinter Ristafallet vinter Ristafallet vinter Ristafallet vinter Ristafallet vinter

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Man
Marcus Schuterman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Niklas Berglind
Man
Viktor Frisk