Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Saker jag måste göra innan jag kan göra något annat

Jag vet inte hur det är med er men jag kan ha en lång to do på jobbet och vet om att den där listan med jobbgrejer kommer ta lång tid och att jag borde sätta igång att avverka den – men ändå kan jag inte börja. För jag ska ju bara först. Alla dessa ska bara är för att få någon form av sinnesro och verkligen kunna fokusera på den där jobblistan. Men vad är då mina ska bara? Jo, typ detta:

> Blogga. Jag kan inte gör något annat om jag vet att jag har ett oskrivet blogginlägg; det stressar min själ lite. Jag lider inte av bloggstress per se; alltså går det en dag utan blogginlägg så mår jag inte dåligt över det – men vet jag om att jag ska blogga så vill jag göra det först.

> Öppna min kalender. Alltså min analoga kalender där jag har hela mitt liv på ett strukturerat sätt. Jag kan inte zooma in på enskilda arbetsuppgifter om jag inte får se översikten först.

> Ha på mig bekväma kläder. Detta förutsätter lite att jag jobbar hemifrån men jag jobbar best i ett mysigt sammanhang och vill ha en bra känsla på mitt skrivbord på jobbet – eller i mysbyxor hemma i soffan. Att byta om från jeans till mysbyxor är också det allra första jag gör när jag kommer hem från att ha varit ute/på jobbet.

> Helst ska jag ha allt upplullat (nej, ordet finns inte i SAOL) runt omkring mig. Jag vill ha telefon, almanacka, pennor och skrivböcker – och helst lite annat jag inte behöver – lite runt omkring mig. På jobbet ställer jag min väska på skrivbordet och packar ur det som ligger överst och lägger det på skrivbordet (typ vantar, hörlurar, lite nycklar och sådär).

> Jag vill helst ha scannat av alla kanaler för att se om någon väntar på något från mig; jag snabbscannar Facebook, Insta och lite annat och checkar av alla mail och markerar de som jag ska svara på – så att jag senare kommer ihåg att faktiskt svara på dem.

Efter det där, ja då kan jag börja jobba. Precis som jag ska göra nu…

Nu är jag nyfiken på dig; vad måste du göra innan du kan göra något annat?

Sara

 

Läs andra kanske knasiga grejer:

> 100 frågor (woah!!!)

> En lista om träning

> Måndagslistan

> Fem för fem

> Inga knasigheter alls men här är fem tips för bättre bloggbilder

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Haha, ja. En är lite som Alfons Åberg 🙂 ”Jag ska bara”… 😉

  Mari 2016-02-19 21:24:07 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • På jobbet behöver jag hitta en bra (mysig) plats att sitta på och scanna av inkorgen innan jag tar tag i to do-listan. Jag tar gärna en macka och en kopp kaffe det första jag gör, lite beroende på när jag kommer till kontoret. När jag jobbar hemma så är det definitivt i mysbyxor, och raggsockor (på vintern i alla fall).

  Nellie 2016-02-19 20:19:56 http://www.minvardagshälsa.se
  Svara
 • Svara på mail! alltså GAH men jag börjar bli bättre på det- att svar apå viktiga och strunta i resten till senare 🙂

  Annie 2016-02-19 19:53:42
  Svara
 • Jag har ju inte ett kontorsjobb men det första jag gör när jag kommer till jobbet på morgonen är att hämta kaffe, jag har en kollega som kommer innan mig som alltid sätter på. Och det blir lite lätt knas när den kollegan är frånvarande… Annars är det första jag gör när jag kommer hem att byta om från jeans till mjukisbyxor, såå skönt! Och så tar jag av mig strumporna, går nästan alltid barfota hemma 🙂

  Anna Jansson 2016-02-19 16:07:03 http://www.annamjansson.se
  Svara
 • Haha vad roligt. Jag är exakt likadan. Exakt. Trodde jag var ensam om detta, men tydligen inte. Ett tillägg. Jag kan inte jobba om det är stökigt. Det måste också fixas först!

  erika 2016-02-19 16:07:03 http://sandsnovatten.wordpress.com
  Svara
 • Får man ta copy paste på den listan?? Jag känner igen mig i varje punkt. Att ha ett oskrivet inlägg funkar liksom inte. Det är familjen också medveten om. Har jag inte hunnit få till mitt inlägg måste jag ta min BLOGGPAUS innan vi kan fortsätta livet, annars är jag bara frånvarande… 🙂

  Också mjukisbyxorna…. kan man ens leva utan sånna? Tror ingen någonsin sett mig i andra kläder här hemma…

  Anna (orka mera) 2016-02-19 12:05:27 http://piggelina.se
  Svara
 • Eftersom jag jobbar hemifrån måste jag först se till att det är någorlunda snyggt omkring mej. Har försökt strunta i disk och sånt men det GÅR INTE! 🙁 Lite stressande faktiskt. Sen tar jag dator, alla block, pennor och en kopp kaffe och sätter mej vid mitt köksbord. Förut satt jag ofta i soffan men det är så märkligt? Sitter jag i soffan slösurfar jag mycket mer, sitter jag vid ett bord är jag mer fokuserad. När jag blir stor och rik ska jag ha ett eget kontor!! 😀

  Charlotta Sofia springer o trimmar 2016-02-19 10:45:15 http://www.springerochtrimmar.se
  Svara
 • Jag har ungefär samma lista som dig med saker som jag måste göra innan jag kan sätta igång dagen. Dock insåg jag att mitt scannande av sociala medier tog allt för lång tid och började ställa väckaren tjugo minuter tidigare om morgonen för att hinna gå igenom insta, facebook, m.m innan jag kliver upp. Fixa kaffe är också obligatoriskt innan jag startar arbetet! 🙂

  HojnaSandra 2016-02-19 08:58:59 http://hojnasandra.se
  Svara
 • Vad kul – vi människor är sannerligen vanedjur! För min egen del måste jag köra ”min vända” på sociala medier innan jag stiger upp. Innan jag börjar jobba måste jag dessutom kolla igenom min fysiska kalender, annars får jag nästan svindel, haha.

  Annie - lättlagat vegokäk 2016-02-19 08:33:07 http://vegokak.se/
  Svara
 • Jag kan inte gå och lägga mig utan att ha diskat undan, köket måste vara i ordning innan nattron kan komma!

  Anna . P 2016-02-19 08:23:24
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk