Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Äventyret är alltid nära

Jag får besök till helgen; min äventyrskamrat Annika kommer upp! Förutom att bjuda på behövlig fjälluft och många timmars sömn för hennes del, så har hon också önskat sig ett långpass. Alltså långt som i långt.

Jag vill inte räkna minutrar, jag vill springa många kilometrar, deklarerade hon i ett sms.

Jag har inte sprungit långt sedan vi sprang marathon i Dublin i slutet av oktober och först så ville jag övertala henne att vi kanske kunde göra något annat. Men sedan kom jag på att det just är detta som är målet med min träning: att i princip kunna göra vad som helst när som helst. Inklusive att springa rätt så långt rätt så spontant.

Att äventyret alltid väntar runt hörnet har jag symboliskt påmint mig själv om genom att ha ett gäng energibars och bloks i en vas på fläkten ovanför spisen. Såhär ser det ut:

åre te jämtland choklad IMG_9549

De ligger där och väntar på mig som en påminnelse om att det äventyrliga aldrig behöver vara långt bort eller särskilt svårt. Jag gillar att se min fullproppade vas om morgnarna när jag maler bönorna till mitt morgonkaffe, eller om kvällen när jag (ibland) fixar rent på köksbänken.

Det är också symboliskt att den där drickchokladen från Åre chokladfabrik står precis bredvid. Eftersom mitt träningsliv också inkluderar sådant som choklad. Och kladdkakor (kolla denna glutenfria kladdkakedröm som PT-Fia påminde mig om häromdagen). Och kanelbullar.

Till höger står ett nytt te i en plåtburk som jag köpte för 199 kronor. Ett jättedyrt te. Men jag ville ha det och burken var fin så den kommer få stå framme och får symbolisera något det med. Kanske lugn och ro i ett rätt så fullspäckat liv.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Så snyggt att ha det framme, undra om jag kan övertala sambon till det i inredningsväg. Han är ju redan väldigt förstående med alla cyklar i lägenheten…

  Anna Jansson 2016-02-11 21:34:51 http://www.annamjansson.se
  Svara
  • han kanske också gillar äventyr! 😀

   Sara Rönne 2016-02-11 21:40:16
   Svara
 • Ska också ställa fram min burk med mina bars, tack för tipset 😉

  Mari 2016-02-11 19:21:23 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
  • ja, gör’t!!

   Sara Rönne 2016-02-11 20:59:22
   Svara
 • Ett himla bra tänk – Att träna för att man vill kunna göra (nästan) vad som helst! 🙂

  Rund är också en form! 2016-02-11 18:55:25 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
  • visst är det genialiskt!

   Sara Rönne 2016-02-11 20:59:38
   Svara
 • Jag älskar det känslan. Att veta att man kan springa långt vilken dag som helst. Bara sådär spontant för att det är kul. Bra med matberedskapen. Har också sån , fast i en skokartong i tvättstugan… inte lika fancy 🙂

  Anna (orka mera) 2016-02-11 14:27:47 http://piggelina.se
  Svara
  • känslan av att vara stark!

   Sara Rönne 2016-02-11 15:35:22
   Svara
 • Vilket underbart inlägg! Så inspirerande på så många vis!

  alice 2016-02-11 14:05:05
  Svara
  • tack alice vad glad jag blir!!

   Sara Rönne 2016-02-11 15:35:39
   Svara
 • Åh, så himla fint att ha barsen och gelsen framme i vas – fin idé, ska nog allt ha en sådan ståendes i vårt kök när det är klart!

  Elna 2016-02-11 13:07:30 http://www.elnadahlstrand.se
  Svara
  • eller hur, kalasbra grej!!

   Sara Rönne 2016-02-11 15:35:54
   Svara
 • ”Eftersom mitt träningsliv också inkluderar sånt som choklad”. Ja, ja och ja! Du påminner och inspirerar igen om det där kloka och fina i att det ena inte utesluter det andra!. Like!!

  Alexandra - starkochglad 2016-02-11 12:22:06 http://www.starkochglad.nu
  Svara
  • tack alexandra!! 😀

   Sara Rönne 2016-02-11 15:36:10
   Svara
 • Din blogg är verkligen inspirerande! Den inspirerar till träning, till utomhusvistelse, till naturupplevelser och frilutsliv, till mat och fika och njutning mellan svettiga pass, till återhämtning och att uppskatta det vackra, ta sig tid att fotografera och njuta.

  A-mamman 2016-02-11 10:52:23 http://www.amamma2.wordpress.com
  Svara
  • tusen tack vilken härlig komplimang, jag blir jätteglad!

   Sara Rönne 2016-02-11 15:36:41
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Home
Amelia Widell
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Flora Wiström
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Johan Hurtig
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Sanne Alexandra
Lifestyle
Tess Montgomery
Man
Kevin Triguero
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Träningsglädje
Man
Niklas Berglind
Mode
Linn Eklund
Hälsa
Fannie Redman
Home
Sanna Fischer
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Chrystelle Eriksberger
Man
Viktor Frisk
Man
Marcus Schuterman
Man
Philip Conradsson