Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Årets sjätte vecka

Vecka 6 i Åre är en klassisk vecka för mig och min sambo; jag har så många soliga minnen härifrån just den här veckan. Främst för att han fyller år och för att vi firat här så många år; det kan ha stormat och varit blåsigt – men just på hans födelsedag så har det spruckit upp och solen har strålat.

I alla fall känns det så. Minnet funkar som så att även om vi tror att vi minns något så är det till typ 70% fel – så kanske har det ändå inte alltid varit så soligt i verkligheten…

Hur som helst: den här veckan ser ut att bli solig i Åre! Dessutom är det Åre Gastronomy Week – matfestival. Det är tredje året och numer en tradition. Till i år har de utvecklat konceptet och serverar en exklusiv middag uppe i Kabinbanan. Det till trots: jag tror jag ska gå på glassfrossa på bageriet Grädda som min grej i år. Om du gillar mat och Åre ska du läsa detta!

Och så måste jag hålla koll på norrskensappen. Igår natt när jag körde upp till Åre stannade jag till utanför Hallen för att sträcka på benen och wow vilket norrsken som dansade ovanför huvudet. Helt fantastiskt! Jag tänkte ta fram kameran och stativet men ändrade mig sedan och stod lutad mot motorhuven strax efter 02.00 i nattmörkret och bara tog in det där skådespelet.

Vinter i Åre Ullådalen

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Va!? Nu blir jag så avis! Har maniskt kollat Aurora Fcast appen och hållit koll på Norrsken i Åre på FB varje gång jag varit uppe men ändå inte lyckats få se någon skymt av norrsken och nu missade jag det igen! Hittar du någon app som också kan tala om ungefärliga klockslag så tipsa gärna! En natt ställde jag klockan varannan timme och lyckades ändå missa det! Hur sjutton vet man i vilken riktning man ska hålla utkik? Och den där bilden, den där vägen, nu får jag ju Årelängtan! 😉 Hoppas du och sambon får en riktigt härlig vecka och roligt födelsedagsfirande. Håller tummarna för sol!

  Diana 2016-02-09 18:02:11
  Svara
  • Svar på Dianas kommentar.

   börja med att kolla mot norr. vilket är knepigt eftersom det är bakom åreskutan sett från din hus i åre. renfjället är liksom fel håll… jag har bara sett svagt norrsken i åre, även om det funnits riktigt bra kvällar och nätter i år när det dansat på himlen (fast jag inte sett det). men i söndags var det rejält norrsken så sent som klockan 2!!

   Sara Rönne 2016-02-09 23:22:40
   Svara
 • Mitt minne är också sådär. Jag är helt övertygad om att det alltid är bra väder när vi varit i fjällen men sen när jag tittar på bilderna är mulet hela tiden.

  Kari 2016-02-08 16:09:02 http://forskojsskull.se
  Svara
 • Norrsken står sååå högt på min bucket list. Nästan så att jag bokar nästa flyg norröver bara för att få se det!

  Anna Jansson 2016-02-08 16:03:29 http://www.annamjansson.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk