Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Kreativ bildbehandling

Jag går en kurs i kreativ bildbehandling (med landskapsfotografen Magnus Lindbom som står bakom Creative Adventures) den här helgen. Han arrangerar en rad fotoresor, fotokurser och workshops och den här helgen är vi drygt tio personer som får lite nya insikter i Lightroom.

Lightroom är nytt för mig; jag har i alla år redigerat i Camera Raw (en del av photoshop) – och Lightroom är väldigt likt. Som Magnus sa: programmen har samma motor men olika gränssnitt. Jag kan tycka att det är mer finlir i Camera Raw – men jag kan också förstå att man tycker att Lightroom är enklare.

Det är intressant att lära sig nytt och att utvecklas. Såhär efter första dagen så har jag kanske inte lärt mig några nya knep men jag har lärt mig mer om hur vad jag gör påverkar bilden och det har varit superintressant. Sedan har jag fått ännu mer insikt i hur olika bildstilar gör att man redigerar bilderna annorlunda – och framförallt vad man väljer att plåta.

Jag är ingen landskapsfotograf och ingen porträttfotograf. Men jag gillar att stoppa människor i mina bilder som ett sätt att visa storheten i landskap och göra en berättelse av en bild. Men det beror nog på att jag har bloggtänket så påtagligt i mitt fotograferande.

Att höra andra berätta om varför de fotar och varför de väljer att göra som de gör med en bild och framförallt med efterbehandlingen är roligt. Det finns inte bara ett sätt. Det finns inget rätt och fel. Vad som är rätt är det som är rätt för dig.

Förutom att gå den här kursen så har jag hunnit med att äta frukost på Nytorget 6 på Södermalm (extremt kändistätt för den som gillar sådant) med Linda, äta lunch på Paradisets matmarknad (som öppnar nytt i city), ha ett möte med Coursio (yes, jag ska göra en kurs man kan gå via webben), dricka drinkar på Tiki bar vid St Eriksplan med Annie och Katta och käka burgare på Mellow en trappa upp.

Och ikväll träffade jag Åsa över ett glas vin och middag på Speceriet (vägg i vägg med Gastrologik på Artillerigatan). De hade en spännande meny med bland annat mjölkchokladglass med jordärtsskocka till efterrätt. Så annorlunda – och jättegott!

Imorgon blir det en till utbildningsdag med kreativt bildbehandlande – och sedan åker jag upp till detta igen:

Kreativ bildbehandling kurs

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Lät som en toppenkurs ju! och så kul att ses. och nu måste jag ju testa det där frukoststället!!! kram

    Annie 2016-02-07 20:22:25
    Svara
  • Vad intressant det låter! Måste också säga att jag är impad över hur mycket du lyckas klämma in på din sthlms-helg! Lika bra att passa på antar jag 🙂

    Annie 2016-02-07 09:49:44 https://www.instagram.com/vegokak/
    Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Chrystelle Eriksberger