Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

10 träningspass för februari

Jag konstaterade att februari var den stora sportmånaden och det känns kul. Det finns en tid för allt och efter några veckor med träning efter känsla så följer nu några veckor med träning med struktur.

Struktur på sådant sätt att jag vill att varje pass ska ha en mening. Mitt mål är inte alls satt efter SMART-metoden eftersom ett sådant mål skulle stå mig upp i halsen. Jag vill träna för att må bra och känna mig stark och just nu trivs jag alldeles utmärkt med att låta resan vara målet. Men jag njuter av uppstyrd träning ändå – och framförallt av känslan att göra det jag bestämt mig för att göra.

Dessa tio träningspass finns bland många andra i min februariplan:

Två långpass på mellan 90-120 minuter. Längre skadar inte. Mest för att känna att jag kan. På skidor eller i löparskorna eller på min cyclocross (120 minuter på cykel är inget långpass egentligen men i vinterförhållanden så tycker jag att det får räknas också).

Fyra riktigt bra cirkelpass. Har ett på lur som jag set fram emot att sätta tänderna i inom kort. Utanför min utterdörr har jag en backe. Jag ser fram emot en kort backrush med stavar följt av tjugo meter utfallssteg och sedan drag till hakan med kettlebell och till sist rodd med gummiband. Typ 10 varv av det!

Fyra styrkepass inne på gymmet på Holiday Club här i Åre med tunga vikter.

Ja, det där blir totalt tio alltså. Och förutom de passen så ser jag fram emot fler skidpass i spåren, alpin utförsåkning med mycket teknisk träning och lite andra grejer. Det blir kul det!

sara rönne

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Så skönt att läsa att även ditt mål främst är att må bra och ha kul. Äntligen har jag lärt mig att vara nöjd oavsett. Hur många pass och vilka som tränas varje vecka varierar oerhört mycket beroende på familj, väder, humör etc
  Bara tryggheten i att viljan alltid finns inom mig och att det alltid finns något att träna oavsett var jag befinner mig

  Tina 2016-02-03 11:59:48
  Svara
  • Svar på Tinas kommentar.

   jag kan rekommendera styrkebyråns pod och avsnittet om att sätta mål för mer inspo kring detta!

   Sara Rönne 2016-02-04 07:19:50
   Svara
 • Vilken fin stig för att springa i snön!
  Jag är nog helt frisk efter feber och snuva nu, sprang ett lopp i helgen som verkligen inte gick bra men ska banne mig ha revansch och tänker gå emot mina vanor och springa ett lopp till i vår! Så snart börjar träningen för det, även om jag inte brukar vara särskilt uppstyrd eller ens ha långsiktiga mål. Kanske därför jag inte blir så mycket snabbare…
  Tack för en superfin blogg by the way.

  A-mamman 2016-02-03 08:39:03 http://www.amamma2.wordpress.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger