Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Februari – sportmånaden

Tack för allt januari – och hej februari, vad kul vi ska ha!

Medan januari var nystarternas månad så är februari den stora sportmånaden i min värld. Utomhusmånaden med allt ljusare dagar och lite varmare vindar. Det är inte på långa vägar någon form av vår jag pratar om; men solen når längre och värmer mer. Det är nu man kan ta med sig en apelsin på längdturen – tillsammans med termos och smörgås.

Februari är sportlovens tid men jag tänkte göra sport av hela månaden. Ja, lite som en fortsättning på min januari alltså. Det kommer bli en hel del alpin skidåkning i Åre, längdskidåkning, löpning, styrketräning och gärna lite vintercykling. Jag vill passa på att addera lite mer kvalitet till min träning; att ha ett syfte med det jag gör och inte bara upplevelseträna.

Mellan februari och mars är det Vasaloppsvecka och det är också när vintern övergår till vår i min värld. I södra Sverige är den här tiden ett upplopp mot knoppar och grusfria gator – men här i fjällen är början av våren detsamma som vårvinter och kanske den allra härligaste tiden på vintern.

Det är också nu som många sportvarumärken lanserar sina vårkollektioner (SS16) och det är alltid en rolig tid på året; särskilt eftersom vårplagg ofta innebär mycket färg!

Vad planerar du för februari?

längdspår Åresjönlängdspår Åresjön

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Här har snön smält men isen på vår vik var fantastisk i helgen – äntligen lite långfärdsskridskor! Och de som pratar vår redan i januari blir jag galen på. Ljuset är ju härligt men har de glömt att vi har en årstid som heter vinter och att dess tid är NU?

  A-mamman 2016-02-03 08:42:09 http://www.amamma2.wordpress.com
  Svara
 • Februari, officel vårvintermånad! Eller nåja snart i allafall. När solen värmer lite mer och fjällen har hård skare på morgonen ska jag skejta långt utanför spårsystemen. Kanske bara i underställströja. Våffla i någon stuga efter vägen och bära min festliga skidåkarbränna i ansiktet med stolthet. Det blir förvisso mer synlig i mars men ändå!

  Helena Enqvist 2016-02-02 18:43:36 http://www.helenaenqvist.se
  Svara
  • Svar på Helena Enqvists kommentar.

   vi pratade om det där igår, för jag undrade när man får säga vårvinter. någon tyckte typ från påsk och framåt? skönt med skejtandet, jag är så imponerad av er som skejtar 3 mil. jag blir trött efter 3 km!! och då måste jag stanna lite på vägen och ”hämta hem” tekniken!!!

   Sara Rönne 2016-02-02 20:57:40
   Svara
 • 🙂 Låter som en bra månad, älskar sportmånader. Jag ska försöka komma iväg till fjällen, förslagsvis Åre. 🙂 Sedan blir det Sthlm och Blogger Boot Camp. Och förhoppningsvis skidåkning här i Sundsvall =)

  Mari 2016-02-01 18:42:39 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Jag väljer att fokusera på upplevelser i år och särskilt den här månaden när jag vill komma tillbaka på banan igen. Sakta men säkert!

  Anna Jansson 2016-02-01 17:40:32 http://www.annamjansson.se
  Svara
 • Pssst, Vasaloppet är alltid första söndagen i mars. Mvh, vasaloppsnörden.

  Februari för mig blir till att komma igång med träningen ordentligt efter en hel hösttermin full av rejäl förkylning och vidrig hosta, ser fram emot att få igång en rutin igen!

  Lina 2016-02-01 16:47:29
  Svara
 • Februari är ju den månaden jag får åka slalom en hel vecka med familjen. Hurra. Sen ska jag fokusera på bikramyoga för att hålla mig varm och lugn.

  Mia 2016-02-01 14:55:08
  Svara
 • Jag planerar något så osexigt som fokus på prehab av fötterna – dina planer lät mycket roligare!

  Kari 2016-02-01 12:21:47 http://forskojsskull.se
  Svara
  • Svar på Karis kommentar.

   jag håller med dig; det lät mindre kul – men likväl bra. såg bilder från diplomkvällen för gröna bandet fladdra förbi i mitt facebookflöde och tänkte på dig!

   Sara Rönne 2016-02-01 13:20:21
   Svara
 • FABruari! jag gillar den redan. Din låter underbar! Själv blev jag nästan lite tåris när jag märkte att det är ljust till efetr 16 nu. det gör mig sjukt pepp och glad.

  jeanna / bliss junkie 2016-02-01 12:16:25 http://healthyliving.se/blissjunkie
  Svara
 • Jag inleder månaden med ledig dag. Så gött! Tänker fortsätta februari med att bygga pannben och uthållighet på min nyinköpta trainer och drömma om den riktiga våren. Den i Skåne som sen kommer till Sthlm och slutligen hela vägen till Åre

  Maria 2016-02-01 11:19:01
  Svara
 • Februari ska bli månaden då jag kör mitt livs första Tjejvasa! Ingen längdåkerska sedan tidigare så det pirrar allt en del!

  Eva 2016-02-01 09:29:06
  Svara
 • Vilket härligt sprudlande rosa energiknippe du är mitt i det vackra vita snölandskapet!!! Kram!

  Jessica Sundberg 2016-02-01 08:21:19 http://attlevasunt.se
  Svara
 • Februari har jag planerat ska bli månaden jag kommer igång med träningen igen efter skada och viloperiod 🙂 Så nu smyger jag igång lugnt med träningen och hoppas kunna trappa upp allt efter som 😀

  Cherie 2016-02-01 07:40:33 http://borjaspring.wordpress.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Chrystelle Eriksberger