Det nya året har ringt in och jag har länge tänkt på hur jag vill att mitt 2016 ska bli. Jag har haft lite svårt att formulera dem. Jag vet precis hur jag vill spendera kommande år men ändå är det svårt att få ner i ord. Allt jag vill med det nya året är inte klart bara för att det är den 1 januari, men några funderingar har ändå klarnat.

När jag åkte längd i Edsådalen, precis i det stadiet där det gick från riktigt uselt till riktigt bra så tänkte jag för mig själv att 2016 ska bli året då jag utmanar mig, lär mig och utvecklas.

Men vad menar jag med det? Och orkar jag verkligen? Att utmana sig själv, lära och utvecklas är faktiskt väldigt jobbigt. Det kräver mod och ansträngning.

Ett år behöver inte innehålla konkreta målsättningar, det kan också innehålla ledord. Just utmaning och utveckling ska nog få bli mina och ska gälla i stort och smått.

Jag tänker att utmaning och utveckling kan stå för mycket olika saker; att springa långt eller ta mer plats i olika sammanhang oavsett om det är i jobbet eller privat. Att våga göra allt det där man tycker är lite obekvämt till exempel. Eller att slå till på saker man tvekar inför.

Så när den jobbiga känslan kommer ska jag tänka på mitt ledord och begrunda huruvida det som står framför mig möjligtvis är ett tillfälle för utmaning.

För mig är varje månad lite av ett nytt projekt och jag ska vara ännu duktigare på att skriva upp saker jag verkligen vill göra; och sedan se till att göra dem. Alla månader har sin charm och jag vill verkligen utnyttja dagarna till max och leva fullt ut.

Ta bara januari till exempel; troligtvis årets längsta månad eftersom det känns som om den aldrig tar slut. Då vill jag prova nya restaurangen Arne’s här i Åre (gamla Ölbaren) och så vill jag skida eller gå upp till Vita Renen en torsdagskväll i månskenet. Och så vill jag åka längd med pannlampa i tomma skidspår under mörka kvällar. Om det inte blir fullt så sent så vill jag avsluta min skidtur med varm choklad i chokladbaren på Åre chokladfabrik strax före stängning.  Och när jag sprungit kalla rundor i motvind och minusgrader ska jag värma upp mig i bastun. När hungern river i magen ska jag laga massor med grön mat!

När det blir barmark ska jag bocka av ännu fler leder på min lista över Sveriges vackraste leder; den där listan är riktigt bra för den har snart hållt mig sysselsatt i två år!

Jag ska åka skidor, springa, cykla, rida och SUP:a. Och så ska jag styrketräna. Träningsmålet får bli 366 timmar. Jag är skeptisk till om jag kommer orka regga min träning hela året men att ha det som målsättning är en start.

Ja, det är så jag vill fylla mina dagar och min tid. Med att längta och göra och minnas; för att göra allt det härliga längre.

2016 blir också året då jag tar med träningen i allt jag gör; framförallt i mina resor. Ridresan till Island får bli lite av en symbol för det. Jag vill nämligen också cykla i England och paddla kajak i Bohuslän.

Dessutom ser det ut att bli några resor – inget är bekräftat men på listan över önskeresor under 2016 står Sydafrika, Boston, New York, Nice, Island, en repris till Chicago och om jag får som jag vill även en tur till Norge, en helg i London och cykling i England och gärna, gärna en höstresa till Bali. Just ja, jag vill ju till Palma också! Jag vill att alla resor ska innehålla träningsglädje och upplevelser på något sätt.

Jag har också några mål för mitt företag; förra året handlade om att komma upp i en viss budget och det här året får handla om att hålla den och öka ytterligare lite mer. Dessutom finns det några projekt jag så himla gärna vill göra men jag tänker vara tråkig och inte berätta om det eftersom det är lite för hemligt – och så är jag lite för rädd för att outa det högt.

Hej 2016. Jag tror att det kommer bli ett bra år. Det kommer bli så pass bra som jag väljer att göra det!

Har du också målsättningar och nyårslöften? Berätta hur du tänker dig ditt 2016? Länka gärna till ditt blogginlägg om du har skrivit om det!

PS. Förra året gjorde jag en resumé med mitt år i selfies. Alltså HUR orkade jag med det?

För den som är nyfiken på vad alla andra säger om det nya året så är här en trendspaning med fokus på hälsa inför 2016: hälsotrenderna som spås bli stora under kommande år!

Årets bild från 2015: jag och Hazel vid bryggan i Hälsingland en eftermiddag i juni:

Årets bild 2015

0