Gröt; en riktigt redig frukost som jag inte är ett jättefan av men som återkommer då och då under mina morgnar. Senast häromdagen inför denna praktfulla fjälldag. Men såhär är det: det finns gröt och så finns det gröt. Vilken gröt är det du gör och som du gillar allra bäst?

En favorit de senaste åren i mitt kök är att blanda i ett ägg när jag kokar havregrynsgröt. Ibland använder jag en del mjölk istället för vatten också. Riktigt god gröt som du beställer in på restaurang (typ Nybrogatan 38) är gjord på en del grädde. Att låta mycket energi koka med gröten, ja som typ grädde då, kan vara ett tips om du ska ut och göra något jobbigt – till exempel åka Vasalopp eller springa långpass eller sådant där.

Att ha i en tesked kokosolja kan också vara en god idé för att få till lite mer krämighet; och alla goda egenskaper från kokosoljan som är lite av en mirakelkur.

En skål gröt är inte klar bara för att gröten är färdigkokad. God gröt är god när man också har härlig topping. Som den här gången; ja faktiskt mitt i sommaren när jag toppade gröten med grillad persika!

Häromdagen kokade jag havregrynsgröt på vatten och 1 ägg och 1 tsk kokosolja och vaniljpulver. Toppingen bestod av massor av blåbär, kiwi, banan, pumpakärnor, hampafrön och kakaonibs.

Men åter till frågan: vad är ditt allra godaste recept på gröt?

gröt med protein

0