Naturligt färgglad mat är i de allra flesta fall också riktigt bra mat som innehåller mycket näring. Istället för att tänka att du ska äta nyttigt så tänk istället att du ska äta mat med naturligt mycket färg; på så sätt känns ditt hälsosamma nyårslöfte lite roligare.

Att göra saker roligare kan behövas som en motivationsboost i allas våra målsättningar nu när vi är inne i den tredje veckan efter nyår; den period då de flesta av oss ger upp våra löften och mål.

I ett samarbete med Cervera där jag använder deras produkter så vill jag ge dig en härlig injektion med frukostinspiration eftersom vintermörkret fortfarande ligger tungt där ute om morgnarna!

Något av det mest färggranna vi har i våra svenska trädgårdar och skogar är hallon och blåbär. Just den här tiden på året plockar du godsakerna direkt ur närmsta frysdisk! Hallon och blåbär är perfekta bär för en berry bowl att börja morgonen med. Jag kickstartar gärna min dag precis såhär:

Cervera Oster Versa

Har man verkligen tid men sådan här frukost en stressig vardagsmorgon, kanske du undrar? Jag gillar enkelt och snabbt och medan ditt te står och drar eller kaffet rinner genom filtret så har du lagt dina ingredienser i en mixer och tryggt på knappen, skurit upp två frukter som du har hemma och sedan kanske ringlat över honung och strösslat över chiafrön. Frukosten är klar!

Genom Cervera har jag testat den extremt högpresterande mixern Oster Versa blender. En kraftfull maskin som gör att du till och med kan mixa ihop goda smoothies från mer svårflirtade saker från växtriket som till exempel rödbetor. Dessutom kan den mixa is!

Cervera Oster Versa

Min berry bowl som jag mixade samman består av frysta blåbär och hallon, en skopa grekisk yoghurt och en halv avokado. Jag toppade den med skivad kiwi, skivad banan, några hallon, en sked jordnötssmör och chokladdoppade gojibär. På toppen strösslade jag över chiafrön.

Istället för avokado kan man lägga i bananen i mixern för lite mer sötma och som topping funkar nästan alla frukter och bär; skiva en apelsin, tärna en mango eller skär ett äpple i bitar. Ta det du har hemma och starta dagen på ett bra sätt! Att lägga ett nötsmör som pricken över i är verkligen gott och något som jag rekommenderar dig att prova.

Cervera Oster VersaCervera Oster VersaCervera Oster Versa

Det finns fler snabba och enkla recept som jag ska prova som frukost eller mellanmål framöver. Recepten är hämtade från den välfyllda receptboken som följer med när man köper en Oster Versa blender.

Djupröd smoothie med rödbeta och hallon:

2 dl hallon

1 dl röda druvor

0.5 dl grovhackad rödbeta

0.5 dl grovhackad morot

1.5 dl grekisk yoghurt

4 tsk agave

Havresmoothie med pistage:

1 väl moget päron skuret i bitar

1 banan

1 dl havregryn

3 dadlar (utan kärnor)

2 dl nötmjölk (eller havremjölk)

1 generös näve osaltade pistagenötter

1 nypa kanel

1 msk linfrön

Jag ser fram emot att samla några vänner för en lång middag runt bordet. Då tänker jag mixa ihop lite röror; hummus gjord på kikärtor och böndipp och en röra på spenat, kronärtskocka och fetaost (yes, jag har läst den där receptboken från pärm till pärm och känner mig väldigt inspirerad). Eller göra fler varianter av denna pesto som jag gillade väldigt mycket!

Detta inlägg är ett samarbete med Cervera och kampanjen kickstart – här finns produkter som gör det enklare att äta bra, till exempel råsaftscentrifug, spirelli spagettislicer för grönsaker eller den Oster Versa Blender som jag använde.

Alla åsikter i det här inlägget är mina egna.

0