Vilka ställen jag gillar att gå och äta på i Åre varierar lite under säsongen. Just nu skulle jag helst välja någon av dessa:

Capo, Åregården

Trevlig italienare med vettiga priser. Menyn är bra rätt igenom och inredningen mörk och murrig fast på ett modernt sätt. Det finns ingen vettig sajt så ring för bord.

Fjällpuben

Svensk fjällklassiker i modern tappning. Här äter och dricker du gott. Bitvis stimmigt, är man på rätt humör så adderar det till stämningen. Här kan ni se några bilder därifrån (men det drivs idag inte av Melker utan av Marcus Aujalay)

Supper Åre

Kul ställe för kompishäng; här delar man på rätterna. Rätt så ung publik och inte så ”fjälligt”. Bilder från Supper Åre.

Åre Crêperie

Gotlandsfavorit som hittat till Åre. Perfekt för en måltid som inte nödvändigtvis behöver vara middag. Öppet året om vilket ger stället pluspoäng, dessutom den mest barnvänliga restaurangen på min lista. Såhär ser det ut på Crêperiet i Åre.

Bergstugan Fröå Gruva

Bara för att det inte finns så många sådana här ställen kvar. Åre Fjällsätra (i Undersåker) hör till samma kategori med ”riktig mat på hederliga ställen”. Här är Bergstugan i Fröå.

Bubblare: Lounge 385 för luncher (salladen är enorm), Granen för att det är ett lugnt ställe med byns godaste drinkar, Vinbaren för att det är mysigt och alltid bra (men har samma ägare som två av de andra ställena på listan), Werséns för goda pizzor (men som får minus eftersom man inte kan boka bord).

Högoddsare (eftersom jag inte provat ännu): Arne’s som är det nya stället i hajpade Ölbarens lokaler och restaurangen på Hotell Fjällgården som sägs ha goda fish tacos. Även Raw på Bygget som jag har varit på en gång men som jag måste besöka igen eftersom det var så länge sedan sist.

IMG_8501-wersens-bar.jpg IMG_8491-wersens-pelle-janzon.jpg

0