Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Vad ska alla andra tycka?

Ett nytt podavsnitt har sett dagens ljus! Det fick namnet ”vad ska alla andra tycka?” och handlar om att följa sina drömmar – och vad jag tycker är det svåra i det. Oprah Winfrey sa en gång att det största äventyret i livet är att leva dina drömmar och det kan stämma – men det är inte alltid enkelt.

Det här podavsnittet sponsras av Mind Apps som gör Mindfulness appen som jag tycker att du ska ladda hem till din smartphone. Mindfulness Appen finns att ladda hem via App Store och Google PlayGenom appen kan du följa med på guidade meditationer som är 3 minuter – eller längre. Du kan också välja tysta meditationer eller vem som ska guida dig genom meditationen.

Mindfulness är en av årets stora hälsotrender och oavsett var du är eller vad du gör så gör vi oss själva en tjänst genom att springa långsammare och bli mer medvetna och närvarande när allt annat runt omkring oss har en tendens att växla upp.

Hela januari har ju varit som en lång uppmaning att få in mer mindfulness i livet; och ni är ett gäng som hakat på.

> Här är inlägget med era berättelser från första veckan.

> Här är inlägget med era berättelser från förra veckan.

Min mindfulness för veckan bestod av det här nattliga lugna äventyret. Men ni är fler som hakat på, bland annat:

Katrin skriver om lugnet i bergen – i alperna. Läs här!

Emmi skriver också om mindfulness kopplat till vinter. Här kan du läsa mer!

Nellie skriver om hur hon ser på mindfulness. Läs mer här!

pod om hälsa och träning; träningsglädje talks

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Åh, vad jag kände igen mig i din pod… Jag har oxå gjort val som hela tiden ifrågasatts.. Och det är så jobbigt, alla kommentarer, information om att man kommer att ändra sig, att tiden går, att jag kommer att missa allt viktigt i livet, att jag kommer att bli en sämre människa… Och kornet har växt så nu drar jag runt på en stor sten, som hela tiden växer. Det är verkligen inte lätt. Kram och tack för podden!

  Mia 2016-02-01 14:57:50
  Svara
  • Svar på Mias kommentar.

   exakt, andra personers påståenden om att man kommer ångra (ändra) sig är ju rätt tröttsamma… men heja dig!! (blir ju lätt nyfiken på vad du gjort för livsval nu – det är så intressant med människors drömmar!!)

   Sara Rönne 2016-02-01 17:01:00
   Svara
 • Jag lyssnade på avsnittet igår och det gick rakt in i mitt hjärta! I höstas flyttade jag utomlands, är 30+ nyutbildad (men jobbar inte med det) osv..går väl emot allt vad normen säger med stadig inkomst, barn osv… och jag tar åt mig så fruktansvärt mycket av vad alla andra säger när det kommer till dessa negativa kommentarer. Jag brukar tänka på att jag just nu är superlycklig och lever livet men det är som att jag inte törs visa det för andra. För att det på något sätt är fel.
  Avslitet gick som sagt rakt in i mitt hjärta och det var precis vad jag behövde höra!

  Helena 2016-01-29 08:59:55
  Svara
  • Svar på Helenas kommentar.

   vad skönt (ja fast ändå inte, synd att du behöver höra det framförallt). det är som sagt inte att göra det som är svårt – det är reaktionerna som är jobbiga… hoppas du trivs med det du gör!! 🙂

   Sara Rönne 2016-01-29 09:20:24
   Svara
 • Lyssnade idag under min sociala paus. Vad ska jag skriva?! Jag blev så där mållös som jag kan bli ibland när jag lyssnar på eller läser klokheter som du förmedlar! Passande avsnitt för dagen och hög igenkänning!

  Katrin 2016-01-28 19:21:02 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Låter superintressant, och ämnet är något jag funderar på själv väldigt mycket. I många fall bryr jag mig inte så mycket om vad andra tycker och tänker. En annan gång kan jag verkligen må riktigt dåligt över vad jag hör på omvägar att andra säger, eller när folk verkligen ifrågasätter hur man väljer att leva sitt liv. Precis som du och Jeanna skriver här under; det är verkligen skillnad på att fråga av nyfikenhet och att ifrågasätta och lägga in (ofta negativa) värderingar. Sånt sårar oftast..

  Ser framemot att lyssna imorgon på jobbet!

  Erika 2016-01-28 12:33:07 http://www.hejaerika.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Erikas kommentar.

   ja, det är värderingen som är hela grejen och jag hoppas jag lyfte fram det på ett tydligt sätt. jag är ju frågeställare av rang och det är skillnad på frågor och frågor.

   Sara Rönne 2016-01-28 13:15:17
   Svara
 • Åh vad spännand det ska bli att lyssna på! Jag tänker ofta att jag inte bryr mej om vad andra tycker men ibland blir jag lite trött. Trycket utifrån kan vara sjukt stort och en känner sej bara som en obstinat fröken tvärt emot 😀

  Charlotta Sofia springer o trimmar 2016-01-28 10:42:23 http://www.springerochtrimmar.se
  Svara
  • Svar på Charlotta Sofia springer o trimmars kommentar.

   Sådärja! Kunde inte hålla mej från att lyssna speciellt länge eftersom jag brinner så himla starkt för just detta. Och du, fantastiskt avsnitt! Balsam för en fröken Tvärtemot-själ. Till skillnad från en annan kommentar jag såg här under, så tycker jag VERKLIGEN att detta stärker en att följa sina drömmar. Tycker det finns så många bra poänger: Det där sandkornet som skaver t.ex. Det är verkligen så det är. Det där sandkornet kan faktiskt få en, i värsta fall, att bara känna: ”Äsch, men jag skiter väl i det här då! Jag rättar mej i ledet så att människor slipper fråga och undra så mycket”. För det sliter och nästlar sej in, det där sandkornet. Då är det himla bra att ta ett steg tillbaka och bara fråga sej: Trivs jag? Om svaret är ja så är en på rätt väg tänker jag.
   Ibland kan jag inte heller låta bli att tänka att de där frågorna ibland kommer från en plats av avund? Se på dej t.ex.: Du verkar ha ett fint förhållande, har fina hem där du trivs på olika vackra platser och jobbar med det du vill. Tror det är ett drömliv för många, att många kanske tänker: ”Borde jag också?”och sedan ställer obekväma frågor för att hitta något som gör dem lite mer bekväma i att de själva inte tar steget?
   Och ja, sen är det ju faktiskt helt sjukt vilka frågor folk kan få för sej att ställa. Exempel på sådant som jag får höra är t.ex.:Vill du inte har barn snart, du vet att du inte har all tid i världen va?”, ”Är det inte svårt ekonomiskt?” o.s.v. Saker som faktiskt VERKLIGEN inte angår någon annan än mej och min sambo.

   Charlotta Sofia springer o trimmar 2016-01-28 14:31:57 http://www.springerochtrimmar.se
   Svara
  • Svar på Charlotta Sofia springer o trimmars kommentar.

   ser fram att höra din reaktion; de två reaktioner jag fått har varit lite blandade. ser fram emot en analys! 😀

   Sara Rönne 2016-01-28 10:51:26
   Svara
 • Haha! Roligt avsnitt. Tänk så mycket vi funderar på vad andra håller på med och inte. Men, ärligt talat är det ju mänskligt! och det är inte konstigt, tycker jag, att människor frågar er hur det är att bo på varsin plats. För det är ju ovanligt. jag tycker att det är superspännande att höra Persbrandt och Lundell om sitt särboskap med barn också. Det är ju intressant! Samtidigt fattar jag mycket väl vad du menar och minns hur sårad jag blev när folk ifrågasatte varför jag och min kille bara bodde ihop varannan vecka när hans barn var mindre. Det kändes liksom som att de sa att han inte ville dela hela sitt liv med mig (vilket somliga också rakt ut sa – idioter!). Så, problemet är väl inte att folk är intresserade av hur det går till, känns eller funkar – utan när de lägger värderingar i det och trycker dem på en, precis som du är inne på. Det är okej att fråga, men att ifrågasätta hur andra lever utan att ha hela bilden… vad är nyttan?

  jeanna / bliss junkie 2016-01-28 08:57:28 http://healthyliving.se/blissjunkie
  Svara
  • Svar på jeanna / bliss junkies kommentar.

   exakt; det är när värderingarna läggs i frågorna som det jobbiga blir att gå utanför normen. nyfikna frågor är bara roligt, man vill ju dela med sig och berätta när man gått efter sina drömmar!

   Sara Rönne 2016-01-28 10:32:40
   Svara
 • åh! Låter precis som vad jag behöver i dag.

  Jeanna 2016-01-28 08:27:56 http://healthyliving.se/blissjunkie
  Svara
 • Hej!
  Jag gillar podcasts och tycker om din, bra innehåll, tydligt och genomtänkt prat utan massa svammel! Jag har dock en kommentar och det är att du gör för korta avsnitt 🙂
  Jag lyssnar ofta på podcast när jag tränar, promenerar, grejar i köket eller kör bil, alltså när jag ska göra något ostört under en lite längre tid och då vill man att podcasten ska rulla så man slipper hålla på att trixa med att sätta på något annat, hitta andra avsnitt osv. Jag prioriterar därför bort alla avsnitt som är kortare än 30min på de podcast jag lyssnar på, bäst är avsnitt på ca 50min. Är det längre brukar kvaliteten på innehållet minska.

  Ta min kommentar som feedback och inte kritik! 🙂
  Kram E

  Erika 2016-01-28 08:10:11
  Svara
  • Svar på Erikas kommentar.

   Hej hej, jag gillar din kommentar. Det brukar vara så olika åsikter det där med längd på Vissa vill ha 20-30 minuter, andra vill ha en timme. jag föredrar själv roddar på 60 min – perfekt för träningspass. Mina roddar brukar vara längre när jag pratar med någon; det är svårare att hålla låda på egen hand under lång tid. Så därför brukar samtalspoddarna vara längre.

   Sara Rönne 2016-01-28 10:34:14
   Svara
 • Hej Sara!
  Jag är ert stort fan av din podd och din blogg, du inspirerar till härlig träning!
  Idag lyssnade jag dock på din podd, om ”vad ska alla andra tycka”. Jag blev lite ledsen faktiskt. Istället för att uppmana dina lyssnare att vara starka i sina val, tro på det dem gör och strunta i vad andra tycker… Så uppmanar du människor att sluta ifrågasätta andra människor.
  Jag jobbar i socialt arbete, med samtal med andra människor. Och där jag arbetar, och de flesta ställen i Sverige/världen, så pratar man om att ”Du kan inte förändra någon annan, du kan bara prata om hur du tycker/känner”. Och jag tycker detta är något du borde sprida till tjejer där ute som kanske inte har så stark självkänsla. Det kommer alltid finnas människor som ifrågasätter dig, ställer sdumma frågor och liknande. För att klara detta måste en stark självkänsla finnas där som säger ”Ja, så kan det vara, men jag valde att göra så och det känns jättebra för mig”. Bara ett tips! 🙂

  Hanna 2016-01-28 08:01:26
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Hej Hanna, jag tycker du ska lyssna igen – alternativt läsa Jeannas kommentar för du har missuppfattat mig. Att följa sina drömmar och gå utanför normen är väl VERKLIGEN att vara stark i sina val? Jag säger att det är inte jobbigt att vara annorlunda – men det är jobbigt när andra lägger värderingar i sina frågor om ens livsval. Jag blir förvånad att du verkar mena att jag inte skulle uppmana tjejer att vara starka i sig själva, det är ju det som hela min blogg handlar om. Det jag ville säga med detta är att det är inte att följa sina drömmar som är jobbigt, det som kan vara jobbigt när andra värderar ens val – och det är det man ska rusta sig för. Till exempel genom att svara med ditt tips – som jag tycker är riktigt bra. Prova att lyssna på podden med andra örat.

   Sara Rönne 2016-01-28 10:36:51
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Tess Montgomery
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger
Hälsa
Träningsglädje