Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Månsken

Det har varit månsken några nätter nu; det lyser så fint mot snön så man skulle egentligen inte behöva en pannlampa när man är ute. När det blev kväll igår tänkte jag att jag måste passa på. Passa på att göra det där som man annars är bekväm för. Som att klä på sig underställ och ytterlager, fylla en termos med varm choklad och packa ryggsäcken med fårskinnsfäll – och gå ut.

Det hade snöat hela dagen och jag styrde tidigt bort tankarna på längdskidor eftersom jag anade sladdriga spår. Istället såg jag all slags skidåkning på TV. När det blev kväll hade jag inte många steg på räknaren och trots att det blivit mörkt kändes det som att min dag bara börjat.

Hade jag tänkt som vanligt hade jag konstaterat att det kommer en morgondag och inte gjort många fler knop utan suttit kvar i TV-soffan. Men, med förra årets nyårslöfte rätt så färskt i minnet ändå – en målsättning om att leva lite mer utanför boxen – så kändes det fullt rimligt att knäppa på snöskorna klockan 20.30.

Det är när man lever utanför boxen som man får uppleva lite mer. Det var någon som sa det senast häromdagen; att hon ville skaffa hund för då skulle hon få uppleva så mycket mer. Som när solen bryter fram i regnrusket till exempel.

Det blev en fin kväll. Jag gick i djupsnön över isen och upp i skogen på Renfjället. Jag lade renfällen på snön och drack min choklad med utsikt över Årekvällen. På vägen hem spelade jag Eva Dahlgren på Spotify. Helt otippat.

Åre by night Åre by night Åre by night Åre by night Åre by night

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Tess Montgomery
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger
Hälsa
Träningsglädje