om mig

10 saker jag vill göra i helgen

Den här helgen är efterlängtad. Jag ligger lite back på allting nu; till och med sömn även om det var tänkt att jag skulle prioritera det, och det ska bli skönt att få en dos av lugn och ro och få andas in den där helgkänslan som alltid ligger som ett skönt filter just på helger. Trots längtan efter ingenting så finns det ändå massor jag vill göra. Typ det här:

1. Ta en dag i backarna här i Åre. Alltså det är så ljuvligt ute just nu så det är inte sant. Det är verkligen världsklass i pisten. Grattis alla ni som snart är på väg upp. För egen del längtar jag mest efter att hänga i Ullådalsbackarna och ta det lite piano för att istället finslipa teknik. Det är lite som med styrketräning; ibland är det bra att backa hem och nöta grundteknik. Skidlärare och personliga tränare alltså; bra grejer. Passa på att läsa detta innan du ska åka skidor!

2. Åk en långrunda längd. Gärna upp mot 90 minuter eller så. Och inte ha så bråttom. Kanske åka en längre sväng i Edsåsdalens turspår.

3. Äta våfflor i en våffelstuga och invänta januariskymningen. Det finns ett gäng att välja bland, men Lillåstugan i Ullådalen är rätt nära till hands. Varm choklad med grädde är också obligatoriskt!

4. Poppa popcorn och ringla över choklad och strössla med havssalt (och ha tålamod att låta det stelna innan man äter det). Jag kan ju passa på att se de sista avsnitten av The affair samtidigt.

5. Fylla termosen med varm choklad och bara gå ut i tystnaden och bara vara ett litet tag.

6. Kanske testa något nytt. Jag fick tips om längdspår en bit bort och kanske därmed beger mig mot Landön… fast det är lite väl långt.

7. Baka något ljuvligt en kväll. Jag har ett gäng saker på min lista och äppelkanelbullar är definitivt en av de sakerna.

8. Styrketräna. Ja men faktiskt. Jag är så sugen!!

9. Lyssna mycket pod och promenera; jag har alltid haft 10 000 steg som mål men nu har jag satt det till 12 000. Enkelt med hund, men just nu är Hazel i Hälsingland och då är det svårare…

10. Basta. Det är inte lika kallt som för någon vecka sedan men en löptur och en bastu alltså; världsbra kombo!

Ja, överlag så är jag alltså riktigt pepp på helg. Synd bara att den är så kort för jag vet omöjligt hur jag ska få plats med alla de där tio punkterna på mina helgtimmar.

Vad ska du göra i helgen?

Sara Rönne Åre

13 kommentarer
 • Snön verkar ligga kvar lite till här i Skåne så jag hoppas kunna ta mig ut på en (kanske årets sista) längdtur. Annars blir det löpning istället. Det blir också middag med vänner och simning med familjen. Behöver förmodligen städa lite också, eventuellt. :) Kram!

  Nellie 2016-01-22 13:35:58 http://www.minvardagshälsa.se
  Svara
 • Haha, jag skulle kunna ta den där listan och göra den till min! Den är i alla fall väldigt snarlik min egen. Dina popcorn måste jag testa någon gång, det lät ju hur gott som helst! Vi har lovat ungarna att inte hålla på med husfix alls den här helgen utan bara åka skidor och där är det många viljor som gör att dagarna kommer att bli fullspäckade. Sen får vi se vad vädret och berget ger oss förstås men en kombination av Tegeskogen, toppåk och piståkning genom hela systemet skulle inte vara så dumt om vi kunde genomföra. Varm choklad med vispgrädde (eller minimarshmallows) är ett måste under helgen. Har längtat efter att blanda till en Aperol Spritz medan vi eldar upp bastun och när barnen sover då ska vi fixa högtalare ute i bastun och vitsåpa hyllor (det räknas knappast som husfix när dom sover ;)). Långpromenad med hunden, ett styrkepass och ett yogapass vill jag också hinna med. Mycket bilåkande blir det också, med sju podavsnitt av Träningsglädje Talks. Helgen kommer att bli grym! Hoppas du får en riktigt härlig helg och kan pricka av så mycket som möjligt på din lista!

  Diana 2016-01-22 00:21:05
  Svara
 • Vilken underbar helg det låter som, tack för alla tipsen!

  Clara Edvinsson 2016-01-21 22:53:47 http://www.claraedvinsson.se
  Svara
 • Vilken grym lista! Jag vill typ hänga med dig på allt du tänkt göra, men har lite svårt att ta mig till Åre i helgen.. Men lite liknande vill jag också åka längd. Det finns nu ett 900 meters spår på Gärdet, haha. Och så vill jag styrketräna, äta kladdkaka med glass, kanske gå på bio med barnen och åka snowracer. Blir fint med helg!

  Anna - Trend o träning 2016-01-21 21:35:40 http://www.trendotraning.se
  Svara
  • bra kombo alltihop det där tycker jag!! ha en strålande fin helg anna!

   Sara Rönne 2016-01-21 21:51:17
   Svara
 • Klokt att hämta hem lite och jag känner igen känslan av att längta efter ingenting men vilja göra massor. Bra saker du listat, ha en energifylld helg :)

  Katrin 2016-01-21 21:10:12 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
  • du med katrin; mot alperna!! :)

   Sara Rönne 2016-01-21 21:12:45
   Svara
 • åh ja, helgen är SÅ efterlängtad nu! låter underbart med längdskidor och framförallt besök i våffelstugan! Jag ska se till att få bort småfix som stressar mig. Samt umgås med nära o kära <3

  ISA 2016-01-21 19:56:21 http://isabyl.devote.se
  Svara
  • låter som det kan bli en fin helg!

   Sara Rönne 2016-01-21 21:03:17
   Svara
 • Fina ting =) Hoppas den blir underbar. Jag ska försöka spendera massa tid utomhus då det lovas sol :)

  Mari 2016-01-21 18:45:54 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
  • oh vad härligt!!

   Sara Rönne 2016-01-21 21:03:36
   Svara
 • Fredagen startar jag (kanske) med ett morgonåk i VM 8: an och spenderar resten av dagen i backen. På kvällen har jag och mitt sällskap en middag på Capo inbokad, efter tidigare tips av dig i bloggen. Lördag är sista dagen i Åre efter en vecka i byn och som förmodligen avslutas som tidigare dagar i veckan, med en kall öl i bastun. På söndag säger vi hej då för denna gång och på återseende, packar bilen och åker 100 mil söder ut för att komma hem.

  Sandra 2016-01-21 17:46:32
  Svara
  • härligt!! hoppas ni gillar capo! :)

   Sara Rönne 2016-01-21 21:04:44
   Svara
Visa alla kommentarer
Skicka Kommentar

Tack, din kommentar publiceras när den godkänts av en redaktör.

Man
Niklas Berglind
senaste
Lifestyle
Linn Herbertsson
1 tim
Creative
Sandra Beijer
1 tim
Home
Amelia Widell
1 tim
Home
Daniella Dansson
1 tim
Creative
Sandra Hjort
1 tim
Home
Andrea Brodin
2 tim
Man
Philip Conradsson
2 tim
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
2 tim
Man
Martin Hansson
3 tim
Mode
Petra Tungården
3 tim
Man
nycstreetjournal
4 tim
Hälsa
Foodjunkie
4 tim
Man
Charlie Lindström
4 tim
Home
Julia K
4 tim
Creative
Linn Wiberg
4 tim
Hälsa
Josefines Yoga
5 tim
Hälsa
Fannie Redman
5 tim
Hälsa
Anja Forsnor
5 tim
Lifestyle
Dasha Girine
5 tim
Mode
Pamela Bellafesta
5 tim
Creative
Sara Edström
5 tim
Mode
Linn Eklund
5 tim
Lifestyle
Sanne Alexandra
5 tim
Man
Johan Hurtig
7 tim
Home
Sanna Fischer
8 tim
Hälsa
Träningsglädje
8 tim
Lifestyle
Tess Montgomery
8 tim
Creative
Flora Wiström
9 tim
Hälsa
PT-Fia
9 tim
Man
Kevin Triguero
16 tim
Hälsa
Raw Clarity
19 tim
Mode
Emelie Wikström
21 tim
Mode
Fanny Ekstrand
1 dag
Hälsa
Hanna Göransson
5 dag