Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Lofsdalen

Jag är i Lofsdalen och mår gott i en fantastiskt fin storstuga; Fjällripan Lodge, alldeles vid sjön som vi ser mellan snöglittrande granar. Ett stenkast härifrån rullar skidliften och det finns både skoterleder och längdskidspår. Tystnaden är påtaglig och lugnet är totalt.

Men jag är inte här för skidåkningen – jag är här med mina kollegor för konferens! Och ikväll fick vi en alldeles förträfflig upplevelse på Uppvallens fäbod som är en riktig liten pärla här i Lofsdalen.

En taxi lämnade av oss i mörkret vid vägkanten. Ett stenkast därifrån såg vi första ljuslyktan och där borta väntade en söt liten fäbod med sprakande vedkorg utanför och där inne sprakade brasan och spred ett varmt sken.

Vi välkomnades med varm äppeldryck i en liten glasflaska; det doftade som kryddig äppelpaj och var alldeles ljuvligt. Det var också dukningen som väntade vid bordet; rutiga tygservetter och ljusstakar i renhorn och detaljer i trä och träkåsor som vattenglas. Fjällromantik på hög nivå.

Uppvallens fäbod håller öppet sommar och vinter och är något som måste upplevas; så leta upp dem på Facebook och Instagram om du har vägarna förbi Lofsdalen.

Vi serverades fondue med såväl grönsaker som renkött och älgkött. Efteråt serverades vi en pavlova och kokkaffe från lemmelkaffe och när vi lämnade fäboden möttes vi av en stjärnhimmel med månsken som lyste upp och gjorde verkligheten till ett overkligt vykort.

Lofsdalen Fjällripan lodge Lofsdalen Fjällripan lodge Lofsdalen Fjällripan lodge Lofsdalen Fjällripan lodge Lofsdalen Fjällripan lodge Lofsdalen Fjällripan lodge Lofsdalen Fjällripan lodge Uppvallens fäbod Lofsdalen Uppvallens fäbod Lofsdalen

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Varm äppeldryck skulle jag vilja se mer av! Jag testade det med kanel på en fikapaus under en löprunda i höstas och det var riktigt gott och fräscht. Varm choklad i all ära men det är ju bra med lite variation ibland.

  Kari 2016-01-20 21:38:26 http://forskojsskull.se
  Svara
 • Men Sara- du är ju grym på att hitta saker till min bucketlist;)
  Tack tack!
  Uppvallen it is.

  Ha de fortsatt gott i härliga Härjedalen!

  alex 2016-01-19 22:03:42 http://www.alexochcarin.wordpress.com
  Svara
  • Svar på alexs kommentar.

   tack alex, det finns så mycket!! och jag ser fram emot att testa ditt skidspårstips framöver!

   Sara Rönne 2016-01-19 22:22:28
   Svara
 • Men vad mysigt, Som en liten julsaga =)

  Mari 2016-01-19 18:59:16 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Det ser ju magiskt ut!! Precis vad jag skulle behöva en stund av just nu.

  Anna Jansson 2016-01-19 18:18:36 http://www.annamjansson.se
  Svara
 • Härligt med konferens i Lofsdalen,fin by! Fjällripan har jag åkt förbi flera gånger och tänkt att det vore ett mysigt ställe att bo på men det har liks aldrig blivit av, skoj att få se dina bilder därifrån. Hoppas du haft det bra i Härjedalen!

  Katrin 2016-01-19 17:39:16 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Oj, vad suget på fjällsemester kan dyka upp snabbt minsann 😉

  Jessica 2016-01-19 11:53:17 http://blinkalilla.com
  Svara
 • Vad härligt och mysigt det både låter och ser ut!

  Clara Edvinsson 2016-01-19 10:21:51 http://www.claraedvinsson.se
  Svara
 • Härlig kontrast mellan inläggen. Mother i Stockholm följt av Uppvallens fäbod! Skönt när livet kan bjuda på så olika saker på så kort tid!

  Eva 2016-01-19 09:11:00
  Svara
 • Vilket fantastiskt ställe att ha konferens på! Hoppas att det har varit givande och att ni fått bra idéer, hämtat energi och haft riktigt roligt!

  Har precis scrollat tillbaka i flödet för att påminna mig om allt som jag tänkt kommentera på men inte tagit mig tid till att göra tidigare. Har njutit av alla fina härliga vinterbilder du bjudit på under jul, nyår och de här första veckorna på det nya året. Badtunna är ljuvligt men jag är nog mer bastutypen, helst vedeldad (kan sitta i flera timmar!). Dina äventyr på islandshäst såg ju otroligt härliga ut, både på barmark och i snölandskap. Blir påmind om att jag fortfarande inte gjort den där längdpremiären som jag tänkte skulle bli av under julledigheten, dags att ta tag i det!

  Just ledord har jag fokuserat mycket på under de senaste åren och valt ett nytt ord varje år som jag på olika sätt tagit med mig och låtit styra, eller kanske snarare vägleda, i olika sammanhang och på olika sätt under året. När jag utvärderade förra året och började fundera över ett ord för 2016 fastnade jag inte för något särskilt ord utan istället valde jag ett citat eller manifest för året. Sen har jag också sammanfattat mål och idéer kring hur jag vill spendera det nya året. Tycker det är väldigt intressant att höra hur du resonerar kring dina mål och intentioner med det nya året och håller med om att alla mål man har och hur man vill utforma året liksom utvecklas över tid och är en pågående process. Även om vissa mål kan vara väldigt tydliga i början av året så kan de ju behöva justeras lite på vägen. Ser fram emot att få följa dig och se hur året utvecklas.

  Måste prova att göra den där pizzadegen som inte behöver jäsa! Att testa nya recept och variera till exempel min frukost mer är två saker som står på min lista 2016.

  Har inte hunnit lyssna igenom poddarna som du gjort med Craft ännu men ska ladda ner och lyssna i bilen på väg upp till Åre på fredag. Crêperiet har jag ännu inte testat, och Arnes vill jag också kolla in. Om toppen är öppen i helgen vill jag gärna testa Bistrologiskt eller toppstugan om den är öppen. Har du varit där?

  Min USA bucket list är hur lång som helst och jag har fortfarande aldrig varit där. Precis som på din hittar man Highway 1, Colorado, San Fransisco, Grand Canyon, Yosemite; Aspen och Maine på min bucket list. Vill även till New York, Los Angeles, Joshua Tree, Las Vegas (bara för att det verkar så galet), Boston, Washington, Nashville, Minnesota, Michigan. Jag vill föra boskap till häst (fast jag inte ens kan rida) och bo på ranch i Montana, utforska Washington State, Hawaii, Utah och Alaska som verkar helt fantastiska miljöer på så olika sätt. Har en hel bucket list för Kanada också!

  Oerhört insiktsfullt om att träffa nya vänner och att vara öppen för möten och människor. Jag har alltid varit urdålig på mingelprat och att börja konversera med folk jag inte tycker jag verkar ha något gemensamt med, vilket jag försöker bli bättre på. Jag har en förmåga att skapa mig en bild av människor efter bara några minuter och kan blir helt lyrisk över att ha träffat nya personer som jag tror är på ett visst sätt och sedan blir jag så besviken när det visar sig att jag har fel. Försöker bli bättre på att ta nya möten lite lättsammare. Tycker det är svårare att hitta nya människor att umgås med när man blivit äldre då många verkar ha ”satt” vänkretsen redan. Och har man barn (som jag har) upplever jag det ännu svårare eftersom alla har fullt upp med sitt och man aktivt måste ta sig tid att underhålla vänskap, det verkar ligga längst ned på priolistan för många. Precis som du nämner (tror du pratade om det här i podden också) så finns det ju olika typ av vänskap och man umgås på olika sätt med olika vänner, men för alla sorters vänskap så behöver man ju investera tid och energi. Vet inte riktigt vart jag vill komma, men jag gillade ditt inlägg om att träffa nya vänner!

  Diana 2016-01-19 00:04:04
  Svara
  • Svar på Dianas kommentar.

   Jag känner sååå igen mig i Dianas inlägg här ; att jag försöker anstränga mig och vara öppen för att träffa nya vänner och lära känna kollegor bättre. Men jag blir ofta besviken när de visar sidor jag inte alls gillar. Vet att olikheter är berikande men …. Jag har dock med åren blivit bättre på att vara öppen för nya bekantskaper. Något jag kan rekommendera är att byta jobb relativt ofta , på mina olika arbetsplatser har jag träffat många intressanta och ointressanta bekantskaper som berikat mitt liv. Sara: vilka fantastiska bilder du tar , jag är själv på fjällsemester nu och det är FAB 🙂

   Lisa 2016-01-19 17:01:46
   Svara
   • Svar på Lisas kommentar.

    haha håller med dig i ditt tips; byt jobb ofta!! plus; skaffa blogg! 😀 och du, TACK!! var i fjällen är du?

    Sara Rönne 2016-01-19 21:40:33
    Svara
  • Svar på Dianas kommentar.

   älskar din långa kommentar!! 🙂 jag var på bistrologiskt i somras; men ser fram emot att testa dem i vinterskrud. bra mat är en sak – bra service en helt annan och de fallerade liiiiite på det senare i somras.

   Sara Rönne 2016-01-19 13:42:18
   Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Chrystelle Eriksberger