Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mother Stockholm

Stockholms största restaurang har öppnat på Mäster Samuelsgatan 19. Det är stjärnkockarna Melker Andersson, Danyel Couet, Martin Vall och Jonas Svensson som öppnar restaurangen Mother i Stockholm – med fokus på frukost, lunch och middag helt utan vitt, raffinerat socker.

Att det skulle vara en hälsorestaurang vill man inte riktigt mena, men det ska ändå vara bra mat. Istället för vitt socker använder man till exempel honung, agave, björk- eller kokossocker.

Till restaurangen Mother går man från tidig morgon (runt 7.30) till sen kväll (typ kl 01 förutom måndag-tisdag) och möts av en skön avslappnad stämning som passar de flesta sällskap antingen om man vill slinka in spontant eller boka bord. Här är deras sajt!

Restaurangen är uppdelad i flera olika delar vilket ger en skön dynamik lite beroende hur man vill sitta och vilken stämning man vill ha. Jag och min sambo valde ett högt bord med barstolar för att få lite översikt.

I alla bord finns som inbyggda skärmar där du scrollar igenom menyn och beställer vad du vill ha genom en app; sedan serveras rätterna direkt efter beställning. Ett lyckat koncept eftersom man kan välja att äta lite olika saker i sällskapet.

Jag valde ett antal smårätter (kronärtskockssoppan var riktigt bra) medan min sambo åt en ”bowl” (kött, nudlar och grönsaker i buljong). Sedan blev han också sugen på en soppa och beställde in det med.

Efteråt tog jag en cappuccino och så delade vi på två efterrätter. Bland annat en glass på citron och korngräs som var makalöst len och god. Just då stod Melker bakom disken och det är ju kul med en touch av stjärnkock!

I en intervju har Melker sagt att Mother är hans mest personliga restaurang och vi vill ha med den sympatiska omtanken om människan, miljön och jorden. Restaurangen är i ett miljömärkt hus och alla material är certifierade. Vi har till exempel ett visst tryck i vattenkranarna, så att det inte ska gå åt för mycket vatten.

Tanken är att Mother ska vara ett bra ställe för de som är vegetarianer, veganer eller som har allergier. Många av rätterna är gluten- och laktosfria och man har märkt ut de rätter som innehåller gluten, istället för tvärt om.

Gillar du sådana här typer av ställen ska du absolut gå och fika eller äta på Paradiset Matmarknad!

Restaurang Mother i Stockholm Restaurang Mother i Stockholm Restaurang Mother i Stockholm Restaurang Mother i Stockholm Restaurang Mother i Stockholm Restaurang Mother i Stockholm Restaurang Mother i Stockholm

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Åh gud vad gott!! kolla gärna in min träningsblogg som jag skriver från Australien 🙂 skulle bli superglad om du ville följa mig på Blogkeen :)kram

  Fitbyelin 2016-01-18 11:47:17 http://nouw.com/Fitbyelin
  Svara
 • Du är en fin inspiratör – tack för det <3
  Tusen kramar!

  Göteborgsmamman 25årig tvåbarnsmamma 2016-01-16 18:02:06 http://goteborgsmamman.se
  Svara
 • Vad spännande! Hit vill jag verkligen gå, verkar som ett bra koncept. Får fix barnvakt här hemma snart bara…

  Marja - Baka Sockerfritt 2016-01-16 15:15:40 http://bakasockerfritt.se
  Svara
 • Jag måste pröva den. Undrar om jag kan få sonen att vilja gå dit på sin födelsedag i helgen istället för till TGIF, som känns som raka motsatsen (på alla sätt)… Och Paradiset, jag älskar Paradiset. Eftersom jag bor bredvid är jag där flera gånger i veckan, för att fika, bruncha, luncha samt inte minst köpa hem deras fantastiskt goda deli-mat, som dessutom är riktigt prisvärd!

  EmmaS 2016-01-15 13:05:25
  Svara
  • Svar på EmmaSs kommentar.

   haha ja du kan ju prova!! locka med appen som man beställer via, om han går igång på sådant. finns en burgare på menyn också. 😀 önskar jag bodde närmre paradiset; eller det gör jag ju men tvärs över fjärden så nära fågelvägen men längre den vanliga vägen…

   Sara Rönne 2016-01-15 13:34:43
   Svara
 • Härligt tips! Jag har provat app-resturang här i Jönköping, det var lite lustigt att få en notis om att maten var klar och sen hämta maten vid disken. Framför allt tyckte jag att det kändes lite off att använda sin egen mobil i samband med beställning och middag. Det går emot min önskan om att vara lite mer närvarande. Men Mother verkar ju ha löst det med egna resturangskärmar om jag förstår det rätt.

  Anna Jansson 2016-01-15 12:51:56 http://www.annamjansson.se
  Svara
  • Svar på Anna Janssons kommentar.

   ja precis, man använder inte sin egen – plus maten blir serverad. det är ju det som är tråkigt med ställen som vapiano, att man spenderar den mesta tiden i olika köer.

   Sara Rönne 2016-01-15 13:31:52
   Svara
 • Wow, måste besökas! Bor i Piteå men har inte sett till Piteålöjrom på någon av våra matvaruaffärer …

  Karolina 2016-01-15 12:22:48 http://karolinakowalska.blogg.se
  Svara
 • Älskar dina restaurangrecensioner! Det här låter absolut som ett ställe i min smak och får testas vid nästa Stockholmsbesök! Och den obligatoriska frågan… hur var cappuccinon? 🙂

  Anna (orka mera) 2016-01-15 10:55:46 http://piggelina.se
  Svara
  • Svar på Anna (orka mera)s kommentar.

   haha vågar inte uttala mig om cappuccinon för jag känner mig så inferior till dig som är proffs. jag tyckte den var god, lite lik espresso houses cappuccino… haha.

   Sara Rönne 2016-01-15 12:07:16
   Svara
 • Fint ställe! Dit ska jag absolut försöka gå när jag åker till sthlm nästa helg!
  Trevlig helg!

  Erika 2016-01-15 10:15:41
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg