Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nya caféer och restauranger i Stockholm

Jag är i Stockholm. Bland puls och trängsel och allt nytt och härligheter. Som vanligt blandar jag mina dagar här med skönt häng hemma i lägenheten och jobb på café som samsas med en frukost eller lunch med en vän. Idag hann jag med dubbla kaffe på Café Pascal och ingen kaffe alls men ändå lite tid på Kaffeverket.

Även om jag boostar mitt förråd med inspiration och fyller på min verktygslåda med smart input från mitt nätverk, så har jag en skugga med kvävd dysterhet som liksom följer efter mig. Inspirationen från ett möte försvinner snabbare än vanligt, och känslorna trängs inom snävare ramar. Vissa dagar är så, även om inget allvarligt har hänt och jag på riktigt inte är varken ledsen eller bekymrad över något. Dagens värsta är bara att jag inte sprudlar.

Som alltid när jag är i stan så har jag vissa måsten; saker jag längtar till när jag är här. Caféjobb är en av de sakerna – men också att träffa personer jag inte sett på länge, och det gör jag oftast ute på stan. Eftersom jag har en förmåga att alltid glömma bort vilka ställen jag är nyfiken på att prova, och därmed alltid bestämmer dejt på något tryggt och kanske lite tråkigt, så kommer här min lista till mig själv (och kanske till dig, om du vill) över ställen att prova.

 

Ställen jag vill prova för bra frukost i Stockholm:

 

Nytorget 6

Newt (gamla Vurma på Kungsholmen)

Pom & Flora

Urban Deli Sveavägen

(Klassiker jag gillar är Café Pascal, Kaffeverket och Mellqvist)

 

”Nya” restauranger i Stockholm som jag är nyfiken på:

 

Motherhood (som kör helt sockerfritt)

Le Rouge

Meatballs for the people (Bockholmengruppen står bakom denna restaurang – som med Nybrogatan 38 och Nytorget 6 och stället där vi åt julbord som också ska vara väldigt fint på sommaren)

Koloni Biblioteksgatan

Ljunggrens nya Råbaren (de har också frukost)

(Klassiker jag gillar är Griffins Steakhouse och Kommendören)

 

Om du har testat några av ställena som jag är nyfiken på – berätta hur det var! Eller om det finns fler ställen som måste upp på min lista…

Sara Stockholm icebreaker IMG_6067 Sara Stockholm icebreaker IMG_6068 Stockholm Sara IMG_6083

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Jag bara älskar frukost 🙂
  Njuter av det varje dag, länge..

  De ställen du har på din frukostlista vill jag också testa 🙂
  Pom &Flora har jag varit på, gillar stället!

  Konditorn&Bagarn i Hökarängen är mitt favvoställe på hemmaplan, i stan är Åsö Bageri ett säkert kort.
  Frukostbuffén på Urban Deli på Sveavägen måste jag bara testa snarast!!

  Rival vid Mariatorget ska ha grym frukost!

  Linda Assarsson 2016-02-06 12:00:28 http://lindaassarsson.blogg.se
  Svara
 • Wow så mycket det finns att välja på i vår hufvudstad 🙂
  Du som är en träningsmänniska och tränar utomhus även då det är vinter. Kanske du skulle vilja kolla detta: När man är ute på vintern då det är kallt är det viktigt att andas genom näsan. Kolla här om du vill veta varför http://kikkisandstrom.se/vill-du-veta-varfor-du-ska-andas-genom-nasan-da-det-ar-kallt

  KikkiSandström 2016-01-13 16:46:49 http://kikkisandstrom.se
  Svara
 • NEWT (Food & Bread) – perfekt ställe för frukost, en klar favorit. Finns några olika frukostpaket att välja på beroende på hur hungrig du är. Gott kaffe, grymt bröd med olika fyllningar och smarrig yoghurt/chiapudding med några olika toppings. Väldigt flexibel och trevlig personal, inga problem för vare sig gluten- eller laktosintoleranta att äta här. Vet inte hur det ser ut på helger men en vardagmorgon finns det gott om plats att frukostera där 🙂

  Sofia 2016-01-13 14:49:38 http://mynextworkout.se
  Svara
 • åh, Le Rouge hängde jag och min kille massor på när vi träffades vintern 2008! Glada minnen. Sjukt goa drinkar. och så snyggt där inne! jag har inte ätit ute så mycket hemma på senaste, men har tipsat dig om Shanti på min gata och gör det igen. Även Tehran grill på Rörstrandsgatan är supergott, men slö service. Numera finns en rolig polack på Tomtebogatan också som rekommenderas. Piast heter den. Surfers som har Sichuan på Regeringsggatan är så roligt och gott och originellt. prova! och har du varit på Shibumi? Top notch. så jäkla bra. jag kan ju hålla på hur länge som helst som du märker…

  jeanna / bliss junkie 2016-01-13 10:19:15 http://healthyliving.se/blissjunkie
  Svara
 • Om du gillar ost MÅSTE du gå till Gamla Amsterdam på Hornsgatan. Det är en supermysig liten ostbutik som nyligen har fått serveringstillstånd. Jag har varit där flera gånger och kurat ihop mig bland alla levande ljus och dova färger – perfekt nu på vintern. Butiken/baren är yttepytteliten, men personalen är så himla kunnig och trevlig när dom guidar en genom ens val av ost, öl och vin. Billigt är det också!

  Annie 2016-01-13 08:40:50
  Svara
 • Syrran & mannen är på Le Rouge ikväll (därför jag barnvaktar) och utnyttjar julpresentkortet jag gav dem. Vet att det var awesome för några år sedan, men ska ta en recension när de kommer hem.

  Har du testat Miss Voon? Fantastiska asiatiska mellanrätter, som inte är jättebilliga men ooooh så goda. Sist jag var på East åt jag också helt sjukt bra asiatiskt, en gammal rackare men verkligen värt ett besök. Fast du har säkert testat dem många gånger förr 🙂

  Annars är jag nyfiken på Mother och Aloe (i Älvsjö). Det sistnämnda ska vara galet bra, men kräver ju en liten tripp!

  Katta 2016-01-12 23:39:03 http://www.bucketlife.se
  Svara
  • Svar på Kattas kommentar.

   Le Rouge har ju gjort om så förhör dem extra noga!! Har inte testat Miss Voon – måste göras. Och East!! Så länge sedan jag var där!!!

   Sara Rönne 2016-01-12 23:52:19
   Svara
 • Åh ser fram emot att läsa uttalande om samtliga frukostcaféer 😉 har på min goal-list att äta mer frulle ute nu! snickarbacken är fö jättemysigt och bra! kanske inte största utbudet, men gillar miljön!

  ISA 2016-01-12 23:28:58 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Ja, Pom och Flora! Så trevligt! Skrev lite om det här;
  http://livetfrandenljusasidan.se/2015/10/27/cafe-frukost-stockholm-pom-flora-stockholm/

  Och så tänker jag spontant Teatern. Men jsg får återkomma till det lite närmare efter imorgon kväll då jag testat. 🙂

  Lisa & livet från den ljusa sidan 2016-01-12 21:52:21 http://livetfrandenljusasidan.se
  Svara
 • Pom & Flora är riktigt bra. Testa det snarast. Bra plats att sitta själv och reflektera, kanske just sådana dagar när man lite ur form.

  ingela 2016-01-12 21:26:36
  Svara
 • Frukosten på Nytorget 6 är god 🙂

  Mari 2016-01-12 19:07:52 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Tänker att, för att vara så där härlig och sprudlig, då måste en nog ha några osprudliga dagar ibland också, som för att känna skillnaden. Hoppas du känner dej gladare imorgon redan 🙂
  Så himla bra med en sån där lista också: Alltid när jag är i Stockholm så slutar det med att jag hamnar på något ”nödställe” när jag blir för hungrig. Tanken är alltid att jag ska testa något kul, nytt, men det blir sällan så.

  Charlotta Sofia springer o trimmar 2016-01-12 18:24:16 http://www.springerochtrimmar.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger