Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Johanna Andersson – vår egen yogaguru

Det är något magiskt med Johanna Andersson; med hennes sätt att vara, prata och guida oss på mattan. Trots att jag aldrig riktigt lyckats tämja yogan minns jag hennes klasser med värme. Därför var det extra härligt att få göra en intervju med henne till Metro Mode Hälsa.

När jag läser vad hon tycker om yoga så är det nästan så att jag blir sugen på att ta upp mitt yogaliv igen. Såhär säger Johanna:

För mig innebär det intelligens, närvaro, kontakt, smidighet, styrka. När jag yogar är det som att jag tar hand om min kropp och själ. Det är aldrig ett straff, en strävan efter något jag inte är eller har. Jag känner mig som ett lejon som slickar sin päls. Sen gillar jag att lägga in lite explosivitet så att pälsen rufsas till lite då och då; som thaiboxning, kettlebell, tyngdlyftning och ibland löpning.

Dessutom beskriver hon känslan av ”vältränad” på ett fantastiskt bra sätt; långt bortom kilon och vikter och tider:

När jag känner mig vältränad kan jag hoppa in på de flesta pass och känna att jag hänger med styrkemässigt och konditionsmässigt men kanske framförallt att jag har intelligensen i nerv och fascia att utföra rörelserna på det smartaste och effektivaste sättet efter min kropps förutsättningar.

Jag tycker att det är träffande att Johanna plockar in ordet intelligens i när hon pratar om träning. Har du tänkt på träning på det sättet förut?

> Här läser du hela intervjun med Johanna Andersson

Fler personer som jag intervjuat till Metro Mode Hälsa är till exempel Kalle Zackari Wahlström (som också säger sjukt bra saker).

Och om du undrar över min yogaresa så är yoga något som alltid legat i mitt bagage; just nu är det nerpackat längst ner i väskan men ett tag hade jag det väldigt lättillgängligt. Jag har varit på yogaresor och jag har gillat bikram (men aldrig ”vanlig” ashtanga) – till exempel. Såhär kunde det se ut då:

> Känslan efter Hot Mojo yoga på SATS

> En januari för några år sedan utmanade jag mig själv med att yoga 30 minuter varje dag

> …och ibland skrev jag inlägg med rubriken ”jävla yoga” också

Johanna Andersson yoga

Foto: Johanna Andersson

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Ja! vilken bra beskrivning på vältränad. Har kanske tänkt det utan att få ner det i ord på det där sättet. Vältränad är absolut en känsla i kroppen och inte något som ser ut på ett visst sätt.

  Jenny 2016-01-15 07:08:11 http://jemppari.blogspot.com
  Svara
 • Har inget med ämnet att göra men har du hört det här: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/658282?programid=793 För visst har du skrivit om frågan; vad är hälsa? Tips iaf 🙂

  Fanny 2016-01-12 21:48:59
  Svara
 • Har ju precis börjat med Yogobe och Johanna var den första och hittills bästa instruktören jag har haft. Härlig, inspirerande och duktig!

  Emmi i Österrike - explorista.se 2016-01-12 19:58:08 http://explorista.se
  Svara
 • Jag har verkligen svårt att fastna för yoga, blir så himla lätt rastlös – men jobbar på det! Igår testade jag Sats nya grej Online Training, och då ett pass yin yoga. Och det var Johanna Andersson som ledde passet! Grymt!

  Träningsblogga - Ida 2016-01-12 16:58:26 http://traningsblogga.se/
  Svara
 • Johanna är verkligen inspirerande! Jag startar alltid min morgon med 10 minuter yoga. Det låter kanske som kort tid men det är lagom för att väcka kroppen till liv och starta dagen med ett lugn. Hoppas du packar upp din yogaväska snart 🙂

  Jessan 2016-01-12 15:53:40 http://jessansworld.blogg.se
  Svara
 • Jamenjaaa, intelligens ♥
  Särskilt tack för det här inlägget, det är mitt-i-prick!

  Nina 2016-01-12 14:41:10 http://www.yogahjartalopning.com
  Svara
 • Johanna är verkligen grym. Jag har gått på flera klasser och hon slänger ofta in så där kloka ord som fastnar. Nu hoppas jag få möjlighet att se mer av henne under min praktik på Yogobe – i alla fall via filmerna jag ska komma igång & yoga med 🙂

  Kram & ha en fin dag Sara!

  Anna - Trend o träning 2016-01-12 07:55:16 http://www.trendotraning.se
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Dasha Girine
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg