Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mot nya upplevelser

Idag packade jag mina väskor och stoppade både Hazel och sambo i bilen och åkte söderöver. Jag kommer vara på resande fot under tio dagar med stopp på flera olika ställen för både jobb och upplevelser. Vi hade förmånen att åka i dagsljus och vintern visade sig från sin allra vackraste sida med -20 grader och solsken och med regnbågar som tronade som pelare rätt upp i skyn.

Vi stannade för köttbullar i Åsarna och hade en viss Wassberg ett bord bort; precis bredvid den tavla som hänger till minne från hans skidframgångar. Hela restaurangen andas frisk snorsport på ett härligt men lite gammaldags sätt och vi gör gärna ett stopp just här. Kungs grill i Svenstavik ska också vara ett bra ställe längs vägen enligt experten som jag intervjuade till den här artikeln.

Podcastspelaren gick varm i bilen och jag kan rekommendera Styrkebyråns avsnitt om träningstrender under 2016 (jag känner mig rätt så trendig faktiskt som fokuserar på såväl upplevelser som träning utomhus och i skogen och dessutom ägnar mig åt hästridning i år) och även podcasten Bubbel & Mjölksyra som Madde (Fitnesscoachen) startat – särskilt avsnittet som heter ”nörderi om muskler” som är riktigt intressant!

I Bollnäs hoppade min sambo på en buss vidare till Stockholm medan jag styrde bilen en bit vidare ut på landet. När jag ställt in väskorna innanför ytterdörren tog jag ficklampan och Hazel och gick ut en sväng i skogen. Det snöade och när jag riktade ficklampan rätt upp i luften var det som att världen strösslades av diamanter i mörkret. Så fantastiskt vackert!

Om det fortfarande är -20 grader hos dig, eller kallare, så testa att koka vatten och häll i en bägare – och kasta det ut i luften!

Ikväll blir det hemmamys framför en sprakande brasa och med många koppar te. Imorgon far jag vidare på andra äventyr. Typ sådant här.

Fröå gruva Bergstugan IMG_5779

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Ha så underbart imorgon. <3 hörde att du skulle komma ner i helgen. Jag kanske kikar förbi beroende på temperatur. Kram.

  lina 2016-01-08 22:43:07 http://ljungdahlskan.blogg.se
  Svara
 • Tack för mysigt häng igår! Repris får det bli! Så vacker bildag idag. Och Hur sjukt, vi måste missat varandra precis idag i Åsarna! Herr Wassberg är nästan alltid där på lunch när vi stannar där så gissar att han är ständig lunchgäster på sitt hak.

  uppochhoppa 2016-01-08 22:31:31 http://www.uppochhoppa.se
  Svara
  • Svar på uppochhoppas kommentar.

   sitter förmodligen alltid vid just sitt bord också 🙂

   Sara Rönne 2016-01-09 10:18:26
   Svara
   • Svar på Sara Rönnes kommentar.

    Helt rätt! Thomas sitter helst vid ”sitt” bord. Nästa gång ni passerar (om ni har längdskidor med er) så stanna till och åk ett varv i ”hans” spår. Om det kommer mer snö så rekommenderar jag kyrkspåret som utgår från gamla kyrkan längst uppe i ”Åsbyn´”. Just nu är det bäst att åka från skidskyttestadion (åk upp vid nya kyrkan nära Skicenter) eller åk från skidstadion. Till skillnad från spåren i Östersund som oftast bara sköts om på vardagar så är Thomas ute och pysslar med spåren även på helger om han är hemma 🙂

    OBS! Kom i håg att lösa spåravgift på Skicenter. Det kostar en slant att hålla igång konstsnöanläggningen.

    Sara Borg 2016-01-09 10:28:12 http://saraborg.blogspot.se
    Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Chrystelle Eriksberger