Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina mål för 2016

Det nya året har ringt in och jag har länge tänkt på hur jag vill att mitt 2016 ska bli. Jag har haft lite svårt att formulera dem. Jag vet precis hur jag vill spendera kommande år men ändå är det svårt att få ner i ord. Allt jag vill med det nya året är inte klart bara för att det är den 1 januari, men några funderingar har ändå klarnat.

När jag åkte längd i Edsådalen, precis i det stadiet där det gick från riktigt uselt till riktigt bra så tänkte jag för mig själv att 2016 ska bli året då jag utmanar mig, lär mig och utvecklas.

Men vad menar jag med det? Och orkar jag verkligen? Att utmana sig själv, lära och utvecklas är faktiskt väldigt jobbigt. Det kräver mod och ansträngning.

Ett år behöver inte innehålla konkreta målsättningar, det kan också innehålla ledord. Just utmaning och utveckling ska nog få bli mina och ska gälla i stort och smått.

Jag tänker att utmaning och utveckling kan stå för mycket olika saker; att springa långt eller ta mer plats i olika sammanhang oavsett om det är i jobbet eller privat. Att våga göra allt det där man tycker är lite obekvämt till exempel. Eller att slå till på saker man tvekar inför.

Så när den jobbiga känslan kommer ska jag tänka på mitt ledord och begrunda huruvida det som står framför mig möjligtvis är ett tillfälle för utmaning.

För mig är varje månad lite av ett nytt projekt och jag ska vara ännu duktigare på att skriva upp saker jag verkligen vill göra; och sedan se till att göra dem. Alla månader har sin charm och jag vill verkligen utnyttja dagarna till max och leva fullt ut.

Ta bara januari till exempel; troligtvis årets längsta månad eftersom det känns som om den aldrig tar slut. Då vill jag prova nya restaurangen Arne’s här i Åre (gamla Ölbaren) och så vill jag skida eller gå upp till Vita Renen en torsdagskväll i månskenet. Och så vill jag åka längd med pannlampa i tomma skidspår under mörka kvällar. Om det inte blir fullt så sent så vill jag avsluta min skidtur med varm choklad i chokladbaren på Åre chokladfabrik strax före stängning.  Och när jag sprungit kalla rundor i motvind och minusgrader ska jag värma upp mig i bastun. När hungern river i magen ska jag laga massor med grön mat!

När det blir barmark ska jag bocka av ännu fler leder på min lista över Sveriges vackraste leder; den där listan är riktigt bra för den har snart hållt mig sysselsatt i två år!

Jag ska åka skidor, springa, cykla, rida och SUP:a. Och så ska jag styrketräna. Träningsmålet får bli 366 timmar. Jag är skeptisk till om jag kommer orka regga min träning hela året men att ha det som målsättning är en start.

Ja, det är så jag vill fylla mina dagar och min tid. Med att längta och göra och minnas; för att göra allt det härliga längre.

2016 blir också året då jag tar med träningen i allt jag gör; framförallt i mina resor. Ridresan till Island får bli lite av en symbol för det. Jag vill nämligen också cykla i England och paddla kajak i Bohuslän.

Dessutom ser det ut att bli några resor – inget är bekräftat men på listan över önskeresor under 2016 står Sydafrika, Boston, New York, Nice, Island, en repris till Chicago och om jag får som jag vill även en tur till Norge, en helg i London och cykling i England och gärna, gärna en höstresa till Bali. Just ja, jag vill ju till Palma också! Jag vill att alla resor ska innehålla träningsglädje och upplevelser på något sätt.

Jag har också några mål för mitt företag; förra året handlade om att komma upp i en viss budget och det här året får handla om att hålla den och öka ytterligare lite mer. Dessutom finns det några projekt jag så himla gärna vill göra men jag tänker vara tråkig och inte berätta om det eftersom det är lite för hemligt – och så är jag lite för rädd för att outa det högt.

Hej 2016. Jag tror att det kommer bli ett bra år. Det kommer bli så pass bra som jag väljer att göra det!

Har du också målsättningar och nyårslöften? Berätta hur du tänker dig ditt 2016? Länka gärna till ditt blogginlägg om du har skrivit om det!

PS. Förra året gjorde jag en resumé med mitt år i selfies. Alltså HUR orkade jag med det?

För den som är nyfiken på vad alla andra säger om det nya året så är här en trendspaning med fokus på hälsa inför 2016: hälsotrenderna som spås bli stora under kommande år!

Årets bild från 2015: jag och Hazel vid bryggan i Hälsingland en eftermiddag i juni:

Årets bild 2015

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
28kommentarer
 • Vilket fantastiskt år du verkar göra 2016 till!

  Clara Edvinsson 2016-01-03 20:21:34 http://www.claraedvinsson.se
  Svara
 • Jag har tidigare kört ledord istället för konkreta nyårslöften, vilket verkligen har varit superbra. 2012 var ordet ”Toppform”, 2013 var det ”Våga” och 2014 var ordet ”Skapa”. 2015 blev det inget ord, och nu klurar jag för fullt på vilket 2016 års ord ska bli.

  Gott nytt år!

  Resfredag/Annika 2016-01-03 00:12:38 http://www.resfredag.se
  Svara
 • Ett stort träningsmöjligheter får i år bli att springa mitt första maraton i vår. Ska också gradera till brunt bälte i judo är tanken. Det passar ju ganska bra ihop med ditt mål på 366 timmar, har du tips på någon bra app att registrera det på? 🙂

  Linnea Rousu 2016-01-02 20:38:02
  Svara
 • Jag tror också på ledord, passar mig aningen bättre än konkreta mål. Gillar dina tankar kring 2016 skarpt! Klokt och inspirerande. Vissa delar påminner om hur jag vill att mitt 2016 ska bli, återkommer snart om det. Utveckling och utmaning är bra grejer!!

  Katrin 2016-01-02 17:26:27 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Äntligen din lista! En härlig en och jag ser jättemycket fram emot att haka på några av de där bucket bulletsarna 🙂 Galet nyfiken på dina önskeprojekt också, vill höra mer om dem!

  Katta - Bucketlife 2016-01-01 22:44:48 http://www.bucketlife.se
  Svara
 • Jag tror att det blir ett lysande år!! Och jag fortsätter att följa dig och dina fantastiska foto 🙂
  God fortsättning!!

  Cecilia 2016-01-01 19:28:10 http://www.nouw.com/lyckorus
  Svara
 • Träningsresor är så härligt! Semestern känns på något vis längre, för att den inte bara fylls av god mat och dryck och upplevelser – utan också en utmaning för kroppen. Hoppas på att få till någon i år 🙂

  Jag är en såndär person som skriver listor för ALLT och så även för målsättningar för 2016. Tror det blev typ 30 punkter! Det kan ju låta kravfyllt, men i det här fallet är det faktiskt tvärtom. Det jag utgick ifrån när jag skrev ner mina målsättningar var en annan lista som jag har knåpat på ett tag: saker som gör mig lycklig. Det som inte fanns med på lycklig-listan fick inte heller följa med till nyårslistan.

  Mina två viktigaste punkter var hursom:

  – äntligen starta upp min vegetariska matblogg!
  Jag fick en systemkamera av min generösa sambo i julklapp och nu kan jag äntligen börja ta bilder till min matblogg som jag har drömt om att starta upp så himla länge. Det känns jätteläskigt, för jag har mer eller mindre hållit i en kamera – men jag har en dator proppfull med recept och texter som jag bara längtar efter att få dela med mig av. En snäll vän har till och med illustrerad en riktigt snygg header och nu fotar jag för fulla muggar för att få en massa material till bloggen. Det är ju inte helt lätt att få till fina ljusa bilder nu när det är så mörkt, men någon gång i februari (efter min tentaperiod) tror jag att det är dags att gå live 🙂

  – återbesöka min älskade gamla tillfälliga hemstad Brighton
  Jag ska äta på ALLA mina favoritställen, dricka massa Guinness, dansa loss, umgås intensivt med mina vänner och springa min gamla runda längs det blå-gröna havet som smälter ihop med himlen.

  Gott nytt år Sara! Jag följer dig med stort intresse, för du är en stor inspirationskälla för mig 🙂

  Annie 2016-01-01 18:22:17
  Svara
  • Svar på Annies kommentar.

   men ja ja ja, säg till när bloggen är up and running – och gå med i better bloggers så får du massor av kött på benen!! gott nytt 2016 – let it sparkle!!

   Sara Rönne 2016-01-02 00:01:32
   Svara
 • Utmaning och utveckling känns som roliga ledord för kommande år. Jag tyckte det var svårt att sätta ett konkret mål för året men lovade mig själv att upplevelseträna lite mer. Cykla, springa och simma lite mer. Lite mer skog och lite mer öppet vatten.
  http://annamjansson.se/2015/12/mitt-traningsmal-for-2016/

  Anna Jansson 2016-01-01 13:46:35 http://www.annamjansson.se
  Svara
 • Jag blir inspirerad av dig, mest hela tiden. För ditt kloka och sund tänk runt träning och hälsa. Underbar! Jag är lite dålig på kommentarerna, så jag vill mest säga att jag läser och inspireras. Ska bli spännande att följa dig under 2016. Gott Nytt År fina du! Kram

  Angelica 2016-01-01 11:08:10 http://angeliqe.blogg.se
  Svara
 • Vilket bra år du kommer att få Sara! Just det här att det blir vad man gör det till tycker jag är så bra.

  Camilla 2016-01-01 10:17:13 http://www.camillatranar.com
  Svara
 • Fina mål inför det nya året. Hoppas det blir strålande fint <3

  Mari 2016-01-01 10:14:48 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Nytt år nya möjligheter, så himla härligt.

  Mia 2016-01-01 10:04:53
  Svara
 • Att reflektera och skriva ner reflektioner månad för månad, det vill jag göra under 2016. Sen gillar jag verkligen dina mål för vart du vill resa. Själv ska jag resa till Palma, Gran Canaria och Marocko om allt går som jag vill. Gott Nytt År!

  Svara
  • Svar på Maricas kommentar.

   ja jag tycker det är ett suveränt sätt att ta vara på varje dag och årstid! härliga resmål!!

   Sara Rönne 2016-01-01 15:46:22
   Svara
 • Vilket spännande år. Det där med att ta månad för månad. Den tanken gillar jag och har gjort så lite ibland. Men jag hänger nog på den tanken ordentligt i år. Mina mål gällande träning har jag skrivit om här. http://mittaktivaliv.com/2015/12/28/med-blicken-mot-2016/

  Ida 2016-01-01 09:17:44 http://mittaktivaliv.com
  Svara

senaste från Hälsa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger