Ikväll gjorde jag saffransscones till kvällsfikat. Ja, kvällsfikat! Ni hör ju; hur mysigt som helst! Jag är ingen person som kvällsfikar egentligen, men jag tycker alltid att det låter så mysigt – problemet är bara att jag aldrig är hungrig. Jag äter tre mål mat om dagen och inga mellanmål. Idag blev det alltså kvällsfika istället för middag och lunchen blev istället för frukost. Lite knasigt men värt i slutändan tack vare saffransscones!

Receptet är från Leila Lindholm vilket ofta i sig är en garanti för att man ser fram emot ett lyckat bak!

Saffransscones – recept från Leila Lindholm. Du behöver:

Mjölk, saffran, vetemjöl, salt, bakpulver, råsocker, smör, ägg, mandelspån

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 250 grader

Koka upp 2 dl mjölk med 1 gram saffran och låt svalna

I en bunke, blanda 7.5 dl vetemjöl, 0.5 tsk salt, 1.5 tsk bakpulver och 0.5 dl råsocker

Tärna 125 g smör och nyp ihop med de torra ingredienserna

Blanda i 1 ägg och saffransmjölken och blanda till en deg

Platta ut till två kakor på en plåt, skär ett kryss och nagga

Pensla med ett ägg och strö över mandelspån och råsocker

Grädda i ca 10-15 minuter tills de blir gyllene

Jag åt mina scones med smör och svart vinbärsmarmelad och drack en stor kopp te till. Det var ljuvligt. Jag kan också tänka mig att de utgör en underbar adventsfrukost eller någon dag närmre inpå jul. Eller varför inte bjuda in några vänner till en julig afternoon tea!

Fler av Leila Lindholms recept finns här:

> En matig sallad med belugalinser från boken The fresh foodie

> Vanilla cherry lemonade

> Fluffiga amerikanska pannkakor

> Kanelsnurror – fantastiskt goda och fina bullar

Sara rönne Hälsingland IMG_1482saffransscones leila lindholm IMG_1512saffransscones leila lindholm IMG_1519hälsingland IMG_1374

0